5 tilaratkaisua pieneen kylpyhuoneeseen ja vessaan

Asumisen ääni

18.9.2019 18:09:37 / Asumisen ääni

Pieni kylpyhuone tai vessa voi tehdä arjesta haastavaa, kun säilytystila on vähissä. Lisäksi pieni tila voi näyttää nopeasti sotkuiselta, koska se on ahdas ja täynnä tavaraa. Näiden vinkkien avulla teet tilaratkaisuja, jotka suurentavat huonetta ja tekevät kylpyhuoneesta sekä vessasta siistin ja käytännöllisen.

Tilaa korien ja laatikoiden avulla

Pienessä huoneessa säilytystilaa ei ole aina tarpeeksi. Kuitenkin saat lisää tilaa lisäämällä koreja ja laatikoita, joihin voit kätkeä kaiken tarvittavan. Näin et tarvitse ylimääräistä hyllyä tekemään huoneesta entistäkin ahtaampaa. Esimerkiksi hiustarvikkeet voi olla omassa laatikossaan, kun puolestaan ylimääräiset vessapaperirullat löytävät paikkansa korista. Samalla voit sisustaa korien ja laatikoiden avulla huoneen mieluisaksi.

Tarjotin toimii myös hyvin säilytyspaikkana. Esimerkiksi korut tai ihonhoidossa käytetyt tuotteet voit sijoittaa tarjottimelle. Samalla, kun tarjotin tuo lisää säilytystilaa, on se kaunis myös esillä. Lisäksi sitä on helppo siirtää paikasta toiseen tarvittaessa.

Purkit osana sisustusta

Samalla kun lasipurkit näyttävät kauniilta hyllyillä, tuovat ne lisää tilaa. Esimerkiksi vanulaput ja vanupuikot kannattaa säilyttää purkeissa, sillä muovirasiat vievät usein liikaa tilaa kaapissa. Lisäksi laatikot ja hyllyt eivät näytä epäsiisteiltä, kun muoviroskia ei ole ympäriinsä.

Purkit toimivat myös meikkisudeille, kynsisaksille ja muille pienille tarvikkeille. Lisäksi hammastahna ja -harjat löytävät paikkansa avonaisesta purkista. Näin ne pysyvät pystyssä hyllyllä tai tasolla. Kokeile erilaisia purkkeja, jotka toimivat myös osana sisustusta. Lisäksi akryyliset järjestelijät ovat käytännöllisiä ahtaissa laatikoissa, sillä ne tekevät laatikosta selkeän.

 

Kärry tai suihkuhylly helpottavat arkea

Suihkuhyllyä tai kärryä ei tarvitse kiinnittää seinään, jolloin säästytään rei’iltä. Kuitenkin se vie vähän tilaa verrattuna kylpyhuoneen kaappeihin ja tasoihin. Kärry on helppo, sillä sitä voi siirtää paikasta toiseen tarpeen mukaan. Suihkuhyllyä ja kärryä voi käyttää pesuaineiden säilyttämiseen, mutta kuivassa paikassa ne toimivat myös pyyhkeiden ja muiden tarvikkeiden säilytyspaikkana.

Kärryyn voi laittaa myös koriste-esineitä, jolloin kylpyhuoneesta tai vessasta saa omanlaisen. Vessassa kärry toimii hyvin meikkien, ihonhoitotuotteiden ja muiden pientarvikkeiden säilytyksessä. Pieni viherkasvi vessassa voi piristää tilaa entisestään, joten lisää se myös kärryyn.

 

Koukut hyötykäyttöön

Pyyhekoukut toimivat myös muiden tavaroiden säilyttämiseen. Jos pyyhekoukulla vaan on tilaa, voit ripustaa toisen koukun avulla muovitaskun tai muovisen kenkäpussin, johon voit laittaa tavaroita. Muovi kestää vettä ja kosteutta, jolloin myös sähköiset välineet, kuten hiustenkuivaaja, on suojassa vedeltä.

Koukut voi ripustaa myös suihkuverhojen kanssa samaan tankoon, kärryjen tai suihkuhyllyn reunaan. Näin saat napattua lisää tilaa myös silloin, kun kaikki muut mahdollisuudet on jo hyödynnetty. Koukut ovat samalla kätevä tapa säilyttää, sillä voit aina siirtää niitä tarpeen tullen toiseen paikkaan.

 

Neutraalit sävyvalinnat suurentavat tilaa

Jos tila on pieni, kannattaa pysytellä neutraaleissa sävymaailmoissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö väripilkkuja saisi käyttää sisustuksessa. Hyvä nyrkkisääntö on, että suurimmat pinnat ovat neuraaleja sävyltään, kun puolestaan pienissä koristeissa, käyttöesineissä tai tekstiileissä on väriä.

Harmaan eri sävyt, valkoinen, valkoisen eri sävyt tai vaalea puu suurentavat huonetta. Piristä muuten neutraalia kokonaisuutta lempiväreilläsi. Esimerkiksi pyyhkeet, kylpyhuoneen matto sekä suihkuverho voivat olla sitten huoneen väripilkkuja. Jos kuitenkin tuntuu, että tila on silti ahdas, kannattaa suihkuverhonkin olla vaalea väritykseltään.

Lähteet: Good House Keeping

Minkälaisen kylpyhuoneen haluat uuteen kotiisi? Katso Avara-kohteet läheltäsi!

Topics: Sisustus ja inspiraatio

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.