<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1728016034151965&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
investors-background

Asuntosijoittamisen blogi

Avara toteuttaa osan Espoon Suvelan Onnin alueesta

Jun 16, 2020 4:39:02 PM / Kirjoittaja Avara posted in Vuokra-asuminen, Asuntosijoittaminen, Asumisen palvelut, Vuokra-asuntomarkkinat

0 Kommenttia

Avara investoi uuteen 40 miljoonan euron hankkeeseen Espoon keskuksessa olevalle Suvelan Onnin alueelle. Hanke käsittää neljä kerrostaloa, joihin on tulossa yhteensä noin 180 vuokra-asuntoa. Valtaosa asunnoista on kolmioita, vajaa kolmannes kaksioita ja joka viides asunto on yksiö.

Lue lisää

Avaran vuosi 2019 - Kestävää tuottoa kutistuvalla hiilijalanjäljellä

May 4, 2020 1:15:00 PM / Kirjoittaja Avara posted in Vuokra-asuminen, Asuntosijoittaminen, Asumisen palvelut, Vuokra-asuntomarkkinat

0 Kommenttia

Avara on kolmessa vuodessa pienentänyt hiilijalanjälkeään lähes viidenneksellä taistelussaan ilmastonmuutosta vastaan. Taloudellinen vuokrausaste ja kiinteistösijoitusten tuottoaste ovat samaan aikaan säilyneet vahvoina. Tulevaisuuden kestävään vuokra-asumiseen investoidaan merkittävästi kahden uuden sijoitusrahaston kautta. Nämä ja monet muut tulokset löytyvät Avaran yritysvastuuraportista vuodelta 2019.

Lue lisää

Suomen ensimmäinen päästötön geoterminen energiaratkaisu Espooseen

Apr 3, 2020 1:54:32 PM / Kirjoittaja Avara posted in Vuokra-asuminen, Asuntosijoittaminen, Asumisen palvelut, Vuokra-asuntomarkkinat

0 Kommenttia

Avara ja QHeat suunnittelevat Espoon Finnooseen Suomen ensimmäistä geotermistä lähilämpöverkkoa, joka tuo lämpöä kahden kilometrin syvyydestä. Energiaratkaisu mahdollistaa uuteen kaupunginosaan lämmitys- ja jäähdytysenergian päästöttömän toteuttamisen. Hanke on parhaillaan Espoon kaupungilla luottamushenkilökäsittelyssä.

Lue lisää

Avara laajentaa kiinteistöjohtamiseen yritysostolla

Jan 31, 2020 1:00:00 PM / Kirjoittaja Mika Savolainen posted in Vuokra-asuminen, Asuntosijoittaminen, Asumisen palvelut, Vuokra-asuntomarkkinat

0 Kommenttia

Avara Oy ja Avain Yhtiöt Oy ovat toteuttaneet yrityskaupan, jolla Aari Isännöinti Oy siirtyy Avaran omistukseen. Yritysosto on osa Avaran kasvustrategiaa, jolla se ottaa kiinteistöjohtamisen osaksi omaa liiketoimintaansa.

Lue lisää

Avara ja Lehto solmivat puitesopimuksen isosta asuntoportfoliosta

May 21, 2018 7:00:00 AM / Kirjoittaja Mika Savolainen posted in Vuokra-asuminen, Asuinkiinteistösijoittaminen

0 Kommenttia

Avara ja Lehto Group Oyj:n tytäryhtiö Lehto Asunnot Oy ovat allekirjoittaneet puitesopimuksen asuntoportfoliosta, joka sisältää 340 asunnon rakentamisen viiteen eri kaupunkiin ympäri Suomen. Avara hankkii kiinteistöt johtamaansa Avara Asuinkiinteistörahasto I Ky -rahastoon. Kohteet sijaitsevat Helsingin Kalasatamassa, Kirkkonummella, Hämeenlinnassa, Kuopiossa ja Oulussa. Kauppahinta on reilut 53 miljoonaa euroa. Osa kohteista on jo rakenteilla. Pääosin kohteet valmistuvat vuoden 2019-2020 aikana.

Lue lisää

Skanska ja Avara sopimukseen 97 asunnon rakentamisesta Tampereen Härmälänrantaan

Jan 11, 2017 11:30:16 AM / Kirjoittaja Harri Retkin posted in Vuokra-asuminen, Asuntosijoittaminen, Uudiskohteet

0 Kommenttia

 

Avaran hallinnoima Avara Asuinkiinteistörahasto I Ky on solminut Skanskan kanssa sopimuksen 97 vapaarahoitteisen asunnon rakennuttamisesta Tampereen Härmälänrantaan. Asunnot tulevat kahden talon yhtiöön As. Oy Tampereen Tuiskunkatu 2:een. Toisessa talossa on 5- ja 6-kerroksiset osat ja toinen on 5-kerroksinen. Talojen rakennustyöt ovat jo käynnissä, ja asunnot ovat muuttovalmiita maaliskuussa 2018.

Hanke on Avaran asuinkiinteistörahaston ensimmäinen Tampereella. Suunnitelmissamme on toteuttaa vuokra-asuntoja kasvukeskuksiin, ja Tampere on voimakkaasti kehittyvänä kaupunkina mielenkiintoinen investointikohde jatkossakin, kertoo Avara Oy:n toimitusjohtaja Mika Savolainen.  

Avara Asuinkiinteistörahasto on vapaarahoitteisiin vuokra-asuntokiinteistöihin sijoittava rahasto. Rahaston sijoitusten kokonaisarvo nousee noin 250 miljoonaan euroon. Rahaston investointi- ja sijaintistrategian mukaisesti vuokra-asunnot tulevat sijoittumaan Suomen kasvukeskuksiin.

Tämä on jo 25. Skanskan Härmälänrantaan rakentama asuintalohanke. Iso projekti on tärkeä työllistäjä Skanskalle ja Tampereen seudulla muutoinkin. Härmälänranta on vuonna 2016 ollut suurimpia asuinrakentamisen keskittymiä Pirkanmaalla, ja alueen rakentaminen jatkuu samaan malliin tänä ja seuraavana vuonna, kertoo yksikönjohtaja Toni Tuomola Skanskasta.

Tampereen Tuiskunkatu 2:n asukkaiden pysäköintipaikat sijaitsevat Skanskan aikaisemmin rakentamassa Tuiskun Pysäköinti -parkkitalossa. Härmälänrannan asuinalue sijaitsee Tampereella Pyhäjärven etelärannalla Härmälän kaupunginosan naapurissa noin viiden kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Härmälänranta kehittyy kaupunginosaksi, jossa on useita lähipalveluita sekä tamperelaisille että pirkkalalaisille. Kun Härmälänranta kokonaisuudessaan valmistuu, siellä on arviolta noin 4 500 asukasta. Alue on kooltaan 21 hehtaaria, ja sen valmistuttua siellä on asuntorakentamista kaikkiaan 200 000 kerrosneliömetriä ja toimitiloja 18 000 kerrosneliömetriä.

Lisätietoja:

Avara Oy, toimitusjohtaja Mika Savolainen, puh. 0400 986 526, mika.savolainen@avara.fi

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Toni Tuomola, puh. 040 754 3045, toni.tuomola@skanska.fi

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Kari Lindroos, puh. 0400 151 137, kari.lindroos@skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela@skanska.fi

 

 

Lue lisää

Huoneenvuokralainsäädännön toimivuuden ja ajantasaisuuden arviointityön raportit julkaistiin elokuussa

Aug 29, 2016 2:13:40 PM / Kirjoittaja Helena Kinnunen, KAK posted in Vuokra-asuminen, Asuntosijoittaminen

0 Kommenttia

Ympäristöministeriön käynnistämää huoneenvuoralainsäädännön toimivuuden ja ajantasaisuuden arviointityötä sekä sen myötä mahdollisesti toteutettavia lakimuutoksia Avaran Asumisen Aamussa oli esittelemässä Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:n toimitusjohtaja ja arviointityön selvityshenkilö Helena Kinnunen. Vuonna 1995 säädettyä huoneenvuokralain elokuussa julkaistu arviointityö on ensimmäinen laatuaan lain historiassa.

Lue lisää

Hallituksen linjaukset pakottavat kuntia asuntopolitiikan muutokseen

Aug 16, 2016 1:30:00 PM / Kirjoittaja Teija Ojankoski, VAV Asunnot Oy posted in Vuokra-asuminen, Asuntosijoittaminen

0 Kommenttia

Kesäkuun Avaran Asumisen Aamussa keskusteltiin kunnallisen vuokra-asuntoyhtiön tulevaisuuden roolista ja vireillä olevien lainmuutoksien vaikutuksista vuokra-asuntojen omistamiseen ja uusien asuntojen rakentamiseen. VAV Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Teija Ojankosken mukaan tilanne on haastava.

Lue lisää

Kesäkuun Asumisen aamussa keskusteltiin vuokra-asumisen tulevaisuudesta

Jun 21, 2016 3:57:07 PM / Kirjoittaja Avara posted in Vuokra-asuminen, Asuntosijoittaminen

0 Kommenttia

Edellinen Avaran Asumisen Aamu järjestettiin vuoden 2016 alussa. Tällöin sijoittajat, asiantuntijat sekä Avaran yhteistyökumppanit kokoontuivat Helsingin Kansallissaliin keskustelemaan asumisen alan rahoituksesta ja sen ajankohtaisista muutoksista. Ajankohtaiset teemat saivat jatkoa myös kesän alussa järjestetyssä Avaran historian kolmannessa Asumisen Aamussa kesäkuussa. Kesän tilaisuudessa keskityttiin toivotusti vuokra-asumisen tulevaisuuteen.

Lue lisää