5 herkullista ja helppoa pirtelöreseptiä

Asumisen ääni

10.7.2019 klo 16.13.00 / Asumisen ääni

Kutsuit sitten pirtelöksi tai amerikkalaisittain milkshakeksi, on pirtelö kesäkuumalla ihana herkku, joka on helppo ja nopea tehdä. Valkosuklaata ja minttua, kesän mansikoita vai juustokakkupirtelö? Löytyykö uusi suosikkisi näiden viiden joukosta?

Hurmaava valkosuklaa-minttupirtelö

Tämä kermainen pirtelö saa raikkaan vivahteen mintusta. Tarvitset minttujäätelöä, valkosuklaata, pienen tilkan maitoa tai kaura- tai mantelimaitoa.

  1. Aloita lämmittämällä 100 g valkosuklaata vesihauteessa. Voit tehdä tämän myös mikrossa.
  2. Anna valkosuklaan jäähtyä ja kaada sitä lasin pohjalle. Halutessasi voit kaataa sitä hieman lasin reunoille koristeeksi.
  3. Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella minttujäätelö sileäksi. Jos pidät pirtelöstä, jossa on enemmän tekstuuria, älä sekoita liikaa.
  4. Lisää 0,5 dl maitoa tai kauramaitoa ja sekoita.
  5. Kaada seos lasiin ja koristele kermavaahdolla ja suklaaraasteella. Viimeistele mintunlehdellä ja tarjoile jääkylmänä.

5 herkullista ja helppoa pirtelöreseptiä

 

Suussasulava Oreo-juustokakkupirtelö

Tämä pirtelö sopii juustokakkufaneille! Tarvitset paketillisen Oreo-keksejä, vanilja- tai suklaajäätelöä, maitoa tai kaura- tai mantelimaitoa sekä 3 ruokalusikallista tuorejuustoa. Voit käyttää maustettua tuorejuustoa.


  1. Aloita sekoittamalla 2 dl maitoa ja  3 rkl tuorejuustoa keskenään sileäksi. Voit halutessasi käyttää enemmän maitoa.
  2. Lisää sitten 2,5 dl jäätelöä seokseen.
  3. Murskaa kourallinen Oreo-keksejä pussissa ja kaada seokseen. Sekoita.
  4. Kaada seos lasiin ja koristele kermavaahdolla ja Oreo-kekseillä. Nauti!

Juustokakkupirtelön voit tuunata myös mansikoilla. Lisää seokseen kourallinen tuoreita mansikoita tai käytä mansikkajäätelöä.


Klassinen vaniljapirtelö

Vaniljapirtelö on monen suosikki. Kuitenkin vaniljapirtelönkin voi viedä aivan uudelle tasolle, eikä se vaadi kuin hyvät raaka-aineet. Tarvitset aitoa vaniljajäätelöä (kermajäätelö sopii hyvin), täysmaitoa tai kaura- tai mantelimaitoa ja vaniljauutetta tai vaniljasokeria (ei vanilliinisokeria!).

  1. Sekoita 4 dl vaniljajäätelöä ja 2 dl valitsemaasi maitoa sileäksi.
  2. Lisää puolikas teelusikallinen vaniljauutetta tai vaniljasokeria.
  3. Anna pirtelön kylmetä vielä jääkaapissa tai pakastimessa muutaman minuutin ennen tarjoilua, jos seos on ehtinyt lämmetä sekoittaessa.
  4. Koristele kermavaahdolla, keksinmurusilla ja suklaakekseillä. Nauti!

Tämän pirtelön voit tuunata myös värikkäin koristein! Esimerkiksi nonparelleilla saat väriä sekä makua pirtelöön. Kermavaahdon päälle voi ripotella myös koristeiden lisäksi makusiirappia tai suklaakastiketta. Laittamalla tuoreita marjoja kermavaahdon päälle tai pirtelön pohjalle, saat raikkautta vaniljaan.


Unelmien suklaapirtelö

Suklaan kanssa ei voi mennä pieleen! Suklaapirtelöstä on moneksi, sillä suklaan valinta vaikuttaa lopputulokseen. Jos haluat tuhtia makua, käytä tummaa suklaata. Jos puolestaan pidät kevyemmästä suklaan mausta, käytä maitosuklaata. Kuitenkin yhdistämällä molemmat, saat tuhdin, mutta kermaisen pirtelön. Tarvitset 100 g tummaa suklaata tai maitosuklaata, suklaajäätelöä (esimerkiksi jäätelö, jossa on suklaahippuja, sopii tähän) ja täysmaitoa tai kauramaitoa.


  1. Sekoita 2 dl maitoa ja 4 dl jäätelöä sileäksi.
  2. Sulata mikrossa tai vesihauteessa puolet suklaasta.
  3. Kaada jäähtynyt suklaa pirtelöön.
  4. Kaada loput suklaasta lasiin siten, että lasin sisäreunoihin jää kastiketta. Voit säästää myös koristeluun.
  5. Tämän jälkeen kaada pirtelö lasiin ja koristele kermavaahdolla ja suklaakastikkeella.
  6. Ripottele päälle suklaata esimerkiksi raastamalla. Voit myös upottaa kermavaahtoon suklaapaloja.

Triplasuklaapirtelön saat sekoittamalla tummaa suklaata, maitosuklaata sekä valkosuklaata! Raikkautta suklaaseen saat hedelmillä tai marjoilla. Esimerkiksi kirsikka sopii täydellisesti suklaan kanssa.


Kesäinen mansikkapirtelö

Kesän mansikoista saa aikaan ihanan pirtelön, joka vie kielen mennessään! Tarvitset vain vaniljakermajäätelöä tai mansikkajäätelöä, mansikoita (esimerkiksi 500 g riittää), sokeria, vaniljauutetta tai vaniljasokeria sekä täysmaitoa, kaura- tai mantelimaitoa.


  1. Aloita perkaamalla mansikat. Laita sitten mansikoiden päälle 2 ruokalusikallista sokeria.
  2. Laita mansikat jääkaappiin hetkeksi maustumaan. Näin saat mansikoihin mehukkuutta.
  3. Sekoita 4 - 5 dl jäätelöä, mansikat, 1 dl maitoa sekä 1 teelusikallinen vaniljauutetta tai -sokeria sileäksi.
  4. Lisää maitoa maun mukaan.
  5. Kaada pirtelö lasiin, laita kermavaahtoa ja koristele mansikoilla!

Lähteet: Delish, Unicorns in the Kitchen ja Just So Tasty

Kotona on ihana herkutella. Katso Avara-kohteet täältä!

Topics: Koti ja asuminen, Koti ja keittiö

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.