6 helppoa viherkasvia kotiin ja parvekkeelle

Asumisen ääni

23.8.2019 17:07:38 / Asumisen ääni

Sijaitseeko viherpeukalosi keskellä kämmentä? Unohtuuko kasvien kastelu? Kasteletko liikaa? Viherkasveilla sisustaminen piristää koko asuntoa sekä parveketta. Kuitenkin kasvien hoitaminen, kastelu ja yleisesti niistä huolehtiminen saattaa unohtua tai se on haastavaa. Nämä viherkasvit ovat sinulle, jos haluat sisustaa kotisi kasveilla ilman stressiä.

Rahapuu

Rahapuu on yksi yleisimmistä huonekasveista sisustuksessa. Se on anteeksiantavainen sellaiselle, joka unohtaa kastelun pitkäksikin aikaa. Se on myös kaunis, ajaton ja kestävä kasvi, joka ei hermostu muuttuvista säätiloista. Rahapuu kukoistaa aurinkoisessa paikassa, mutta liian suora auringonvalo voi kuivattaa sitä. Rahapuusta näkee päältä päin koska se tulee kastella. Sen pulleat, pallomaiset lehdet muuttuvat ryppyisiksi ja pehmeiksi, jos se tarvitsee vettä. Kuitenkin kastelun unohtaminen ei tapa rahapuuta heti, koska se varastoi jokaisella kastelukerralla vettä. Silti on hyvä viimeistään 10 päivän kohdalla muistaa kastella, jotta rahapuu kasvaa.

 

6 helppoa viherkasvia kotiin ja parvekkeelle

 

Aloe vera

Tämä kasvi on tyylikäs, mutta myös erittäin hyödyllinen. Aloe veran salaisuus on, että se raikastaa ja puhdistaa ilmaa. Lisäksi, että se on hyödyllinen, sopii se monenlaiseen ympäristöön. Kasvi nauttii auringonvalosta, joten suora auringonvalo ei haittaa. Tämän ansiosta aloe vera voi olla myös parvekkeella. Aloe vera kestää kuivuutta, sillä sen voi kastella kaksi kertaa kuukaudessa. Ei siis haittaa, jos unohdat kastella. Lisäksi aloe vera ei saa helposti kasveille ominaisia kasvitauteja.

 

Anopinkieli

Anopinkieli on anteeksiantavainen viherkasvi, joka sopii aloittelevalle viherpeukalolle. Oli kyseessä sitten varjoisa tai puolivarjoisa paikka, anopinkieli kestää vaihtelun. Kastelun unohtaminenkaan ei haittaa anopinkieltä, sillä se kestää kuivuutta. Tärkeintä on, että anopinkieltä ei kastella liikaa. Parempi siis, että kastelu unohtuu muutaman kerran. Jos kasvia kastellaan liian usein, sen juuret mätänevät. Paras kasteluväli on kahden viikon välein, mutta tällöinkään kasvia ei tule hukuttaa veteen. Niukka vesimäärä riittää anopinkielelle. Helppouden lisäksi anopinkieli on käytännöllinen kasvi. Kuten aloe vera, anopinkieli raikastaa ja puhdistaa ilmaa.

 

Pullojukka

Pullojukka on trendikäs kasvi, joka kestää aurinkoa ja kuivuutta. Tämä kasvi sopii erinomaisesti myös parvekkeelle, vaikka parvekkeella olisi kuuma. Kuitenkin suora, paahteinen aurinko voi kuivattaa kasvin lehtiä. Jos lehdet ruskettuvat, voi kuivat päät leikata saksilla pois. Näin vihreät, elinvoimaiset lehdet saavat enemmän energiaa kasvaa. Pullojukkia löytyy suuressa ja pienessä koossa. Valitsit sitten suuren tai pienen, on kastelu sangen helppoa tämän kasvin kohdalla. Multa kastellaan muutaman kerran kuukaudessa reilusti, jonka jälkeen se saa kuivahtaa kunnolla kasteluiden välillä. Kun kylmät ilmat yllättävät ja asteet tippuvat viiteen, kannattaa pullojukka siirtää sisälle.

 

Jukkapalmu

Vaikka nimi on lähellä pullojukkaa, ei jukkapalmu ole sille sukua. Mutta kuten pullojukka, nauttii jukkapalmu auringosta ja vähäisestä kastelusta. Edes suora auringonvalo ei haittaa jukkapalmua, sillä se tarvitsee runsaasti valoa. Jos se ei saa tarpeeksi aurinkoa, sen lehdet kellastuvat. Jukkapalmu sopii kesäisin parvekkeelle, mutta talvisin sen voi siirtää sisälle. Kasteluväli on niukka. Kun jukkapalmu kastellaan, se tulee kastella kunnolla. Multa saa olla todella märkää, jotta jukkapalmun voi jättää pitkäksi aikaa kastelematta. Kun multa on taas kuivunut kunnolla, voi jukkapalmun kastella.

 

Kirjorönsylilja

Kirjorönsylilja on kaunis viherkasvi, joka sopii huoneenlämpöön. Kirjorönsyliljaa ei tule sijoittaa suoraan auringonvaloon tai paahteeseen. Parhaiten kasvi menestyy tasaisessa huoneenlämmössä, hajavalossa tai puolivarjoisalla paikalla. Kasteleminen on helppoa, sillä tämä kasvi nauttii vedestä. Tärkeää on siis pitää multa kosteana. Lisäksi on hyvä muistaa, että liika kuivahtaminen ei sovi tälle kasville. Vaikka lehdet kuivahtaisivat tai lakastuvat, on kasvin juuristo erittäin sitkeä selviytyjä. Lisäksi kuten anopinkieli ja aloe vera, kirjorönsylilja puhdistaa huoneilmaa.

 

Lähteet: Huonekasvit

Mitä huonekasveja sinä hankkisit uuteen kotiisi? Kurkkaa Avara-kohteet täältä!

Topics: Sisustus ja inspiraatio

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.