Järjestä kesäinen piknik

Asumisen ääni

8.6.2018 11:19:00 / Asumisen ääni

Kesä kutsuu piknikille, sillä keli on mitä mainioin pienelle retkelle esimerkiksi aurinkoiselle rannalle tai vehreään puistoon. Oli kyseessä sitten ison perheen piknik lasten suosikkipaikkaan tai kaverusten retki rannalle, voi piknikin järjestää omien tarpeiden mukaan. Lue vinkit helppoon ja vaivattomaan piknikkiin.

Piknikin tarjoiltavat

Piknikille kannattaa varata mukaan helppoa syötävää, jonka valmistamiseen ei kulu kauheasti aikaa, ja sen pakkaaminen mukaan ei vaadi koko kodin astiastoa. Helppo ja monelle sopiva herkku on kerrosvoileipä, jonka voi muuttaa maun mukaan. Kerrosvoileivän voi pakata helposti tuorekelmuun, jolloin se pysyy tuoreena pitempään. Kokeile esimerkiksi tätä reseptiä herkullisen kerrosvoileivän tekemiseen:

 1. Valitse lempileipäsi. Jos leipä on hieman kuivaa, ei se haittaa, sillä täytteet tekevät siitä mehevän.
 2. Paista pekoni pannulla omassa rasvassaan. Laita pekoni tämän jälkeen talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy.
 3. Kaada pannulta ylimääräinen rasva ja paista kanafileet.
 4. Pilko rucola ja jäävuorisalaatti.
 5. Pilko punasipuli renkaiksi.
 6. Kun pekoni ja kana ovat jäähtyneet, asettele ne leivälle.
 7. Lisää juusto. Tähän leipään sopii muun muassa cheddar.
 8. Lisää sitten kasvikset. Jos käytät kastikkeita, voit laittaa ne tässä kohtaa.
 9. Lisää leivälle kansi ja laita tarvittaessa cocktail-tikku, jotta leipä pysyy pystyssä.

Kasvisversioon voit kokeilla täytteiksi esimerkiksi bataattia, hummusta tai kevyesti grillattua paprikaa. Myös kurkku-tillitäyte on herkullinen yhdistelmä. Juotavaksi sopii esimerkiksi jäätee. Katso täältä kesäiset reseptit jääteelle!

Mitä mukaan piknikille?

Tätä listaa voit hyödyntää muistilistana piknikiä ajatellen, jotta muistat tarvittavat välineet ja tarvikkeet.

 • Muoviset ruokailuvälineet ja lautaset
 • Iso kori tai kylmälaukku ruoalle ja juomille
 • Liina tai peitto alustaksi
 • Syötävät ja juotavat. Muista pakata ruoat ilmatiiviiseen astiaan.
 • Lautasliinat ja talouspaperi
 • Lämpöisiä vaatteita tai asusteita sään varalle

Vinkki! Vanhoista peltitölkeistä saa näppäriä säilytysastioita ruokailuvälineille. Pese vain tölkki ja irrota etiketti. Kun tölkki on kuivunut, voit liimata tai sitoa sen ympärille koristenauhan. Voit myös lisätä nimikirjaimet tai etiketin, joka kertoo, mikä tölkin uusi käyttötarkoitus on.

Piknik on helppo järjestää perheen kanssa, kaveriporukalla tai pariskuntana!

Varaudu säähän kuin säähän

Sää voi aina yllättää, varsinkin Suomessa. Jos aurinko porottaa ja piknikin päämäärä on rannassa, kannattaa varata mukaan korkealla aurinkosuojakertoimella varustettu aurinkovoide. Suojaa myös pääsi hatulla tai lippiksellä, jotta et saa auringonpistosta.

Sadetta varten on aina hyvä olla mukana sateenvarjo, mutta sateenvarjon lisäksi voi pakata mukaan hieman paksumman vilttikankaan. Säänkestävä telttakangas toimii esimerkiksi hyvin kosteallekin maalle.

Vinkki! Viltti ja villasukat eivät koskaan petä. Jos ilta on kylmä, on suotavaa pistää lämmintä päälle. Kesäillat voivat yllättää ja kuuma päivä voi muuttua hyytäväksi illaksi. Laita siis viltin lisäksi villasukat mukaan piknik-koriin.

Muistathan, että jos sää ei suosi, voi piknikin järjestää myös kotoisasti omalla parvekkeella. Voit levittää viltin lattialle ja hakea herkut kätevästi keittiöstä. Myöhäistä piknikkiä voi viettää tunnelmallisesti kynttilän valossa, joten muista sytyttää muutama kynttilä parvekkeen pöydälle.

Kesä alkaa uudesta kodista! Kurkkaa täältä Avara-kohteet.

Topics: Koti ja asuminen

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.