Budjettisisustajan päiväkirja - Makuuhuone

Asumisen ääni

15.6.2017 21:06:07 / Asumisen ääni

Tyylikäs makuuhuone ei vaadi suuria sijoituksia, vaan nerokasta uudelleenasettelua. Pienillä muutoksilla ja ehostuksella saat aikaan hotellimaisen makuuhuoneen, ilman rahahuolia. Sisustamisen ei tarvitse maksaa maltaita, vaan sen on tarkoitus piristää innovatiivisuudellaan. Budjettisisustajan vinkeillä saat aikaan paljon pienellä vaivalla sekä rahalla.

Kierrätä koristetyynyjä

Monesti koristetyynyjä pakkautuu kaappien pohjille trendien mennessä ohitse. Usein ne myös unohtuvat kaappien nurkkiin, jolloin tilalle tulee aina vain uusia ja uusia tyynyjä. Tämä ei ole kannattavaa niin kukkarolle kuin ympäristöllekään, joten on aika kierrättää tyynyjä. Valitse vanha tyynykangas ja laita se eteenpäin, jos et löydä uutta tarkoituskohdetta. Jos tyynykangas on rikki tai kulahtanut, eikä korjaaminen ole mahdollista, käytä sitä siivouksessa tai leikkaa siitä patalappu.

Voit kokeilla myös vanhempia koristetyynyjä parvekkeella, sillä ulkosalla tyynyjen kulahtaneisuus ei haittaa. Voit antaa vanhan koristetyynyn tai normaalin tyynyn lemmikin tyynyksi, kunhan siinä ei ole mitään hileitä tai helmiä, jotka voisivat aiheuttaa lemmikille harmia. Älä myöskään unohda huoneiden välistä kierrättämistä. Jos haluat vaihtelua, voit kokeilla vaihdella eri huoneiden tyynyjä päikseen. Esimerkiksi olohuoneen sohvatyyny voi saada kaverikseen makuuhuoneen koristetyynyn ja toisin päin.

Lipaston muodonmuutos

Aina ei tarvitse ostaa uutta, jos voi muokata ja korjata vanhaa. Lipasto saa täydellisen muodonmuutoksen tapettiylijäämistä tai sisustustarroista. Jos sinulta löytyy esimerkiksi tapettia, voit liimata sen lipaston laatikon kylkiin. Tällöin aina kun avaat lipaston, on vastassa upea väriyllätys. Sisustustarrojen avulla taas voit muuttaa lipaston kylkiä tai tasoa. Esimerkiksi marmorin värinen tarra toisi luksusta erittäin edullisella tavalla lipastoon.

Jos lipaston taso-osa on halkeillut tai siinä on naarmuja, voit peittää sen uudella pöytätasolla. Näinkin pienellä muutoksella saat aikaan merkittävän eron. Voit kokeilla myös vaihtaa lipaston nupit ja kahvat, jos se on mahdollista.

Vinkki! Jos tilaa on vähän, voit käyttää lipastoa myös yöpöytänä. Näin tasolla on tilaa yövalolle ja lempikirjalle, mutta huone ei täyty erilaisista huonekaluista. Samoin kampauspöytä toimii hyvin yöpöytänä. Esimerkiksi yksiössä voi säästää helposti tilaa muuttamalla sekä vaihtelemalla huonekalun käyttötarkoitusta. Lipasto sekä kampauspöytä molemmat toimivat siis laskutasona sängyn vieressä.

Panosta ja peitä päiväpeitolla

Jos johonkin kannattaa sijoittaa rahaa, on se laadukas päiväpeitto. Peitto on kaunis ja ylellinen sisustuskeino, mutta sen avulla saat piiloon myös sekavan petauksen tai kiireisen aamun. Päiväpeitto suojaa myös tekstiiliä esimerkiksi liialliselta auringonvalolta. Päiväpeiton päälle voit heittää yllätystilanteissa myös koristetyynyjä, jolloin epäsiistikin kokonaisuus näyttää siistiltä.

Yhdistä päiväpeitto vilttiin, jolloin saat lisää pehmeyttä huoneeseen. Asettele päiväpeitto sängyn nurkkaan siten, että se menee viistoon peittäen sängyn kulman. Jos viltti on erittäin iso, voit levittää sen myös päiväpeiton kanssa melkein tyynyille asti. Jätä kuitenkin päiväpeitolle tilaa ja taita päiväpeitto viltin päälle. Näin saat kerrostettua monta eri tekstiiliä ja kuosia, tuoden samalla hotellimaista tuntua huoneeseen. Muista aamulla heräämisen jälkeen antaa sängyn tekstiilien hieman hengähtää ja petaa vasta tämän jälkeen päiväpeitto sängyn päälle.

Onko tarvetta vierashuoneelle? Katso Avara-kohteet ja löydä uusi kotisi täältä.

Topics: Kodin sisustus

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.