<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1728016034151965&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Matkalla kotiin

Vuokra-asumisen blogi

Luo asuntoosi viihtyisä kotitoimisto

[fa icon="calendar'] 20.10.2016 14:51:20 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Teetkö töitä kotoa käsin? Käytätkö muuten vain paljon tietokonetta? Stressitön ympäristö tarjoaa erinomaiset puitteet motivoivaan työntekoon ja ylipäätään rauhalliseen puuhasteluun koneen äärellä. Jos työpisteesi on täynnä sekalaisia tavaroita ilman minkäänlaista järjestystä, ja käytät suurimman osan ajastasi työvälineiden etsimiseen, menee sinulta hukkaan työ- ja koneellaoloaikaa.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Mitä pakata mukaan ulkomaanmatkalle?

[fa icon="calendar'] 12.10.2016 12:21:05 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Matkustaminen

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Olet lähdössä lomalle. Liput on ostettu lentokoneeseen ja hotelli varattu. Odotat lomaa innolla ja haaveilet tulevasta matkasta - mutta sitten muistat pakkaamisen. Pakkaamisen ei tarvitse olla turhauttavaa eikä vaikeaa! Voit aloittaa vaivattoman pakkaamisen näillä ohjeilla:

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Auton siivoaminen - Vinkkejä auton sisätilojen puhdistukseen

[fa icon="calendar'] 6.10.2016 14:25:31 / Kirjoittaja Avara posted in Kierrätys ja siivous

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Auton sisätiloihin voi helposti jäädä tavaroita ja roskia lojumaan lattioille, puhumattakaan karvoista ja likatahroista penkeissä tai kojelaudassa. Auton siivoaminen tuntuu loputtomalta työltä! Siispä kokosin yhteen helppoja niksejä auton sisätilan puhdistukseen.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Kuopion suosio asuinpaikkana on huimassa nousussa

[fa icon="calendar'] 3.10.2016 12:16:45 / Kirjoittaja Avara posted in Vuokra-asuminen

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

112 000 asukkaan Kuopio on suositumpi kuin koskaan. Itä-Suomen suurin kaupunki houkuttelee suomalaisia jo enemmän kuin Helsinki. Tämä selvisi uusimmassa Muuttohalukkuus-tutkimuksessa, jonka Taloustutkimus tekee suomalaisille joka toinen vuosi.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Avara-kotien vakuus jatkossa 250€

[fa icon="calendar'] 28.9.2016 14:45:41 / Kirjoittaja Avara

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Nykyisten ja tulevien asukkaiden mielipide on Avaralle tärkeä. Olemme keskustelleet lukuisien vuokra-asujien kanssa vakuuden euromäärästä ja sen mahdollisesta alentamisesta. Keskustelut on nyt saatu päätökseen ja meillä on positiivisia uutisia kerrottavanamme: jatkossa kaikkien Avara-kotien vakuus on vain 250€!

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Syksy on sisustajan aikaa - Askartele ihanat syyskoristeet!

[fa icon="calendar'] 21.9.2016 13:33:36 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Kodin sisustus

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Syksy on kaunista ja inspiroivaa aikaa. Kokosin syksystä innostuneena muutaman ihanan idean asunnon sisustamista varten. Kutsu kotiisi syksy tunnelmallisilla koristeilla, jotka voit askarrella helposti yksin tai yhdessä perheen kanssa!

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Leinelän puistojuhla viihdytti asukkaita Vantaalla

[fa icon="calendar'] 16.9.2016 15:33:14 / Kirjoittaja Avara posted in Vuokra-asuminen

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Perinteinen Leinelän Puistojuhla keräsi jälleen satoja ihmisiä Vantaan Leinelään syyskuun alussa.  Jo viidennen kerran järjestetty juhla mahdollisti nykyisille ja tuleville asukkaille oivan hetken tutustua ihastuttavaan ja taiteelliseen Leinelään. 

Viihtyisä Leinelä sijaitsee vain noin 15 minuutin junamatkan päässä Helsingin Pasilasta. Leinelän omalta juna-asemalta on lentokentälle matkaa ainoastaan 3 minuuttia. Uusi kaupunginosa pitää sisällään mielenkiintoista arkkitehtuuria, luontoa, yhteisöllisyyttä ja turvaa. Leinelää suunniteltaessa tavoitteena ovat olleet fiksut asumisen ratkaisut, estetiikka ja esteettömyys. Aukeat viheralueet ja puistot sekä kauniit muodot antavat aihetta ihastelulle. Sen lisäksi kaikki tärkeimmät peruspalvelut sijaitsevat vain kävelymatkan päässä.

Vuosittainen Leinelän Puistojuhla piti tänä vuonna sisällään mm. taidekävelyä, elävää musiikkia sekä tietenkin mahdollisuuden tutustua Leinelän asuntotarjontaan. Tällä hetkellä Leinelässä asustelee noin 1200 asukasta. Uusia mielenkiintoisia asuntoja on jo valmistunut ja Avaralla on suunnitelmissa rakennuttaa alueelle lisää asuntoja vuonna 2018.

Leinelän kerros,- rivi- ja paritalot mahdollistavat asumisen kaikenlaisiin elämäntilanteisiin. Avaran Puunhaltijankujan viisikerroksinen hissillinen kerrostalo on yksi Leinelän asuintaloista. Yhtiössä on yhteensä 37 valoisaa ja viihtyisää asuntoa, joissa on joko oma piha-alue tai parveke.  Syys- ja lokakuussa tästä asuinkohteesta vapautuu kaksi pientä kaksiota. 

Avaran vapaina oleviin Leinelän asuntoihin pääset tutustumaan tarkemmin täältä.

Lisätietoja voit saada ottamalla yhteyttä:

Niina Talonen
Puhelin: 0201 774 517

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Ruokaa tähteistä - Vältä ruokahävikki

[fa icon="calendar'] 9.9.2016 15:48:16 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Ruokahävikki

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Taas arjen keskellä on hyvä pysähtyä miettimään erittäin tärkeää asiaa - ruokahävikkiä. Ruokahävikki tarkoittaa syömäkelpoisen ruoan päätymistä roskiin. Lisäksi ruoan tuottaminen lisää päästöjä, jolloin tehdyn ruoan heittäminen pois on luonut turhaan päästöjä. Motivan mukaan Suomessa heitetään vuosittain ruokaa hukkaan 120-160 miljoonaa kiloa. Kotitalouksissa hävikin määrä on noin viisi prosenttia ja sen rahallinen arvo on noin 125 euroa. Syömäkelpoista ruokaa heitetään pois jopa 20-30 kiloa henkeä kohti. On siis aika tehdä valintoja, joiden avulla kitket taloudestasi ruokahävikkiä.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Helsingissä ympärille syntyy jatkuvasti uutta – tutustu ainakin näihin

[fa icon="calendar'] 31.8.2016 12:41:46 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Vuokra-asunnot Helsinki

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Helsinki on täydellinen asuinpaikka ihmiselle, joka kaipaa ympärillensä elämää, vilskettä ja tapahtumia, mutta rakastaa myös merta ja kaunista luontoa. Parasta Suomen pääkaupungissa on se, että meneillään on jatkuvasti jotain uutta ja jännittävää. Etsit sitten uutta museota, ravintolaa tai tapahtumaa, jostain päin Helsinkiä löytyy varmasti kiinnostava tulokas.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Espoo on monella tapaa koko Euroopan paras asuinkaupunki

[fa icon="calendar'] 22.8.2016 16:11:21 / Kirjoittaja Avara posted in Koti ja asuminen

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Tuoreen kansainvälisen vertailututkimuksen mukaan Espoo on koko Euroopan kestävin kaupunki sekä taloudellisilla, sosiokulttuurisilla että ekologisilla mittareilla mitattuna. Yli 260 000 asukkaan Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki, ja se kasvaa ja kehittyy huimaa vauhtia. Tutkimuksessa kaupungin vahvuuksiksi nostettiin erityisesti osaaminen, turvallisuus ja luonto. Vetovoimaa tukeviksi tekijöiksi määriteltiin myös monipuolinen liikunta- kulttuuri- ja palvelutarjonta.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]