Budjettisisustajan päiväkirja - Olohuone

Asumisen ääni

23.3.2017 11:53:47 / Asumisen ääni

Kevät innostaa sisustamaan, mutta sisustamisen ei tarvitse olla raskasta lompakolle. Hyödynnä nerokkaasti vanhat sisustuselementtisi ja tuo ne esiin uudessa valossa. Olohuoneen huonekalut ovat usein rahasyöppöjä, mutta monikäyttöisyys säästää rahaa ja antaa uusia mahdollisuuksia sisustamisessa. Budjettisisustamalla et tuhlaa rahojasi epäolennaiseen, vaan löydät kokonaisuuksia, jotka toimivat vielä vuosienkin jälkeen.

Löydä kotisi kokonaisuus

Valitse mieluinen väri, jonka avulla voit sisustaa kotiasi. Se voi olla kirkas, pirteä sävy, joka yllättää tai turvallinen, rauhaisa väri, joka viehättää ajattomuudellaan. Värin mukaan voit yhdistellä tulevat sisustushankintasi ilman, että ne riitelisivät keskenään.

Suositeltavaa on, että isoimmat huonekalut toimivat kokonaisuutena. Jotta säästäisit rahaa pitkällä aikavälillä, on hyvä investoida kestäviin huonekaluihin, jotka vielä vuosienkin jälkeen sopivat sisustukseen. Kun kokonaisuus toimii, tarvitset vain niin sanottua pintakoristelua. Tylsäksi muuttunut sohva saa uuden ilmeen sohvatyynyillä, kun taas vanha lipasto muuttuu mielenkiintoiseksi uudella kannella tai näyttävillä vetimillä. Lue täältä, miten voit sisustaa sohvatyynyillä.

Vinkki! Lipasto sekä kirjahylly saavat uutta ilmettä epätasaisella koristelulla. Symmetrisyys voi näyttää kliiniseltä, joten kokeile rohkeasti paritonta määrää koriste-esineissä. Näin hämäät nokkelasti sisustuksessa, sillä vanhatkin koriste-esineet näyttävät uudelta toisenlaisessa järjestyksessä. Täältä löydät lisää vinkkejä hyllyjen sisustamiseen.

Monitoimihuonekalut säästävät rahaa

Samalla kun säästät rahaa pitkällä aikavälillä ostamalla kestäviä huonekaluja, ota huomioon myös monikäyttöisyys. Voit säästää merkittävästi rahaa esimerkiksi sohvapöydässä ostamalla suuren rahin, joka toimii tarjottimen tai kannen avulla sohvapöytänä. Lisäksi voit luoda lisää säilytystilaa pieneenkin huoneeseen ostamalla rahin, jossa on säilytysmahdollisuus.

Löytyykö kodistasi jakkaroita, joita et enää tarvitse tai ne eivät sovellu nykyiseen sisustukseesi? Maalaa jakkara tai anna sille kokonaan uusi käyttötarkoitus toisena huonekaluna. Jakkara toimii kätevästi sivupöytänä sohvan vieressä tai ruukkukasvin alustana.

Vanhat lasit ja astiat saavat uuden elämän sisustuksessa

Menikö kauniista parillisesta juomalasisetistä toinen lasi rikki? Älä turhaan heitä paritonta lasia pois, jos voit hyödyntää sen sisustuksessasi. Syvä juomalasi toimii suloisena kukkalasina kevään tullen, kun taas kylmillä ilmoilla matala lasi näyttäytyy edukseen kynttilänjalkana. Laita pohjalle hieman hiekkaa tai koristekiviä ja asettele tuikkukynttilä lasin keskelle. Vanhat lasiastiat toimivat myös sellaisenaan koriste-esineinä tuoden modernia ilmettä olohuoneeseesi.

Vinkki! Jos haluat lisätä syvyyttä sohvapöytään, voit käyttää ylimääräiseksi jäänyttä peilipalaa tarjottimena ja kynttilänalusena. Peili hohtaa kauniisti kynttilän valoa samalla avartaen pientäkin olohuonetta.

Persoonallisuutta tärkeillä tavaroilla

Rakkaiden kuvat, hauskat matkamuistot ja lempikirjasi muodostavat jo upean kokonaisuuden, jos yhdistelet niitä uudella tavalla. Tärkeät tavarat ovat designia parhaimmillaan, sillä ne ovat ilmainen, mutta uniikki keino koristaa olohuonettasi. Esimerkiksi matkamuistot voisivat vallata yhden hyllyn kirjahyllystä tai vaikka kokonaisen lipaston, jolloin oma persoonasi ja rakkaimmat muistosi koristaisivat kotiasi.

Yhtenäistä tärkeimmät kuvakokoelmasi näyttäväksi sisustuselementiksi vaihtamalla kaikkiin kuviin samanlaiset tai samantyyliset kehykset. Näin ne eivät riitele keskenään eivätkä häiritse silmää sisustaessa. Voit myös yhdistää kaikki kuvat yksittäiseen tauluun, jonka voit laittaa nojaamaan lipaston päälle. Persoonallisuus on sisustajan salainen ase, sillä kukaan ei voi kopioida rakkaita muistojasi.

Lähteinä käytetty: OnekinDesign

Innostu ja inspiroidu uudessa kodissa! Tutustu Avaran kohteisiin täältä.

Topics: Kodin sisustus

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.