1900-luvun alun henkeä Jyväskylän keskustassa

Asumisen ääni

10.7.2018 12:04:00 / Asumisen ääni

Jyväskylän keskustassa, kaupungin vanhimmassa asuinkivitalossa, sijaitsee Avaran persoonallinen vuokrakohde. Strengintalona tunnettu vanhan talon puoli on valmistunut jo 1901. Siellä sijaitsee viisi aikakauden hengessä kunnostettua asuntoa, 32 neliön yksiö ja neljä isompaa kolmiota. Suurin, parvekkeellinen asunto on kahdessa kerroksessa. Huoneet ovat aikakaudelle tyypillisesti korkeita ja materiaalit mukailevat vanhan talon tyyliä. Asuntoihin on myös jätetty takat koristekäyttöön.

Kauppias Johan Streng rakennutti pienen kivitalon Vaasankadun maisemalliseen solmukohtaan. Rakennusmestari K.J. Backmanin suunnittelema uusrenessanssityylinen rakennus on tärkeä osa kaupunkikuvaa ja lajinsa harvinainen edustaja koko Keski-Suomen alueella. Strengin talo on Jyväskylän vanhin säilynyt yksityinen kivitalo. Siellä on asunut muun muassa runoilija Martti Korpinlahti.

Jyväskylässä Vaasankadulla asutaan uuserenesanssin tyylissä.

Vaasankatu 3:n kohteeseen kuuluu myös vuonna 1999 valmistunut kodikas uudisrakennuspuoli. Sen kymmenestä huoneistossa seitsemässä on parveke, kahdessa ranskalainen parveke ja yksi huoneistoista avautuu yhteiselle piha-alueelle.

Monista huoneistoista näkyy Jyväsjärvelle. Taloyhtiöön kuuluu myös yhteinen saunaosasto viihtyisällä takkahuoneella. Se sijaitsee vanhan talon puolella kellarikerroksessa.

Matkaa ydinkeskustan kaupoille kertyy kilometri. Keskusta-alueelle harvinaisesti Vaasankatu 3:sta löytyy yhtä monta autopaikkaa kuin asuntoakin: 11 lämpötolpallista paikkaa pihalla ja neljä autohallissa. Moderni elämä on huomioitu myös vuokraan sisältyvällä 10 Mbit/s laajakaistayhteydellä.

Pieni ja persoonallinen kohde on suosittu ja asuntoja vapautuu harvoin, mutta jos haluat ainutlaatuisen kodin, kannattaa laittaa hakemus odottamaan!

 

Topics: Vuokra-asunnot Jyväskylä, Vuokra-asunnot

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.