header-blur-night.jpg

Asuntosijoittamisen blogi

Millaista on tulevaisuuden asuminen?

[fa icon="calendar'] Nov 3, 2017 10:39:23 AM / Kirjoittaja Mika Savolainen posted in Asumisen aamu, Asumisen palvelut, Asumisen tulevaisuus

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Lokakuussa 2017 Avaran Asumisen aamussa syvennyttiin asumisen tulevaisuuteen ja uuden teknologian tuomiin mahdollisuuksiin asumisen eri ratkaisuissa. Kutkuttavasta aiheesta oli tilaisuudessa puhumassa tunnettu digitalisaation asiantuntija Teemu Arina sekä media- ja tulevaisuudentutkija, tohtori Sam Inkinen. Asiantuntijoiden mielenkiintoisen yhteisesityksen aiheena oli etenkin alustatalous, asumisen tulevaisuus ja koti palveluna.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Kysynnän ja tarjonnan laki kohtuuhintaisilla vuokra-asuntomarkkinoilla

[fa icon="calendar'] Jun 26, 2017 3:51:37 PM / Kirjoittaja Harri Retkin posted in Asuntosijoittaminen, Vuokra-asuntomarkkinat, Asuntopula, Vuokrankorotukset

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Vuokra-asuntomarkkinat, varsinkin suurissa kasvukeskuksissa huutavat uusia asuntoja, sillä kaupungistuminen ajaa ihmisiä vain harvoihin kaupunkeihin. Julkisessa keskustelussa kaivataan kohtuuhintaista asuntotuotantoa sekä maltillista vuokratasoa ja korotuksia tulevina vuosina. Kohtuuhintaisuuden puuttumisesta on vahvasti syytetty asumistukijärjestelmää ja sen tuottaman julkisen tuen valumista suoraan asuntojen vuokrien kautta sijoittajille. Viimeisimmässä VATT:n tutkimuksessa tätä näkökulmaa kuitenkin haastettiin. 

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Asumisen tulevaisuus on palveluissa

[fa icon="calendar'] May 5, 2017 11:11:42 AM / Kirjoittaja Mika Savolainen posted in Asumisen aamu, Asumisen palvelut, Asumisen tulevaisuus

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Huhtikuun Avaran Asumisen Aamussa virittäydyttiin vapun viettoon. Maittava aamiainen käynnisti tilaisuuden, jonka fasilitaattorina toimi Demos Effectin Johannes Nuutinen. Nuutinen tuli osin haastamaan, osin yhdistämään kuulijoita ajattelemaan, mitä tulevaisuuden asuminen voisi olla. Lisäksi keskusteltiin, miten asumisen muutokset voivat vaikuttaa omaan toimialaan.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Kiinteistö- ja rakennusala tarvitsee osaamisloikan

[fa icon="calendar'] Apr 11, 2017 4:47:43 PM / Kirjoittaja Mika Savolainen posted in Asuntosijoittaminen, Executive MBA, EMBA, Rakennusala, Kiinteistö- ja rakennusala

[fa icon="comment"] 2 Kommenttia

 

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Skanska ja Avara sopimukseen 97 asunnon rakentamisesta Tampereen Härmälänrantaan

[fa icon="calendar'] Jan 11, 2017 11:30:16 AM / Kirjoittaja Harri Retkin posted in Vuokra-asuminen, Asuntosijoittaminen, Uudiskohteet

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

 

Avaran hallinnoima Avara Asuinkiinteistörahasto I Ky on solminut Skanskan kanssa sopimuksen 97 vapaarahoitteisen asunnon rakennuttamisesta Tampereen Härmälänrantaan. Asunnot tulevat kahden talon yhtiöön As. Oy Tampereen Tuiskunkatu 2:een. Toisessa talossa on 5- ja 6-kerroksiset osat ja toinen on 5-kerroksinen. Talojen rakennustyöt ovat jo käynnissä, ja asunnot ovat muuttovalmiita maaliskuussa 2018.

Hanke on Avaran asuinkiinteistörahaston ensimmäinen Tampereella. Suunnitelmissamme on toteuttaa vuokra-asuntoja kasvukeskuksiin, ja Tampere on voimakkaasti kehittyvänä kaupunkina mielenkiintoinen investointikohde jatkossakin, kertoo Avara Oy:n toimitusjohtaja Mika Savolainen.  

Avara Asuinkiinteistörahasto on vapaarahoitteisiin vuokra-asuntokiinteistöihin sijoittava rahasto. Rahaston sijoitusten kokonaisarvo nousee noin 250 miljoonaan euroon. Rahaston investointi- ja sijaintistrategian mukaisesti vuokra-asunnot tulevat sijoittumaan Suomen kasvukeskuksiin.

Tämä on jo 25. Skanskan Härmälänrantaan rakentama asuintalohanke. Iso projekti on tärkeä työllistäjä Skanskalle ja Tampereen seudulla muutoinkin. Härmälänranta on vuonna 2016 ollut suurimpia asuinrakentamisen keskittymiä Pirkanmaalla, ja alueen rakentaminen jatkuu samaan malliin tänä ja seuraavana vuonna, kertoo yksikönjohtaja Toni Tuomola Skanskasta.

Tampereen Tuiskunkatu 2:n asukkaiden pysäköintipaikat sijaitsevat Skanskan aikaisemmin rakentamassa Tuiskun Pysäköinti -parkkitalossa. Härmälänrannan asuinalue sijaitsee Tampereella Pyhäjärven etelärannalla Härmälän kaupunginosan naapurissa noin viiden kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Härmälänranta kehittyy kaupunginosaksi, jossa on useita lähipalveluita sekä tamperelaisille että pirkkalalaisille. Kun Härmälänranta kokonaisuudessaan valmistuu, siellä on arviolta noin 4 500 asukasta. Alue on kooltaan 21 hehtaaria, ja sen valmistuttua siellä on asuntorakentamista kaikkiaan 200 000 kerrosneliömetriä ja toimitiloja 18 000 kerrosneliömetriä.

Lisätietoja:

Avara Oy, toimitusjohtaja Mika Savolainen, puh. 0400 986 526, mika.savolainen@avara.fi

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Toni Tuomola, puh. 040 754 3045, toni.tuomola@skanska.fi

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Kari Lindroos, puh. 0400 151 137, kari.lindroos@skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela@skanska.fi

 

 

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Huoneenvuokralainsäädännön toimivuuden ja ajantasaisuuden arviointityön raportit julkaistiin elokuussa

[fa icon="calendar'] Aug 29, 2016 2:13:40 PM / Kirjoittaja Helena Kinnunen, KAK posted in Vuokra-asuminen, Asuntosijoittaminen

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Ympäristöministeriön käynnistämää huoneenvuoralainsäädännön toimivuuden ja ajantasaisuuden arviointityötä sekä sen myötä mahdollisesti toteutettavia lakimuutoksia Avaran Asumisen Aamussa oli esittelemässä Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:n toimitusjohtaja ja arviointityön selvityshenkilö Helena Kinnunen. Vuonna 1995 säädettyä huoneenvuokralain elokuussa julkaistu arviointityö on ensimmäinen laatuaan lain historiassa.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Avara ja Jatke rakennuttavat uusia kohteita Jyväskylään

[fa icon="calendar'] Aug 22, 2016 1:00:00 PM / Kirjoittaja Avara posted in Asuntosijoittaminen, Uudiskohteet, Vuokra-asunnot Jyväskylä

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Avaran hallinnoima Avara Asuinkiinteistörahasto I Ky on solminut sopimuksen kahden vapaarahoitteisen kerrostalon rakennuttamisesta Jatke Oy:n kanssa Jyväskylään.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Hallituksen linjaukset pakottavat kuntia asuntopolitiikan muutokseen

[fa icon="calendar'] Aug 16, 2016 1:30:00 PM / Kirjoittaja Teija Ojankoski, VAV Asunnot Oy posted in Vuokra-asuminen, Asuntosijoittaminen

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Kesäkuun Avaran Asumisen Aamussa keskusteltiin kunnallisen vuokra-asuntoyhtiön tulevaisuuden roolista ja vireillä olevien lainmuutoksien vaikutuksista vuokra-asuntojen omistamiseen ja uusien asuntojen rakentamiseen. VAV Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Teija Ojankosken mukaan tilanne on haastava.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Vyöryvätkö ulkomaiset sijoittajat Suomen asuntosijoittamisen markkinoille?

[fa icon="calendar'] Aug 9, 2016 3:07:34 PM / Kirjoittaja Harri Retkin posted in Asuntosijoittaminen

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Pohjoismaiden transaktiovolyymit ovat nousussa. Tämän vuoden ensimmäisen kvartaalin Suomen transaktioiden volyymin muutos on positiivisesti 152 prosentin nousussa, mikä on korkein lukema kaikki Pohjoismaat mukaan lukien. Ulkomaisten sijoittajien osuus asuntotransaktioista on Suomessa noussut merkittävästi. Ulkomaiset sijoittajat saapuvat Suomeen ja tilastot kertovat, että Suomi on houkutteleva asuntosijoituskohdemaa.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Kesäkuun Asumisen aamussa keskusteltiin vuokra-asumisen tulevaisuudesta

[fa icon="calendar'] Jun 21, 2016 3:57:07 PM / Kirjoittaja Avara posted in Vuokra-asuminen, Asuntosijoittaminen

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Edellinen Avaran Asumisen Aamu järjestettiin vuoden 2016 alussa. Tällöin sijoittajat, asiantuntijat sekä Avaran yhteistyökumppanit kokoontuivat Helsingin Kansallissaliin keskustelemaan asumisen alan rahoituksesta ja sen ajankohtaisista muutoksista. Ajankohtaiset teemat saivat jatkoa myös kesän alussa järjestetyssä Avaran historian kolmannessa Asumisen Aamussa kesäkuussa. Kesän tilaisuudessa keskityttiin toivotusti vuokra-asumisen tulevaisuuteen.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]