<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1728016034151965&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Matkalla kotiin

Vuokra-asumisen blogi

Avara-kotien vakuus jatkossa 250€

[fa icon="calendar'] 28.9.2016 14:45:41 / Kirjoittaja Avara

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Nykyisten ja tulevien asukkaiden mielipide on Avaralle tärkeä. Olemme keskustelleet lukuisien vuokra-asujien kanssa vakuuden euromäärästä ja sen mahdollisesta alentamisesta. Keskustelut on nyt saatu päätökseen ja meillä on positiivisia uutisia kerrottavanamme: jatkossa kaikkien Avara-kotien vakuus on vain 250€!

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Syksy on sisustajan aikaa - Askartele ihanat syyskoristeet!

[fa icon="calendar'] 21.9.2016 13:33:36 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Kodin sisustus

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Syksy on kaunista ja inspiroivaa aikaa. Kokosin syksystä innostuneena muutaman ihanan idean asunnon sisustamista varten. Kutsu kotiisi syksy tunnelmallisilla koristeilla, jotka voit askarrella helposti yksin tai yhdessä perheen kanssa!

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Leinelän puistojuhla viihdytti asukkaita Vantaalla

[fa icon="calendar'] 16.9.2016 15:33:14 / Kirjoittaja Avara posted in Vuokra-asuminen

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Perinteinen Leinelän Puistojuhla keräsi jälleen satoja ihmisiä Vantaan Leinelään syyskuun alussa.  Jo viidennen kerran järjestetty juhla mahdollisti nykyisille ja tuleville asukkaille oivan hetken tutustua ihastuttavaan ja taiteelliseen Leinelään. 

Viihtyisä Leinelä sijaitsee vain noin 15 minuutin junamatkan päässä Helsingin Pasilasta. Leinelän omalta juna-asemalta on lentokentälle matkaa ainoastaan 3 minuuttia. Uusi kaupunginosa pitää sisällään mielenkiintoista arkkitehtuuria, luontoa, yhteisöllisyyttä ja turvaa. Leinelää suunniteltaessa tavoitteena ovat olleet fiksut asumisen ratkaisut, estetiikka ja esteettömyys. Aukeat viheralueet ja puistot sekä kauniit muodot antavat aihetta ihastelulle. Sen lisäksi kaikki tärkeimmät peruspalvelut sijaitsevat vain kävelymatkan päässä.

Vuosittainen Leinelän Puistojuhla piti tänä vuonna sisällään mm. taidekävelyä, elävää musiikkia sekä tietenkin mahdollisuuden tutustua Leinelän asuntotarjontaan. Tällä hetkellä Leinelässä asustelee noin 1200 asukasta. Uusia mielenkiintoisia asuntoja on jo valmistunut ja Avaralla on suunnitelmissa rakennuttaa alueelle lisää asuntoja vuonna 2018.

Leinelän kerros,- rivi- ja paritalot mahdollistavat asumisen kaikenlaisiin elämäntilanteisiin. Avaran Puunhaltijankujan viisikerroksinen hissillinen kerrostalo on yksi Leinelän asuintaloista. Yhtiössä on yhteensä 37 valoisaa ja viihtyisää asuntoa, joissa on joko oma piha-alue tai parveke.  Syys- ja lokakuussa tästä asuinkohteesta vapautuu kaksi pientä kaksiota. 

Avaran vapaina oleviin Leinelän asuntoihin pääset tutustumaan tarkemmin täältä.

Lisätietoja voit saada ottamalla yhteyttä:

Niina Talonen
Puhelin: 0201 774 517

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Ruokaa tähteistä - Vältä ruokahävikki

[fa icon="calendar'] 9.9.2016 15:48:16 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Ruokahävikki

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Taas arjen keskellä on hyvä pysähtyä miettimään erittäin tärkeää asiaa - ruokahävikkiä. Ruokahävikki tarkoittaa syömäkelpoisen ruoan päätymistä roskiin. Lisäksi ruoan tuottaminen lisää päästöjä, jolloin tehdyn ruoan heittäminen pois on luonut turhaan päästöjä. Motivan mukaan Suomessa heitetään vuosittain ruokaa hukkaan 120-160 miljoonaa kiloa. Kotitalouksissa hävikin määrä on noin viisi prosenttia ja sen rahallinen arvo on noin 125 euroa. Syömäkelpoista ruokaa heitetään pois jopa 20-30 kiloa henkeä kohti. On siis aika tehdä valintoja, joiden avulla kitket taloudestasi ruokahävikkiä.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Helsingissä ympärille syntyy jatkuvasti uutta – tutustu ainakin näihin

[fa icon="calendar'] 31.8.2016 12:41:46 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Vuokra-asunnot Helsinki

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Helsinki on täydellinen asuinpaikka ihmiselle, joka kaipaa ympärillensä elämää, vilskettä ja tapahtumia, mutta rakastaa myös merta ja kaunista luontoa. Parasta Suomen pääkaupungissa on se, että meneillään on jatkuvasti jotain uutta ja jännittävää. Etsit sitten uutta museota, ravintolaa tai tapahtumaa, jostain päin Helsinkiä löytyy varmasti kiinnostava tulokas.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Espoo on monella tapaa koko Euroopan paras asuinkaupunki

[fa icon="calendar'] 22.8.2016 16:11:21 / Kirjoittaja Avara posted in Koti ja asuminen

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Tuoreen kansainvälisen vertailututkimuksen mukaan Espoo on koko Euroopan kestävin kaupunki sekä taloudellisilla, sosiokulttuurisilla että ekologisilla mittareilla mitattuna. Yli 260 000 asukkaan Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki, ja se kasvaa ja kehittyy huimaa vauhtia. Tutkimuksessa kaupungin vahvuuksiksi nostettiin erityisesti osaaminen, turvallisuus ja luonto. Vetovoimaa tukeviksi tekijöiksi määriteltiin myös monipuolinen liikunta- kulttuuri- ja palvelutarjonta.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Matkalla kotiin - Miten päästä takaisin rutiineihin loman jälkeen?

[fa icon="calendar'] 18.8.2016 10:30:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Kesän loppu häämöttää ja on aika palata takaisin arjen ja kodin rutiineihin. Rutiini voi kuulostaa monelle “rumalta sanalta”, mutta oikein annosteltuna se on hauska sekä nerokas tapa pitää arki kurissa. Rutiinin ei tarvitse olla pakonomainen systeemi, joka hallitsee viikkojasi, vaan rutiinin tulisi olla sinun valitsemasi polku, joka helpottaa arkeasi.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Vantaa kätkee sisäänsä katutaidetta, kulttuuria ja idyllistä luontoa

[fa icon="calendar'] 15.8.2016 10:04:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Helsingin naapurista Vantaasta on kaikessa hiljaisuudessa kasvanut ja tiivistynyt uskottava ja omaleimainen asuinkaupunki. Asukaslukunsa puolesta Vantaa on jo Suomen neljänneksi suurin. Kaupunki houkuttelee asukkaita luonnollisesti loistavalla sijainnillansa ja kohtuullisella hintatasollansa. Näiden lisäksi löytyy kuitenkin myös monta muuta syytä innostua rosoisen rennosta Vantaasta. Tässä kymmenen parasta!

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Pienkodinkoneet - Mitä oikeasti tarvitset keittiössä?

[fa icon="calendar'] 12.8.2016 13:10:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja keittiö

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

On leivänpaahdinta, tehosekoitinta, mehupuristinta, voileipägrilliä ja vohvelirautaa. Olet ostanut tai saanut lahjaksi erilaisia ruuanlaitto- ja leivontavälineitä. Jokainen laite vie paljon tilaa keittiötasoilta ja kysymys kuuluukin: Mitä oikeasti tarvitset keittiössäsi? Miten voit hyötyä nykyisistä laitteistasi?

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Ylläpitopäällikkö johtaa Avara-kotien isännöintiä

[fa icon="calendar'] 10.8.2016 13:00:00 / Kirjoittaja Avara posted in Vuokra-asuminen

[fa icon="comment"] 0 Kommenttia

Avarassa isännöinti ja ylläpito ovat osana tehokasta kokonaisuutta, joka takaa Avaran toimintamallien jalkauttamisen. Ylläpitopäällikkö Juha Talkkari vastaa isännöinnin palvelujen johtamisesta sekä ylläpidon, energianhallinnan ja huoneistokorjaustoiminnan johtamisesta, ohjaamisesta ja kehittämisestä.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]