header-matkalla-kotiin

Vuokra-asumisen blogi

Muutto omaan ensimmäiseen kotiin

16.7.2018 12:19:58 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen, Vuokra-asuminen

0 Kommenttia

Elämän jännittävimpiin vaiheisiin kuuluu muutto omaan ensimmäiseen kotiin. Se voi olla alku jollekin suurelle ja hienolle. Se voi jännittää ja aiheuttaa myös päänvaivaa, mutta ennen kaikkea se on upea kokemus, jota ei koe kuin kerran elämässään. Omaan asuntoon muuttaessa onkin hyvä huomioida tietyt asiat, jotka saattavat unohtua muuttolaatikoiden keskellä.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

1900-luvun alun henkeä Jyväskylän keskustassa

10.7.2018 12:04:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Vuokra-asunnot Jyväskylä, Vuokra-asunnot

0 Kommenttia

Jyväskylän keskustassa, kaupungin vanhimmassa asuinkivitalossa, sijaitsee Avaran persoonallinen vuokrakohde. Strengintalona tunnettu vanhan talon puoli on valmistunut jo 1901. Siellä sijaitsee viisi aikakauden hengessä kunnostettua asuntoa, 32 neliön yksiö ja neljä isompaa kolmiota. Suurin, parvekkeellinen asunto on kahdessa kerroksessa. Huoneet ovat aikakaudelle tyypillisesti korkeita ja materiaalit mukailevat vanhan talon tyyliä. Asuntoihin on myös jätetty takat koristekäyttöön.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Tehokas pyykinpesunurkkaus

3.7.2018 11:25:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Kodin sisustus

0 Kommenttia

Pyykkikori täyttyy vaatteista, puhtaat pyykit pitäisi viikata ja henkarit vaativat oman paikkansa. Pyykinpesuaineet ja huuhteluaineet vievät tilaa ja kylpyhuoneen kaappi täyttyy pesupalloista. Miten kaaoksen saisi kuriin kylpyhuoneessa ilman, että joutuisi tinkimään sisustuksesta? Kurkkaa blogin vinkit siihen, miten saat järjestystä ja selkeyttä pyykinpesu-urakkaan.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Vanhassa kasarmirakennuksessa asutaan idyllisesti

2.7.2018 13:52:02 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Vuokra-asunnot

0 Kommenttia

 

Kouvolan keskustan välittömässä läheisyydessä, vehreällä Marjoniemen alueella sijaitsee yksi Avaran vanhimmista asuinkohteista. Kasarminkatu 16 on vuonna 1913 valmistunut entisen kasarmialueen rakennus, joka on 90-luvulla saneerattu 14 persoonalliseksi asunnoksi. Huoneistotyyppejä on 37 m2:n yksiöistä 95 m2:n neljän huoneen asuntoihin. Kohde on erittäin haluttu, ja asukkaat yksineläjistä lapsiperheisiin viihtyvät idyllisissä kodeissaan. Yhtiö on valtion tukema kohde ja asukasvalinta perustuu tarveharkintaan. Asukasvalintaan vaikuttavat hakijaruokakunnan asunnontarve, varallisuus ja tulot.

 

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Mitä lahjaksi hääparille?

27.6.2018 10:56:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen

0 Kommenttia

Kesällä moni pari avioituu, joten kalenterit täyttyvät hääjuhlista. On aika pohtia mitä antaisi hääparille lahjaksi. Monesti hääpari toivoo rahaa häämatkalle tai tiettyä lahjaa listalta, mutta joskus vieras joutuu tilanteeseen, jossa lahja pitää itse keksiä. Lisäksi on vaikea arvioida jokaisen parin kohdalla, mitä he juuri tarvitsevat tai toivovat. Lue täältä vaihtoehdot lahjaideoille ja inspiroidu!

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Juhannus omassa kodissa

19.6.2018 10:26:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Juhlapyhä, juhannus, juhlat

0 Kommenttia

Juhannus on keskikesän juhla, jota vietetään Suomessa 19. ja 25. välisinä päivinä kesäkuussa. Juhannus sijoittuu kesäpäivänseisauksen läheisyyteen ja juhannusaatto on 22.6 kun puolestaan juhannuspäivä on 23.6. Tuo juhannuksen riennot kotiisi perinteisellä kukkaseppeleellä tai järjestä juhannusjuhlat parvekkeellasi.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Lomalle kevyesti - Matkalle mukaan vain käsimatkatavarat

12.6.2018 10:47:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Matkustaminen

0 Kommenttia

On aika pakata kesälomaa varten matkalaukku valmiiksi. Kuitenkin pakkaaminen voi aiheuttaa päänvaivaa ja jopa ärsytystä. Mitä ottaisi mukaan? Paljonko tarvitset ja mitä lentokoneeseen saa viedä? Painavien laukkujen raahaaminen ei houkuttele kesälomalla, joten ratkaisu löytyy käsimatkatavaroista. Halusit sitten matkustaa kevyesti tai säästää hieman rahaa, löydät täältä vinkit pakkaamiseen.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Järjestä kesäinen piknik

8.6.2018 11:19:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen

0 Kommenttia

Kesä kutsuu piknikille, sillä keli on mitä mainioin pienelle retkelle esimerkiksi aurinkoiselle rannalle tai vehreään puistoon. Oli kyseessä sitten ison perheen piknik lasten suosikkipaikkaan tai kaverusten retki rannalle, voi piknikin järjestää omien tarpeiden mukaan. Lue vinkit helppoon ja vaivattomaan piknikkiin.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Pääkaupungin sykkeessä asutaan leppoisasti

1.6.2018 13:21:41 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen, Vuokra-asunnot Helsinki, Kaupungit ja asuinalueet

0 Kommenttia

Meren äärellä Helsingin Jätkäsaaressa, pääkaupungin yhdellä suosituimmista asuinalueista, sijaitsee Avaran monipuolinen kohde Suezinkatu 3. 

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]

Valmistele parveke kesään

22.5.2018 11:24:34 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Kodin sisustus

0 Kommenttia

Parvekkeelle voi taas mennä ilman villasukkia ja toppatakkia! On siis aika laittaa parveke kesäkuntoon ja nauttia lämpöisestä auringosta. Halusit sitten säväyttää uudella sisustuksella tai muokata vanhaa, löydät täältä tarvittavaa inspiraatiota.

Lue lisää [fa icon="long-arrow-right"]