header-matkalla-kotiin

Vuokra-asumisen blogi

10 vinkkiä muovin vähentämiseen kotona

11.9.2018 13:10:46 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen, Vuokra-asuminen, Kierrätys ja siivous, Vastuullisuus, Ympäristöystävällisyys

0 Kommenttia

Muovin vähentäminen kodissa on ekoteko. Kuitenkin muovin vähentäminen saattaa aiheuttaa päänvaivaa. Mistä aloittaa? Miten muovi tulisi kierrättää? Voisiko muovisia esineitä hyödyntää uudella tavalla? Muovin vähentämisen ei tarvitse olla haaste, vaan tavoite. Kurkkaa vinkit, joiden avulla vähennät muovia kodistasi ja elämästäsi.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Miten tehostaa ajankäyttöä ja parantaa keskittymistä?

28.8.2018 10:37:36 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen

0 Kommenttia

Näin koulutöiden keskellä ja kesälomien päättyessä on hyvä pohtia ajankäyttöä. Ajankäyttö voi tuottaa stressiä monelle, sillä kiire painaa päälle ja tunnit tuntuvat loppuvan kesken päivässä. Askareet kasautuvat, mutta huomaat istuvasi sohvalla toimettomana. Keskittyminen on vaikeaa, sillä työlista on liian pitkä ja se tuntuu loputtomalta. Kokosimme vinkkejä tehokkaaseen ajankäyttöön ja siihen, miten keskittymistä voi lisätä esimerkiksi opiskellessa tai jokapäiväisissä arkiaskareissa.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Näin siivoat kodin nopeasti

23.8.2018 9:05:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Kierrätys ja siivous

0 Kommenttia

Vieraita tulossa ja koti on kaaoksen vallassa. Aina ei ehdi siivoamaan perusteellisesti, joten nopea siivoaminen pelastaa kiireen keskellä. Tällaisia tilanteita tulee ja menee, mutta onneksi voit siivota pikaisesti ja saada silti hyvää jälkeä aikaiseksi. Lisäksi nopea siivous edistää sitä, että koti pysyy jatkossakin siistinä. Oli aikaa sitten 30 minuuttia tai kaksi päivää, siivoat näiden vinkkien avulla tehokkaasti pahimmat sotkut, jolloin suurempaa urakkaa ei pääse syntymään jatkossa.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Kalkinpoisto pinnoilta ja kodinkoneista

13.8.2018 8:35:36 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Kierrätys ja siivous

0 Kommenttia

Kalkkitahroja muodostuu muun muassa vesihanojen ja lavuaarien pintoihin vesijohtovedessä olevan kalkin vuoksi. Kun esimerkiksi hanoja käytetään, voi vettä roiskua pintojen päälle, jolloin kalkki tarttuu ja näkyy vaaleana tahrana. Nämä ärsyttävät tahrat ovat hankala poistaa, jos ne ehtivät jämähtää pintaan. Jos näin on kuitenkin jo päässyt käymään, löytyy myös vaikeille tahroille menetelmät. Kurkkaa täältä siis vinkit kalkkitahrojen poistoon eri pinnoilta sekä kodinkoneista.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Miten selviytyä helteestä? - Asunnon ja asukkaan helleopas

1.8.2018 14:54:56 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Vuokra-asuminen, Leanheat, Energiatehokkuus, Asumisen palvelut, Energianhallinta, Ympäristöystävällisyys

0 Kommenttia

Hellekesä on hieno asia niin kauan, että lämpötilat nousevat epämukaviin lukemiin ja olosta tulee tukala. Suomeen saatiin kovat hellelukemat ja tämä yllättävä sää ei ole vielä päätöksessä. Säätiedotus lupaa tulevillekin viikoille kuumia päiviä, joten nyt on oikea hetki löytää keinot, miten sekä asunnon että asukkaan saa pidettyä viileänä.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Muutto omaan ensimmäiseen kotiin

16.7.2018 12:19:58 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen, Vuokra-asuminen

0 Kommenttia

Elämän jännittävimpiin vaiheisiin kuuluu muutto omaan ensimmäiseen kotiin. Se voi olla alku jollekin suurelle ja hienolle. Se voi jännittää ja aiheuttaa myös päänvaivaa, mutta ennen kaikkea se on upea kokemus, jota ei koe kuin kerran elämässään. Omaan asuntoon muuttaessa onkin hyvä huomioida tietyt asiat, jotka saattavat unohtua muuttolaatikoiden keskellä.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

1900-luvun alun henkeä Jyväskylän keskustassa

10.7.2018 12:04:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Vuokra-asunnot Jyväskylä, Vuokra-asunnot

0 Kommenttia

Jyväskylän keskustassa, kaupungin vanhimmassa asuinkivitalossa, sijaitsee Avaran persoonallinen vuokrakohde. Strengintalona tunnettu vanhan talon puoli on valmistunut jo 1901. Siellä sijaitsee viisi aikakauden hengessä kunnostettua asuntoa, 32 neliön yksiö ja neljä isompaa kolmiota. Suurin, parvekkeellinen asunto on kahdessa kerroksessa. Huoneet ovat aikakaudelle tyypillisesti korkeita ja materiaalit mukailevat vanhan talon tyyliä. Asuntoihin on myös jätetty takat koristekäyttöön.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Tehokas pyykinpesunurkkaus

3.7.2018 11:25:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Kodin sisustus

0 Kommenttia

Pyykkikori täyttyy vaatteista, puhtaat pyykit pitäisi viikata ja henkarit vaativat oman paikkansa. Pyykinpesuaineet ja huuhteluaineet vievät tilaa ja kylpyhuoneen kaappi täyttyy pesupalloista. Miten kaaoksen saisi kuriin kylpyhuoneessa ilman, että joutuisi tinkimään sisustuksesta? Kurkkaa blogin vinkit siihen, miten saat järjestystä ja selkeyttä pyykinpesu-urakkaan.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Vanhassa kasarmirakennuksessa asutaan idyllisesti

2.7.2018 13:52:02 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Vuokra-asunnot

0 Kommenttia

 

Kouvolan keskustan välittömässä läheisyydessä, vehreällä Marjoniemen alueella sijaitsee yksi Avaran vanhimmista asuinkohteista. Kasarminkatu 16 on vuonna 1913 valmistunut entisen kasarmialueen rakennus, joka on 90-luvulla saneerattu 14 persoonalliseksi asunnoksi. Huoneistotyyppejä on 37 m2:n yksiöistä 95 m2:n neljän huoneen asuntoihin. Kohde on erittäin haluttu, ja asukkaat yksineläjistä lapsiperheisiin viihtyvät idyllisissä kodeissaan. Yhtiö on valtion tukema kohde ja asukasvalinta perustuu tarveharkintaan. Asukasvalintaan vaikuttavat hakijaruokakunnan asunnontarve, varallisuus ja tulot.

 

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Mitä lahjaksi hääparille?

27.6.2018 10:56:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen

0 Kommenttia

Kesällä moni pari avioituu, joten kalenterit täyttyvät hääjuhlista. On aika pohtia mitä antaisi hääparille lahjaksi. Monesti hääpari toivoo rahaa häämatkalle tai tiettyä lahjaa listalta, mutta joskus vieras joutuu tilanteeseen, jossa lahja pitää itse keksiä. Lisäksi on vaikea arvioida jokaisen parin kohdalla, mitä he juuri tarvitsevat tai toivovat. Lue täältä vaihtoehdot lahjaideoille ja inspiroidu!

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]