Bullet journalin aloittaminen - 3 vinkkiä toimivaan bullet journaliin

Asumisen ääni

21.2.2019 13:20:14 / Asumisen ääni

Uusi vuosi on alkanut ja monelle se tarkoittaa uusien asioiden aloittamista. Bullet journalin tai bujoilun avulla voit helposti pitää päivärytmisi ja aikataulusi järjestyksessä samalla, kun rentoudut pohtimaan tulevan viikon ohjelmaa. Asioiden kirjoittaminen ylös auttaa myös keskittymään. Näin saat asiat pois mielestäsi, jotta voit rentoutua esimerkiksi vapaapäivänä tai ennen nukkumaanmenoa. Kokeile siis näiden vinkkien avulla bullet journalin kirjoittamista!

Bullet journalin tai kalenterin pohjan luominen

Bullet journaleita tai kalentereita on monenlaisia. Bullet journalille ominaista on pistevihko, jolloin jokaisella sivulla on pienet pisteet kirjoittamisen ja viivojen piirtelyn helpottamisen vuoksi. Bullet journalia ei tarvitse kuitenkaan tehdä nimenomaan tällaiselle vihkolle, vaan voit valita tavallisen kalenterin tai tyhjän muistivihkon.

Riippumatta siitä, onko sivulla pisteitä, ruutuja vai viivoja, voit luoda omanlaisesi bullet journalin. Aloita ensimmäisestä sivusta ja tee siitä niin luova, kuin itsestäsi tuntuu. Voit kirjoittaa ensimmäiselle sivulle esimerkiksi vuosiluvun ja oman nimesi koristeellisin kirjaimin. Tämän jälkeen voit koristella sivun tarroilla, värikynillä ja omalla mielikuvituksellasi. Myös yksinkertainen sivu toimii, jos koristelu ei ole sinun juttusi. Tärkeintä on, että saat ajatuksesi sivulle.

bullet journal

Tämän jälkeen voit kirjoittaa yhden tai kaksi sivua asioita ylös, jotka jäivät viime vuodelta yli. Tilalle voit myös laittaa listan asioista, joita haluat saavuttaa tai tehdä. Älä myöskään unohda muistilappuja. Voit liimata laput sivujen sisälle ja jättää kirjan painojen alle, jotta laput myös pysyvät kirjan sisällä.

Älä unohda symbolien tärkeyttä. Symbolit ovat vapaavalintaista, mutta ne helpottavat kirjoittaessa asioita muistiin. Esimerkiksi tähti voi tarkoittaa tärkeää tapahtumaa tai sydän asiaa, joka on sinulle itsellesi tärkeä. Pallo voi kuvata arkipäivän tapahtumaa tai väritetty pallo kokousta. Valitse sinulle luontevimmat symbolit ja tee niistä lista aloitussivuille, jotta muistat myös mitä mikäkin tarkoittaa, kun aikaa on kulunut.

Viikkosysteemin rakentaminen

Kaikilla meistä on erilaisia viikkoja. Tämän viikkosysteemin on tarkoitus helpottaa arjen sujumista ja saada asiat hallintaan mahdollisimman stressittömästi. Aloita aukeamalla ja piirrä ensimmäisestä sivusta toiseen viikonpäivät. Voit kirjoittaa viikonpäivien nimet ylös ja jättää tasaisesti tilaa jokaiselle päivälle. Vedä esimerkiksi viivat ylhäältä alas asti, jotta kirjoittaminen päivän alle on helpompaa. Jos tilaa jää sivujen alalaitaan, voit piirtää laatikon, joka toimii viikon ruokalistan paikkana. Älä turhaan listaa arkipäivien tai viikonloppujen alle kaikkia kellonaikoja, vaan vain ne, jotka sinun täytyy muistaa. Esimerkiksi työpäivän rakenne tai lasten koulupäivän päättyminen.

Merkitse myös hauskat asiat kalenteriisi ja anna itsellesi jotain odotettavaa. Tällöin myös raskaina viikkoina voit katsoa tulevaa, mukavaa tapahtumaa, ja saada siitä motivaatiota. Kurkkaa täältä myös, miten voit hallita arkeasi stressittömästi. Kirjaa ylös esimerkiksi sarjat, jotka haluat nähdä tänä vuonna tai tapahtumat, joihin haluat osallistua. Jos sinulla on kirjoja, joita haluat lukea tänä vuonna, voit tehdä niistäkin listan. Piirrä kirjojen kannet ja nimeä ne siihen tahtiin, kun olet ne lukenut. Voit halutessasi myös värittää ne.

Kiireisten viikkojen ja kuukausien listaaminen

Jos tuntuu, että päivänä tapahtuvat tärkeät asiat eivät mahdu viikonpäivien alle, voit myös tehdä kuukausittaisen listauksen tärkeistä tapahtumista. Tämän voit tehdä viikkojen väliin tai ennen viikkojen kirjaamista. Kirjoita 6 kuukautta toiselle sivulle ja loput toiselle. Jätä jokaisen kuukauden alle tilaa kirjoittamiselle tai piirtämiselle. Listaa sitten ranskalaisella viivalla tai haluamallasi symbolilla ne asiat, jotka ovat tärkeimpiä. Esimerkiksi keikat, syntymäpäivät, kuukausikokoukset ja lasten koepäivät.

Bullet journalin tarkoitus on tehdä arjesta helpompaa ja sujuvampaa. Kokeile eri tyylejä ja ole luova oman bullet journalisi suhteen!

Lähteet: Bullet Journal

Mitä tämä vuosi tuo tullessaan? Katso Avara-kohteet täältä!

Topics: Koti ja asuminen

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.