Budjettisisustajan päiväkirja - Kylpyhuone

Asumisen ääni

28.5.2017 14:41:00 / Asumisen ääni

Kaipaako kylpyhuone päivitystä? Nyt ei puhuta suurremonteista, vaan minimalistinenkin muutos tekee ihmeitä tylsälle kylpyhuoneelle. Budjettisisustaminen varmistaa, että kylpyhuone saa uuden ilmeen pienellä rahalla ja vaivalla.

Merellinen sisustus

Löytyykö kodistasi simpukoita, joita olet kerännyt matkoiltasi? Nyt voit laittaa ne kauniisti esille kylpyhuoneeseen, jolloin saat luotua merellistä tunnelmaa. Samalla pääset muistelemaan ihania matkamuistoja. Jos matkamuistoista ei löydy simpukoita, voit käyttää perinteisiä koristesimpukoita. Tarvitset koristetta varten lasimaljakon tai lasikuution, koristehiekkaa, tekohelmiä tai koristehelmiä ja simpukoita. Muista hyödyntää vanhoja sisustuselementtejäsi.

  1. Pese lasimaljakko tai lasikuutio miedolla saippuavedellä. Pyyhi kuivaksi talouspaperilla niin, ettei lasipintaan jää raitoja.
  2. Laita pohjalle hiekkaa esimerkiksi 5 senttimetrin verran, riippuen kuitenkin maljakon tai kuution koosta.
  3. Asettele simpukat koon mukaan hiekan päälle. Laita keskelle suurimmat simpukat ja pienimmät reunoille. Ripottele viereen helmiä siten, etteivät ne peitä simpukoita.
  4. Voit antaa koristeen olla sellaisenaan tai laittaa kynttilän hiekkaan.

Kylpylätunnelmaa edullisesti

Perinteiset pesutuokiot voivat olla myös rentouttavia ja nautinnollisia – kuin kylpylässä. Tuodaksesi edullisesti kylpylän kotiisi, et tarvitse kalliita koriste-esineitä tai suurempia investointeja. Ihanan kylpyläympäristön saat rullaamalla kylpypyyhkeet rulliksi ja asettamalla ne koreihin. Korit voivat olla vanhoja lehtikoreja tai sitten ylimääräisiä sisustus- tai vaatekoreja. Pieni muutos mullistaa muuten arkisen suihkussa käymisen. Aseta koriin pyyhkeiden lisäksi pesusienet sekä harjat, jolloin saat kätevän kokonaisuuden myös säilytyksen suhteen.

Vinkki! Käytä vanhaa tarjotinta kynttilöiden alusena. Tällöin valuva steariini ei leviä pinnoille eikä ole vaaraksi ympäristölle. Älä kuitenkaan koskaan jätä vahtimatta kynttilöitä. Jos sinulla on myös paljon pesutuotteita, voit laittaa ne tarjottimelle esille siinä järjestyksessä kuin käytät niitä. Tämä kikka sopii myös vieraille, sillä voit asetella tarjottimelle heille tarkoitetut pesutarvikkeet ja -tuotteet. Jos haluat todellista kylpylähenkeä kotiisi, laita tarjottimelle pieni kukkamaljakko.

Viimeistelyä pikkurahalla

Pienillä teoilla saa aikaiseksi suurta. Aloita uusimalla suihkuverho. Uusi suihkuverho on siisti ja ennen kaikkea esteettinen. Kokeile kesäisiä värejä kuten turkoosia tai keltaista. Mielenkiintoisia väriyhdistelmiä ovat esimerkiksi keltainen ja harmaa, turkoosi ja helmenvalkoinen sekä hailakka pinkki ja tummanharmaa. Kokeile rohkeasti printtikuvioita, sillä ne sopivat erittäin hyvin pieniin tiloihin. Printtikuvioiden avulla voit huijata lisää tilaa ahtaaseenkin kylpyhuoneeseen.

Verhon lisäksi voit uusia vessanpöntön kannen edullisesti. Niin yksinkertainen ja arkinen asia kuin vessanpönttö, näyttää paremmalta uudella, esimerkiksi tummapuisella kannella. Kustannukset eivät ole merkittävät, mutta muutos on suuri.

Järjestele vanulaput ja -puikot lasipurkkeihin. Näin saat luotua järjestystä kauniilla tavalla, joka muistuttaa lomakohteiden kylpyhuoneista. Lisäksi kokonaisuus on yhtenäinen, kun kaikki tarvikkeet ovat samankaltaisissa lasipurkeissa.

Aika siivota? Inspiroidu kylpyhuoneen järjestelyyn Avaran vinkkien avulla.

Lähteinä käytetty: Life as Mama ja Diy Projects

Rentoudu uudessa asunnossa. Katso Avara-kohteet läheltäsi täältä!

Topics: Kodin sisustus

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.