Leipojan unelma - Leivontatarvikkeet järjestykseen

Asumisen ääni

21.7.2017 10:27:28 / Asumisen ääni

Tekeekö mielesi leipoa, mutta leivontatarvikkeet ovat sikin sokin kaapissa? Leipominen vaatii tietynlaista järjestelyä ennen varsinaisen työn aloittamista. Jos tavarat ovat sekaisin kaapissa, ei se inspiroi leipomaan. Jos olet aikeissa leipoa esimerkiksi viikonloppuna, kokeile näitä järjestysvinkkejä leivontakaappiisi.

Askartelulaatikosta leivontalaatikoksi

Jos kaapissa ei ole tarpeeksi tilaa, voit hyödyntää askartelulaatikoita esimerkiksi kuorrutteiden, koristeiden, nonparellien tai pursotinterien säilytykseen. Askartelulaatikon ei tarvitse olla suuri, sillä sen kerrosten avulla pystyt jakamaan leivontarvikkeet eri osiin. Jos käytät leivonnassa paljon elintarvikevärejä, voit säilyttää niitä laatikossa turvassa liialta valolta ja lämmöltä.

Pyörivä tarjotin apuun

Löytyykö sinulta pyörivä tarjotin, jolle ei ole oikein käyttökohdetta? Nyt voit hyödyntää sitä leivontakaapissasi, sillä se on erittäin kätevä mausteiden ja aineksien säilytykseen. Näin mikään aines ei jää kaapin pohjalle unohduksiin, etkä vahingossa osta aina uutta leivinjauhetta tai fariinisokeripussia. Voit laittaa tarjottimelle esimerkiksi pieniä suljettavia purkkeja, joihin laitat etiketillä ainesten nimet. Kauniin järjestelijän voi laittaa myös esille pöydälle, vaikka et juuri leipoisikaan.

Muffinivuoat kuriin

Muffinivuoat vievät usein tilaa säilytyslaatikoiden takia. Lisäksi jos olet käyttänyt vain osan muffinivuoista, jää kaapin pohjille puolityhjiä laatikoita varaamaan tilaa. Nyt voit laittaa kaikki irralliset muffinivuoat yhteen paikkaan ja säästää rutkasti tilaa kaapistasi. Säilytyksessä voit käyttää kaappiin sopivaa, korkeaa juomalasia, lasipurkkia tai jopa vanhaa Pringles-purkkia. Myös säilyketölkit toimivat tässä tarkoituksessa. Aloita suurista muffinivuoista ja pinoa päälle pienemmät. Jos haluat jättää muffinivuoat näkyville, voit käyttää kauniimpaa lasipurkkia. Tällä tavoin saat myös hieman sisustuksellisuutta säilytykseen.

Muistitaulusta muottitaulu

Vanhaa muistitaulua ei tarvitse heittää roskiin, sillä se saa uuden käyttökohteen muottien säilytyksessä. Korkkipohjaisissa tauluissa voit käyttää nuppineuloja tai tauluneuloja muottien esillepanoon. Asettele lempimuottisi, kuten pipari- tai keksimuotit muistitauluun ylhäältä alaspäin. Jos muoteista jotkin ovat painavia, laita ne alimmaiseksi. Tällöin laittaessasi taulun esimerkiksi nojaamaan seinää vasten, se ei kaadu painavien muottien voimasta.

Myös liitutaulu toimii. Magneettien avulla voit kiinnittää muotteja roikkumaan taulusta. Kokeile myös, miten liitutaulu muokkaantuu sisustuselementiksi keittiöösi. Jos sinulla on paljon silikonisia muotteja tai isoja kuppikakkumuotteja, voit käyttää säilytyksessä vanhoja lehtitelineitä. Laita muotit lehtitelineeseen pystyyn ja säästät samalla tilaa kaapeistasi.

Lähteet: Kitchen Concoctions ja House Beautiful

Tupariherkkuja leipomaan uuteen kotiin? Tutustu Avaran asuntoihin täältä.

Topics: Koti ja keittiö

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.