Herkulliset erikoiskahvit kotona - 3 helppoa erikoiskahvia

Asumisen ääni

15.3.2019 10:58:04 / Asumisen ääni

Nämä 3 erikoiskahvia vievät kielen mennessään! Keitit sitten perinteisellä keittimellä, espressokoneella tai hitaasti hauduttaen, voit tuunata kahvisi helposti ilman montaa välivaihetta. Voisiko joku näistä erikoiskahveista olla uusi lempparisi?

Suklaakahvi

Suklaa ja kahvi ovat makuparina erinomainen yhdistelmä. Tämä kahvi saa herkullisen maun tummasta kaakaojauheesta, joka sekoitetaan mustaan kahviin keittämisen jälkeen. Täyteläisen lopputuloksen saat tummapaahtoisesta kahvista, joka on keitetty vahvaksi. Tarvitset mustan kahvin lisäksi kermavaahtoa ja halutessasi suklaakastiketta. Kahvin voit juoda mustana, mutta täysmaito tai kahviin tarkoitettu kauramaito sopivat erinomaisesti tähän kahviin.


 1. Sekoita ruokalusikallinen tummaa kaakaojauhetta keitettyyn kahviin.

 2. Lämmitä tällä välin täysmaito tai kauramaito mikrossa. Voit halutessasi vaahdottaa maidon kuohkeaksi lämmityksen jälkeen.

 3. Kaada maito kahviin. Älä sekoita.

 4. Pursota kermavaahto ja laita pinnalle suklaakastiketta. Vinkki! Suklaakastiketta voi laittaa myös kahvikupin tai lasin reunoille ennen kahvin kaatamista.

Koristele kahvi lopuksi suklaahipuilla tai kaakaojauheella. Nauti!

Caramel latte tai kinuskikahvi

Kinuski tuo sopivasti makeutta vahvaan kahviin ja sitä on helppo annostella maun mukaan. Tarvitset latteen maitoa tai kauramaitoa, lempikahviasi, kermavaahtoa ja kinuskikastiketta. Jos maidon höyrytys ei kotona onnistu, voit lämmittää maidon liedellä tai mikrossa tai tehdä perinteisen maitokahvin.


 1. Lämmitä tai höyrytä maito tai kauramaito.

 2. Kaada pitkiin laseihin kinuskikastiketta sisäreunoihin siten, että kinuski valuu hieman lasin pohjalle.

 3. Kaada kahvi ja tämän jälkeen maito haluamallasi tyylillä.

 4. Lisää kermavaahto päälle ja koristele kinuskikastikkeella.

 5. Jos haluat lisää kinuskin makua, voit sekoittaa muutaman palan pehmeää toffeeta maitoon lämmitysvaiheessa. Lisää myös kermavaahdon päälle toffeepaloja tai -rakeita. Yllättävän yhdistelmän saat lisäämällä hippusen merisuolaa. Näin saat caramel lattesta salted caramel latten.

Voit tehdä caramel latten myös jääkahvina. Jäähdytä keitetty kahvi kylmällä maidolla ja jääpaloilla. Lisää kermavaahto ja koristele kinuskilla.

Lämmittävä kanelikahvi

Tämä kahvi saa herkullisen vivahteen kanelista. Tarvitset tumma- tai keskipaahtoista kahvia, kermavaahtoa, kaura- tai täysmaitoa, vettä, fariinisokeria, jauhettua kanelia (kanelitangot käyvät myös) ja maun mukaan vaniljasokeria.


 1. Aloita keittämällä keskilämmöllä 2 dl vettä ja fariinisokeria kattilassa. Sekoita jatkuvasti ja varo, ettei sokeri pääse palamaan.

 2. Sekoita mukaan 1 teelusikallinen kanelia. Jos käytät kanelitankoja, anna niiden hautua sokerissa niin kauan, että sokeri on sulanut kokonaan ja muuttunut kultaiseksi.

 3. Anna jäähtyä kattilassa ainakin 5 minuuttia, jotta seos sakeutuu.

 4. Kun siirappi on jäähtynyt, kaada siirappia korkean lasin reunoihin tai kahvikupin pohjaan.

 5. Lisää maitokahvi ja koristele kermavaahdolla ja siirapilla.

Kanelisiirappi tuo lämpöä kahviin, mutta sitä voi käyttää myös pannukakkujen tai jäätelön päällä! Voit säilyttää siirappia tiiviissä lasipurkissa.

 

Herkulliset erikoiskahvit kotona - 3 helppoa erikoiskahvia

 

Lähteet: Five Heart Home


Missä sinä haluaisit juoda aamukahvisi? Kurkkaa Avaran kohteet läheltäsi.

Topics: Koti ja asuminen, Koti ja keittiö

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.