Ei nimi yritystä pahenna - Avara on jatkossakin Avara

Mika Savolainen

Sep 11, 2018 2:05:20 PM / Mika Savolainen

Kiinteistöbisneksessä yritykset leikittelevät mitä hauskemmilla yritysten nimillä. Kirjainten järjestystä vaihtamalla on koetettu luoda uutta identiteettiä. Orava käänsi nimen ensi Avaroksi ja kiersi sen sitten Ovaroksi. On helppoa olla nokkela ja yrittää uudistaa mielikuvaa yrityksestä pelkästään kirjaimilla leikittelemällä.

Avaran nimen keksijät ovat ehkä olleet samoissa teekkarikylän rantasaunan bileissä kuin Ovaronkin, ideat liippaavat niin läheltä toisiaan. Avara liukuu monen suussa vahingossa Aravaksi, eikä siitä voi puhujaa syyttää.

Mutta ei koira karvoistaan pääse, eikä Oravakaan, vaikka vaihtaisi kaksikin kirjainta. Ponnistelut yrityksen liiketoiminnan suunnan ja sen myötä maineen kääntämiseksi pitää kuitenkin tehdä kulisseissa, ja vain systemaattinen työ palkitaan. Toivotaan, että nimenmuutos kuvastaa uutta alkua Oravan asuinkiinteistösalkun tulevaisuuteen.

Avara on luotettava miljardisalkun hoitaja

Avarassa emme halua, että yrityksemme nimeä sekoitetaan yhtiöihin, joiden maine ei ole lisäarvo eikä meriitti. Avara on todistetusti luotettava* ja vastuullinen** toimija, joka johtaa noin miljardin arvoista kiinteistöomaisuutta menestyksekkäästi.

Avaran Asuinkiinteistörahasto I:n sijoitussitoumusten merkintä tuli täyteen kesäkuussa 2018. Rahaston sijoituskausi on käynnistynyt menestyksekkäästi kahden jo valmistuneen uudiskohteen vauhdittamana. Rahaston sijoituskohteet on jo kaikki päätetty, ja erinomaisella sijainnilla olevat kohteet tulevat ylittämään rahastolle asetetut tuottotavoitteet.

Avaran Asuinkiinteistörahasto II:n strategiaa laaditaan parhaillaan. Rahaston markkinointi käynnistetään sijoittajien pyynnöstä jo alkuvuodesta 2019.

Aravaa avaralla mielellä

Olen ylpeä Avaran tiimistä! Olemme muutamassa vuodessa kääntäneet Aravan Avaraksi. Ei nimi firmaa pahenna. Avara on nimenä loistava ja kuvaa aidosti toimintaamme. Toimimme avarakatseisesti ja kiinteistösijoitusmarkkinan keihäänkärkenä monella osa-alueella.

Toisaalta olemme ylpeästi myös nimemme ’käännöksen’, Arava, takana. Yksi asuinkiinteistösalkkumme on erikoistunut pitkän korkotuen ARA-asuntoihin. Olemme vastuullinen ARA-toimija. Voin ylpeästi sanoa, että meidän ARA-kanta on erinomaisesti johdettu ja asumistyytyväisyys on hyvällä tasolla.

Voimme siis rohkeasti ja ylpeästi olla Avara! Ei nimemme eikä liiketoimintamallimme ole muuttumassa.

 

* Innolink tunnettuustutkimus 10.4.2018

** Avaran yritysvastuuraportti 19.3.2018

 

Topics: Asuntosijoittaminen, Asuinkiinteistösijoittaminen, Vastuullisuus

Mika Savolainen

Mika Savolainen

Toimitusjohtaja