Auton siivoaminen - Vinkkejä auton sisätilojen puhdistukseen

Avara

6.10.2016 14:25:31 / Avara

Auton sisätiloihin voi helposti jäädä tavaroita ja roskia lojumaan lattioille, puhumattakaan karvoista ja likatahroista penkeissä tai kojelaudassa. Auton siivoaminen tuntuu loputtomalta työltä! Siispä kokosin yhteen helppoja niksejä auton sisätilan puhdistukseen.

Irralliset tavarat ja roskat kuriin

Aloita irrallisista tavaroista, esimerkiksi huulirasvoista ja kynistä, joita lojuu pitkin ja poikin autoa. Jos tahdot pitää tietyt tavarat autossasi syystä, voit käyttää esimerkiksi silikonista muffinssivuokaa kupinpidikkeen paikalla, jolloin niin juomapullo kuin irralliset pikkuesineetkin pysyvät paikallaan. Samalla mahdolliset muruset tippuvat muffinssivuokaan, eivätkä jää kummittelemaan pidikkeen reunoille. Katso täältä esimerkki!

Roskia varten kannattaa hankkia biojätepussi roskapussiksi, jonne voi heittää roskat. Myös taakse kannattaa laittaa pieni roskapussi, johon esimerkiksi lapset voivat laittaa omat roskansa. Näin säästyt roskilta lattioilla ja penkkien alla.

Pese pinnat ilman myrkkyjä

Kuten asunnon siivouksessa, voit siivota myös auton sisätilat ilman myrkkyjä. Esimerkiksi oliiviöljy toimii loistavasti nahkaisen tai tekonahkaisen kojelaudan puhdistamiseen. Samalla se kosteuttaa kojelaudan nahkapintaa, jolloin mahdolliset naarmut ja hankaumat hälvenevät pinnasta. Suosittelen kuitenkin testaamaan ensin pienelle alueelle oliiviöljyn tehoa! Muovivalmisteiset kojelaudat, joissa on epätasainen pintakuvio, kannattaa harjata hammasharjalla ja palasaippualla, jonka jälkeen sen voi pyyhkiä veteen kostutetulla talouspaperilla tai rätillä puhtaaksi. Katso puhdistamisesta esimerkit!

Jos kodistasi löytyy ikkunalasta, on se omiaan myös auton penkkejä varten! Tarvitset lisäksi ikkunalastan kaveriksi vedellä täytetyn suihkepullon. Suihkauta pari kertaa pinnoille vettä ja vedä ikkunalastaa ylhäältä alas päin vakain ottein. Karvat ja hiukset nousevat ylös tuppoina, jotka on helppo imuroida pois. Katso ohje täältä!

Vaikeiden tahrojen peseminen onnistuu taloussoodan, tiskinpesuaineen ja kuuman veden avulla. Sekoita yhteen 2 ruokalusikallista tiskinpesuainetta, 2 ruokalusikallista taloussoodaa ja 2 desilitraa kuumaa vettä. Kasta puhdistusharja (mieluusti karkeapintainen) seokseen ja harjaa pinnat pyörivin liikkein. Tämän jälkeen pyyhi penkit pyyhkeellä, imuroi pesun aikana tulleet mahdolliset pölyt ja anna auton sisätilojen kuivua pitämällä ikkunoita auki.

Lattiamatot kannattaa pestä kertaalleen vedellä ja pesuaineella. Kumi- ja muovimatoille riittää suihkutus pesuaineella ja vedellä, mutta kangasmattojen likatahrat voivat jättää myös tunkkaisen hajun pesunkin jälkeen. Hajut saat pois ruokasoodalla! Ripottele mattojen päälle reilusti ruokasoodaa, anna vaikuttaa 10-20 minuuttia ja imuroi sitten sooda pois.

Viimeistele sisätilat haluamallasi tuoksulla tai raikasta ilma ruokasoodan avulla. Nyt on ihana ajella, kun auto on puhdas ja raikas!

Artikkelissa käytetty lähteinä Popsugarin, Lifehackerin, Onecrazyhousen ja Mommyfootprintin kirjoituksia

Topics: Kierrätys ja siivous