Avara käynnisti ensimmäisenä Kivistön keskustan rakennushankkeen

Asumisen ääni

Feb 26, 2018 1:42:51 PM / Asumisen ääni

a4colosseumAvara2-1.jpg

Vantaan Kivistö on kiinnostava alue, jolle rakentuu lähivuosina upea kaupunkikeskusta monipuolisine palveluineen. Avara käynnistää ensimmäisenä rakennuttajana Kivistön keskustan rakennushankkeen ja starttaa näin merkittävän vaiheen koko Vantaan kaupungin kehityksessä. Alueelle rakentuu Avaran oman kiinteistökehityksen tuotos, Colosseumin asuinrakennus osaksi Kivistön keskustan ydintä. 220 vuokra-asunnon käsittävän rakennuksen kokonaispinta-ala on yhteensä 14 500m2.

“Rakennusalalla menee vauhdikkaasti, ja on vaarana, että kustannukset karkaavat käsistä ja laatu ei pysy korkeana. Colosseum on Avaran itse kehittämä hanke, jonka Avara on suunnitteluttanut ja rakennuttanut. Ammattitaitoinen suunnittelunohjaus ja maltilliset kustannukset takaavat paremman lopputuloksen sekä vuokralaisten että sijoittajien kannalta. Colosseum-hanke tukee hienosti myös Avaran voimakasta kasvustrategiaa, jonka olemme asettaneet seuraaville vuosille”, kertoo Avaran kiinteistökehitysjohtaja Tuomas Rantsi.

Avaran kasvu tähtää asuntomäärän kasvattamiseen aina 20 000 asuntoon vuoteen 2020 mennessä nykyisestä 8 000 asunnosta.

Osana vastuullista toimintatapaansa Avara toteuttaa osan Colosseumin asunnoista kohtuuhintaisina ARA:n lyhytaikaisina korkotukiasuintoina. Avara haluaa tarjota kohtuullisen vuokran asuntoja myös kiinnostavilla, uusilla alueilla, kuten Kivistön kaupunkikeskustassa.

Tyylikäs arkkitehtuuri ja laadukas toteutus

Avaran uudesta kohteesta tulee osa Kivistön kaupunkikeskustan maamerkkiä, suuren ympyrän muodostavien kaarevien rakennusten ryhmää, Colosseumia. Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen vastaa kohteen suunnittelusta.

“Rakennus aloittaa ja myöhemmin liittyy kokonaisuuteen muodollaan sekä laadukkain materiaalein: rouhean tiilen ja hohtavan metallin kontrastisella yhdistelmällä. Yksilöllisyyttä lisää julkisivujen leikittelevä aukotus. Rakennukseen kuuluu kolmikerroksinen, 12 metriä leveä  ’porttikongi', jonka kautta Spinellipolku liittyy Topaasiaukioon. Maantasokerroksen Topaasiaukiolle avautuvat korkeat ja valoisat liiketilat täydentävät aukiota ympäroivää palvelujen keskittymää. Asunnot ovat väljiä. Talossa on pihakannen alle sijoittuva pysäköintihalli ja suojaisa korttelipiha leikki- ja oleskelualueineen”, Arkkitehti SAFA Piia Haapasalo kuvailee.

Urakkakilpailun perusteella urakoitsijaksi valikoitui Jatke, jonka kanssa Avara on toteuttanut aikaisempiakin yhteisiä hankkeita.

KVR-hanke antaa erinomaiset mahdollisuudet hyödyntää tilaajan ja urakoitsijan parhaita ominaisuuksia projektissa. Hankkeen kilpailutus arkkitehdin luonnosten pohjalta antaa parhaat edellytykset laadukkaan ja toimivan lopputuloksen saamiseksi toimivalla yhteistyöllä, Jatke Uusimaan toimitusjohtaja Timo Ruuskanen kiittelee.

Kivistön alue on houkutteleva ja kehittyy nyt hyvällä vauhdilla. Colosseumiin rakentuu myös 89 autopaikkaa, mutta erityisesti Kivistössä kiinnostavat hyvät joukkoliikenneyhteydet, etenkin raideyhteys, joka sijaitsee vain noin 30 metrin päässä rakennuksen sisäänkäynnistä. “Kivistö on rakenteeltaan selkeästi kaupunkimainen, mutta kuitenkin lähellä rauhallista luontoa”, Tuomas Rantsi mainostaa.

Vantaan kaupungin alueesta vastaava projektijohtaja Gilbert Koskela on mielissään Colosseumin lähtölaukauksesta: “Tämä on ensimmäinen rakennus, joka lähtee rakentumaan aivan Kivistön ydinkeskustaan Topaasiaukion laidalle, ja olemme erittäin iloisia projektin startista. Alueelle tulee erittäin kattavasti sekä kaupallisia että kunnallisia palveluita.”

Avaran Colosseum-kohde valmistuu kesällä 2020.

Lisätiedot:

Tuomas Rantsi, Kiinteistökehitysjohtaja

tuomas.rantsi@avara.fi

+358 40 838 5276

Topics: Uudiskohteet, Kiinteistökehitys

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.