Budjettisisustajan päiväkirja - Keittiö

Asumisen ääni

13.7.2017 10:46:53 / Asumisen ääni

Haluatko uutta ilmettä keittiöön ilman suuria kustannuksia tai isoja remontteja? Keittiön sisustaminen voi aiheuttaa päänvaivaa, sillä ratkaisujen pitäisi toimia myös arjen keskellä. Kalliisiin investointeihin ei tarvitse turvautua, sillä aina voi budjettisisustaa. Näillä budjettiystävällisillä vinkeillä saat keittiöösi mielenkiintoisia sisustusratkaisuja, jotka valloittavat käytännöllisyydellään.

Herkkubaari keittiöön

Herkkubaari on hauska ja leikkisä sisustuskeino, mutta se ei ole vain koristeeksi. Tämän sisustusasetelman saa syödä. Tämä on erinomainen sisustuselementti esimerkiksi juhlissa, jolloin herkut ovat kauniisti esillä. Voit vapaasti vaihdella syötäviä tarjottimella. Käytä suljettavia purkkeja säilytykseen, jotta herkut voivat olla pitkäänkin esillä – jos siis ne eivät ehdi mennä parempiin suihin.

  1. Aloita valitsemalla tarjotin.
  2. Valitse kolme lasipurkkia tai muuta suljettavaa purkkia.
  3. Laita yhteen purkkiin esimerkiksi vaahtokarkkeja, toiseen suklaata ja kolmanteen hedelmäkarkkeja.
  4. Laita jokaiseen purkkiin nauha ja sido siihen lusikka siten, että se roikkuu purkin kyljessä. Voit halutessasi sitoa etiketin tai nimilapun purkkiin.
  5. Asettele pieni lasimaljakko tarjottimen reunalle. Laita maljakkoon lempikukkasi.

Laita herkkutarjotin mieleisellesi paikalle keittiöön. Esimerkiksi kahvinkeittimien vieressä herkkubaari näyttää houkuttelevalta. Voit kokeilla herkkubaaria myös kahviversiona, jolloin tilalle tulisi kahvin kanssa syötävät herkut, kahvikupit sekä kahvi. Jos keität kahvin sijasta teetä, voit laittaa rustiikkiseen purkkiin teepusseja odottamaan juojaansa. Herkkubaari on kuin hotellista, mutta vain budjettiystävällisempi vaihtoehto.

Liitutaulut hauskuuttamaan

Liitutauluja näkee monissa käyttötarkoituksissa, mutta ne sopivat erinomaisesti myös keittiöön. Keittiössä ne voivat toimia muun muassa reseptikirjana, jolloin netistä saadut reseptit on helppo kirjoittaa ylös ja jättää ruokailijoille ihasteltavaksi. Lisäksi siihen voi kirjoitella sitaatteja tai päivän mottoja. Jos aikomuksena on illalliskutsujen pitäminen, voit kirjoittaa liitutauluun menun. Liitutaulu mukautuu näppärästi ja on luova keino tuoda jotain uutta keittiöön, vaatimatta suuria sijoituksia.

Liitutaulu toimii viestinnässä muille perheenjäsenille. Voit esimerkiksi laittaa ylös reseptejä, laskuja, ostoslistoja tai miksei muuten vain iloisia muistoja. Liitutaulusta on moneksi, joten kokeile rohkeasti erilaisia käyttötarkoituksia. Liitutaulusta on myös lasten iloksi, joten ota lapset mukaan piirtelemään ja suunnittelemaan illan menua.

Sisusta yrtein

Kaunis, mutta tilaa viemätön yrttitarha keittiössä on niin sisustajan kuin kokkailijankin unelma. Yrtit pääsevät herkullisiin ruokiin tuomaan lisämakua ja elämystä, mutta toimivat samalla upeana katseenkääntäjänä. Lisäksi yrtit eivät ole kalliita kukkarollekaan, varsinkin jos aloitat itse oman yrttitarhan luomisen.

Älä myöskään unohda syötäviä kukkia. Ne näyttävät ja tuoksuvat upealta keittiössä, mutta ovat myös jännittävä tapa piristää ruoanlaittoa. Esimerkiksi orvokit toimivat jälkiruoissa ja apila tuo kaunista väriä salaatissa.

Lähteet: Craftriver

Keittiöunelmia? Toteuta ne Avaralla!

Topics: Kodin sisustus

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.