3 vinkkiä lemmikkikoteihin

Asumisen ääni

26.10.2019 12:37:47 / Asumisen ääni

Lemmikkitaloudessa voi tulla vastaan sisustukseen ja järjestelyyn liittyviä ongelmia. Miten pitää lemmikin ruokapaikka siistinä? Miten järjestää tavarat ja lelut? Katso nämä kolme vinkkiä, joiden avulla voit tehdä lemmikkiarjesta helpompaa.

Ota nämä seikat huomioon sisustuksessa

Lemmikin peti kannattaa laittaa muovikaukaloon tai lemmikeille tarkoitettuun pesunkestävään koriin. Näin ei haittaa, jos petiin tulee hiekkaa tai muuta likaa. Jos peti on muovia, on se samalla helppo pyyhkiä puhtaaksi kostealla liinalla. Nykyään pedit sopivat myös muun kodin sisustukseen, joten voit suunnitella pedin pehmusteet tyylisi mukaisesti. Lisäksi lemmikeille voi hankkia omia vilttejä, joiden päällä on mukava makoilla.

Matot aiheuttavat monesti lemmikkitaloudessa päänvaivaa. Hiekka, karvat ja lika näkyvät tai tarttuvat mattoihin ja varsinkin pitkänukkaiset matot saattavat kärsiä tästä. Matalanukkaiset ja keinokuitumatot ovat oiva ratkaisu lemmikkiperheeseen. Mitä matalampi nukka sen helpompi se on puhdistaa. Keinokuitu- ja terassimatot kestävät kosteutta, joten ei haittaa, jos märät tassut temmeltävät niiden päällä.

3 vinkkiä lemmikkikoteihin

Tavarat järjestyksessä

Oli sitten kyseessä lelut, ruoat ja ruokakupit, vaatteet tai talutushihnat, voi ne järjestellä kätevästi siten, että ne on helppo ottaa käyttöön tarvittaessa. Jos lemmikillä on paljon leluja, on hyvä järjestää niille yksi selkeä paikka. Esimerkiksi koristeellinen kori tai laatikko on samalla kaunis katseltava, mutta se pitää lelut visusti tallessa. Jos esimerkiksi koiralle on ominaista hakea omat lelunsa, voi laatikko olla auki. Kissan raapimapuu voi toimia myös lelujen säilytyspaikkana, riippuen toki kissan luonteesta.

Ruokaan liittyvät tarvikkeet kannattaa laittaa läpinäkyvään muovilaatikkoon, joka on helppo myös puhdistaa. Jos esimerkiksi perheen koira syö tiettyä ruokaa, voi yhden laatikon varata pelkästään siihen. Näin näet helposti, onko ruoka loppumassa.

Vaatteet ja talutushihnat kannattaa laittaa mahdollisimman lähelle eteistä. Samalla, kun ulkoilu on suoritettu, voi vaatteita ja hihnoja hieman puhdistaa ennen kuin astuu eteisestä pidemmälle. Järjestä naulakko pelkästään lemmikin omille ulkoilutarvikkeille. Laita roikkumaan hihnat ja vaatteet. Jos lemmikillä on paljon erilaisia takkeja, voit varata niille oman laatikoston vaatehuoneesta tai vaatekaapista.

Katso täältä myös muut vinkit arkeen!

 

Siivoamisesta helpompaa

Kissan ja koiran ruoka- ja vesikuppien alle kannattaa laittaa tarjotin tai leikattu pala kylpyhuonemattoa. Näin kaikki tahrat päätyvät (ainakin suurimmilta osin) tarjottimelle tai maton päälle. Alusta auttaa myös siihen, jos kissa tai koira siirtelee ruokakippoaan syödessään. Kissa saattaa myös pitää siitä, että se saa tassujen alle jotain, joka ei liu’u. Lisäksi alusta tekee ruokailupaikasta siistimmän näköisen yleisilmeeltään. Voit halutessasi sisustaa sen sopimaan muun huoneen kanssa.

Sama kikka pätee myös kissanhiekkalaatikkoon. Hiekkalaatikon alle kannattaa laittaa pala mattoa, jotta kissan potkiessa hiekkaa, hiekka pysyisi edes jonkin verran maton päällä. Samalla kun kissa potkii, ei hiekkalaatikko liikkuisi maton ansiosta. Alle voi myös kiinnittää kumitassut, jotka pitävät laatikkoa paikallaan. Leikattava matto on samalla edullinen hankinta ja sen voi uusia tarvittaessa.

Siivoamisessa voi käyttää myrkyttömiä pesuaineita, jotka eivät ole vaaraksi lemmikeille. Esimerkiksi ruokasoodalla saat raikastettua lemmikin pedin. Ripottele ruokasoodaa ja anna sen vaikuttaa 10 minuuttia. Imuroi sitten ruokasooda pois huolellisesti. Sama vinkki pätee myös mattoihin ja leluihin.

 

Lemmikit ovat tervetulleita! Tutustu Avara-asuntoihin täältä!

Topics: Lemmikit

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.