Hämeenlinnassa asuu onnellisia ihmisiä

Asumisen ääni

27.6.2016 10:21:56 / Asumisen ääni

Moni helsinkiläinen ja tamperelainen tuttavani on viime vuosina harkinnut muuttoa Hämeenlinnaan, ja ensimmäiset ovat jo ehtineet toteuttaakin suunnitelmansa. Perustelut muuttohaaveisiin ovat kaikilla samat: 68 000 asukkaan elinvoimaisen kaupungin vetovoimaisin ominaisuus on ehdottomasti sijainti.

Hämeenlinna sijaitsee parhaalla mahdollisella paikalla, kauniin Vanajaveden rannalla Helsingin ja Tampereen puolivälissä. Helsingin ja Tampereen lisäksi Hämeenlinnasta on hyvät yhteydet myös esimerkiksi Turkuun ja Lahteen.

Hameenlinna-Vuokra-Asunnot

Suomen väestöllinen keskipiste on Hämeenlinnassa

Hämeenlinnalainen voi valita joustavasti työpaikkansa useammasta eri kaupungista ilman, että matkat
venyvät kohtuuttoman pitkiksi. Ja valinnanvaraa työpaikoissa riittää, sillä Helsingistä Hämeenlinnan kautta
Tampereelle kulkevalla Suomen kasvukäytävällä sijaitsee 40 prosenttia maan kaikista työpaikoista! 

Hämeenlinna on loistava asuinpaikka myös ihmiselle, joka haluaa olla mahdollisimman lähellä useimpia suomalaisia. Suomen väestöllinen keskipiste nimittäin sijaitsee Hämeenlinnan kaupungin koillisosassa Hauholla. Käytännössä se merkitsee, että 4,2 miljoonaa suomalaista asuu korkeintaan 1,5 tunnin ajomatkan päässä Hämeenlinnan kaupungin alueelta.

Hämeenlinnassa palvelut, luonto ja harrastukset ovat lähellä

Huikeiden työmahdollisuuksien ja hyvien yhteyksien lisäksi hämeenlinnalainen pääsee nauttimaan asumisesta ja perhe-elämästä valintansa mukaan joko pikkukaupungin palveluiden ytimessä tai rauhallisten asuinalueiden maaseutumaisessa tunnelmassa. Myös Avaralla on Hämeenlinnassa vuokra-asuntoja sekä cityihmisen että omaa rauhaa kaipaavien perheiden tarpeisiin. Valitsipa kumman asumistavan tahansa, kaikki arkeen tarvittava löytyy Hämeenlinnassa läheltä.  

Pienessä kaupungissa matkat harrastuksiin ja palveluihin ovat aina sopivan lyhyitä. Hämeenlinnalaisille jaettava Arjessa mukana -lehti kertoo, että 87 prosenttia kaupungin asukkaista asuu korkeintaan kahdenkymmenen minuutin pyörämatkan päässä torilta. Lyhyet välimatkat tekevät arjen aikatauluttamisesta helppoa ja sujuvaa.

Kaupungin kompaktista koosta huolimatta palveluita ja harrastuksia riittää vaativaankin makuun. Hämeenlinnan elinvoimaisen keskustan palvelutarjonta parani entisestään pari vuotta sitten, kun moottoritien päälle valmistui kokonaan uusi kauppakeskus. Pelkästään erilaisia urheiluseuroja Hämeenlinnassa on noin 150, ja kaikkiaan harrasteryhmiä löytyy satoja.

Omatoimiseen liikkumiseen ja ulkoiluun kannustavat esimerkiksi Ahveniston hienot lenkkipolut ja hiihtoladut sekä historiallinen Aulangon alue. Vesiliikkujaa houkuttelevat kaupunkia ympäröivien järvien parikymmentä uimarantaa ja vuonna 2014 kunnostettu Ahveniston maauimala.

Hämeenlinnassa asuu onnellisia ihmisiä

Kulttuurin ja tapahtumien perässäkään Hämeenlinnasta ei välttämättä tarvitse poistua – päinvastoin niiden
takia Helsingistä ja Tampereeltakin tullaan nykyisin Hämeenlinnaan! Esimerkiksi tänä kesänä Kantolan
tapahtumapuistossa järjestettävään Iron Maidenin konserttiin odotetaan noin 30 000 vierasta. Viime
kesänä AC/DC:n konsertti toi Hämeenlinnaan lähes 50 000 vierailijaa.

Konserttien lisäksi Hämeenlinnasta löytyy myös esimerkiksi ylpeilemisen arvoista teatteria, kiinnostavia museoita ja lapsille vuosittain järjestettävä suuri taidefestivaali Hippalot.

Tiivistettynä Hämeenlinna on täydellinen asuinpaikka ihmiselle, joka haluaa kaiken löytyvän läheltä. Ehkä juuri kaupungin kompaktista koosta ja kätevistä yhteyksistä johtuu myös se, että Visit Hämeenlinna -sivuston mukaan Hämeenlinnassa asuu keskivertoa onnellisempia ihmisiä. Kun arjen siirtymät paikasta toiseen sujuvat jouhevasti, aikaa jää enemmän elämiseen.

HL_ihmiset.jpg

Topics: Koti ja asuminen, Vuokra-asunnot Hämeenlinna

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.