Lemmikit vuokra-asunnossa - Käytännön vinkkejä arkeen

Asumisen ääni

6.8.2016 12:45:11 / Asumisen ääni

Lemmikit - ihanat, persoonalliset lemmikit. Vaikka lemmikit ovat mahtava lisä perheeseen, aiheuttavat ne hieman lisätyötä kodin siivouksessa ja järjestämisessä. Kokosimme muutaman käytännönvinkin arkipäiviin, joiden avulla pystyt pitämään kotisi kunnossa karvaisista otuksista huolimatta!

Turkin trimmaus ja hoito helpottavat siivoamista

Aloita siivousprojekti lemmikistä! Riippumatta siitä onko lemmikkisi pitkä- tai lyhytkarvainen, on trimmaaminen ja siistiminen aina tärkeää myös lemmikin hyvinvoinnin vuoksi. Lemmikin turkki voi mennä takkuun ja siitä voi olla haittaa sen terveydelle. Puhumattakaan lukuisista karvakasoista, joita turkki jättää jälkeensä. Myös turkin ja karvan kampaaminen on elintärkeää lemmikin hyvinvoinnin kannalta. Esimerkiksi kissa pesee itsensä, jolloin mahdollisia karvapalloja voi tarttua sen kitalakeen. Näin vältät myös lukuisat ei-toivotut karvapalloyllätykset.

Trimmaa ja harjaa lemmikkisi itse tai varaa aika asiantuntevalle trimmaajalle. Muista myös leikata lemmikin kynnet, sillä pitkiksi kasvaessaan ne aiheuttavat valitettavan usein naarmuja lattiaan tai seiniin. Kissalle tulee hankkia raapimispuu, jotta kynnet pysyvät terveinä ja ei-halutut kynnenjäljet poissa pinnoilta.

avara-lemmikit

Päivitä siivousvälineesi

Kun olet huolehtinut lemmikkisi turkista, on hyvä muistaa myös siivousvälineet ja aineet, joilla itse siivous tehdään! Suosittelemme hankkimaan muun muassa pölynimurin, joka sopii lemmikkitalouteen. Kuitenkaan uutta pölynimuria ei tarvitse lähteä hankkimaan, sillä pölynimureihin on saatavana lisäosia lemmikkitalouksia varten. Erikoissuuttimet poistavat paksunkin karva- ja hilsekerroksen matoista ja pinnoista! Lisäksi on olemassa monia siivousaineita, jotka toimivat juuri lemmikkien aiheuttamiin sotkuihin tai hajuihin.

Lemmikkien tavarat selkeillä paikoilla

Jotta kotisi pysyisi järjestyksessä, suosittelemme valitsemaan selkeät paikat, joissa lemmikin tai lemmikkiin liittyviä tavaroita säilytetään. Esimerkiksi kissan ja koiran lelut kannattaa sijoittaa yhteen laatikkoon tai koppaan, josta niin lemmikki kuin omistaja löytää ne tarvittaessa. Pesu- ja hoitotarvikkeet kannattaa laittaa pesuhuoneeseen omalle hyllylleen tai kaappiin odottamaan seuraavaa käyttöä.

Jyrsijöiden tavaroille ja ruuille kannattaa hankkia oma laatikko. Laatikko on hyvä pitää häkin läheisyydessä, jolloin esimerkiksi purujen vaihtaminen on helpompaa. Purujen ja heinien laiton yhteydessä on suositeltavaa imuroida, jotta heinistä ja puruista tullut pöly ei leviä muualle asuntoon.

lemmikkimarsu-avara

 

Puhdista myös ilmastointilaitteesi!

Älä unohda puhdistaa ilmastointilaitteita! Monesti katonrajassa olevat ilmastointilaitteet pölyttyvät nopeasti lemmikkien aiheuttaman hilseen ja karvojen vuoksi. Raikkaan ilman taataksesi suosittelemme puhdistamaan ilmastointilaitteet noin viikon välein. Inhottavat harmaat pölytahrat lähtevät onneksi helposti ilman siivousaineita.

Topics: Lemmikit

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.