Keravan asukkaat pääsevät nauttimaan uudistuvasta keskustasta

Asumisen ääni

8.8.2016 10:00:00 / Asumisen ääni

Keravalla on käynnistynyt huikea uudistusprojekti! Parin vuoden päästä kaupungin keskustassa on niin paljon uutta ja hienoa, että sitä tuskin enää tunnistaa entisekseen.

35 000 asukkaan pikkukaupunki on ollut sijaintinsa puolesta houkutteleva asuinpaikka jo pitkään. Helsingin keskustaan pääsee junalla töihin kahdessakymmenessä minuutissa, mutta perheen arki ja harrastukset pyörivät sujuvasti pikkukaupungin rauhassa. Keravan sisällä kaikkialle on kätevä kävely- tai pyöräilymatka, ja luontoon pääsee virkistäytymään aivan keskustan tuntumasta.

Nyt käynnistyneen keskustauudistuksen myötä kaupunkiin on pian luvassa myös aivan uudenlaista sykettä. Kävelykadun varressa sijaitsevien, tyhjillään olleiden liiketilojen tilalle nousee 31 000 kerrosneliötä asuin- ja liikehuoneistoja. Keskustan ytimeen tulee muun muassa uusi kauppakeskus ja suuren kaupungin tunnelmaa henkiviä korkeita tornitaloja. Tornitalojen kivijalkoihin on luvassa kiinnostavia yrityksiä houkuttelevia liiketiloja. Keskustan rakennustyöt käynnistyvät syyskuussa, ja esimerkiksi uusi kauppakeskus aukeaa jo syksyllä 2018.

Museot uudistuivat jo - seuraavaksi uimahalli

Keskustauudistuksen imussa uudistuu myös Keravan uimahalli, jonka laajennus- ja peruskorjaustyöt ovat juuri käynnistyneet. Uusi halli nykyaikaisine liikuntatiloineen aukeaa kaupunkilaisten iloksi tammikuussa 2018.

Jo vuonna 2012 Keravan keskustaan valmistui upea Taide- ja museokeskus Sinkka, jonka yhteydessä toimivat nykyisin sekä Keravan museo että Keravan taidemuseo. Puolen kilometrin päässä rautatieasemalta sijaitseva museokeskus ja etenkin Keravan taidemuseo on jo muutamassa vuodessa osoittautunut vaikuttavaksi kulttuurikeitaaksi, johon kannattaa matkustaa pidemmänkin matkan päästä.

Esimerkiksi loppukeväällä museossa oli esillä laajin Euroopassa koskaan nähty kustom-kulttuurin esittely, The World of Kustom Kulture -näyttely. Ensi syksynä taidemuseossa aukeaa entisen keravalaisen, Ilmari Tapiovaaran uraa esittelevä Tapiovaara 100 vuotta -näyttely. Keravalaiset myös selvästi arvostavat uudistunutta taidemuseotansa, sillä sen johtaja Arja Elovirta valittiin kesäkuussa vuoden keravalaiseksi.

Myös Keinukallion urheilukeskus uudistuu

Keravalla kehitetään ja uudistetaan kovalla tohinalla muutakin kuin ydinkeskustaa. Vuonna 2013 kaupunginvaltuusto päätti, että vajaan viiden kilometrin päässä keskustasta sijaitsevasta Keinukalliosta kehitetään koko Suomelle merkittävä liikunta- ja vapaa-ajanviettokeskus.

Keravalaisille Keinukallio on ollut jo pitkään tärkeä ulkoilualue, jossa on esimerkiksi noin kymmenen kilometriä talvisin hiihtoladuiksi muuttuvia valaistuja kuntoilureittejä, ilmainen frisbeegolf-rata, lennokkikenttä ja 640 metriä pitkä pururata, jolle tehdään heti alkutalvella tykkilumesta hiihtolatu. Viime syksynä Keinukalliolle avattiin uudet upeat juoksuportaat, ja nyt kaupunki etsii alueelle uusia kehitysideoita.

Maauimala on Keravan kesäkeidas.

Aurinkomäki ja maauimala ovat Keravan klassikoita

Uudistuksia odotellessa Keravalta löytyy toki jo nyt tutustumisen arvoisia kohteita. Esimerkiksi aivan keskustassa sijaitseva, vuonna 1957 rakennettu maauimala on kesäisin upea keidas keskellä kaupungin kuhinaa. Museokeskuksen suojelemalla alueella on aikuisille ja uimataitoisille lapsille tarkoitettu iso allas sekä pienille sopiva kahluuallas. Maauimalan auringonottoalueella voi loikoilla vaikka koko kesäpäivän ja uimisen lomassa on mahdollista ottaa esimerkiksi beach volley -matsi siihen tarkoitetulla kentällä.

Toinen Keravan keskustan perinteisistä helmistä on Kauppakaaren varrella sijaitseva Aurinkomäki. Vehreä puistoalue houkuttelee kaupunkilaisia esimerkiksi piknikille, ja sen katetulla lavalla järjestetään erilaisia tapahtumia. Vuodesta 2004 asti Aurinkomäellä on sijainnut myös Keravan oma The Walk of Fame, jonne ansioituneet kaupunkilaiset saavat omia Keravan tähtiään.

Keravalla tapahtuu ympäri vuoden

Keravalla on useampia perinteisiä koko perheen tapahtumia, jotka tuovat kaupunkiin joka vuosi aivan erityistä vipinää. Esimerkiksi kesäkuun puoliväliin sijoittuva Keravan päivä levittää musiikin, taiteen ja erilaiset tapahtumat Aurinkomäelle ja ympäri kaupunkia. Toinen klassikkotapahtuma on Sirkusmarkkinat, jotka järjestettiin ensimmäisen kerran Keravalla jo vuonna 1977. Akrobaatteja, taikureita, jonglöörejä ja markkinakojuja Keravan kaduille tuova tapahtuma on saanut innoituksensa kuuluisasta keravalaisesta sirkus- ja tivoliperhe Sariolasta.

Tapahtumapuolellakin toki kehitellään koko ajan myös uutta. Uudempien kiinnostavien koko perheen tapahtumien polvea edustaa muun muassa viime joulun alla neljättä kertaa järjestetty Talven taikamaa.

Upeaksi uudistuvasta Keravasta kannattaa siis kiinnostua asuinkaupunkina juuri nyt! Avaralla on viihtyisiä vuokra-asuntoja sekä kaupungin uudistuvassa keskustassa että hyvien kulkuyhteyksien päässä, kaupungin rauhallisemmilla laitamilla.

Topics: Vuokra-asunnot Kerava

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.