Luksusta arkeen: Hotellitunnelmaa makuuhuoneeseen

Asumisen ääni

17.7.2019 16:38:06 / Asumisen ääni

Joskus on kiva hemmotella itseään. Samalla voi kuitenkin hemmotella kotiaan. Hotellia varten ei kuitenkaan tarvitse lähteä kotia kauemmas, sillä voit luoda hotellitunnelmaa myös kotiin. Hyvät materiaalit, kauniit koristeet ja houkutteleva peti eivät vaadi myöskään suurta budjettia, vaan järkeviä valintoja. Kurkkaa, miten voit luoda omasta makuuhuoneestasi hotellihuoneen!

Petaa sänky kauniisti

Hotellimaisuutta saat sänkyyn helposti tyynyillä. Pehmeät tyynyt takaavat mukavat yöunet, mutta samalla esteettisen ilmeen. Asettele sänkyyn perinteisten tyynyjen lisäksi taustalle tyynyt, joihin voi nojata. Ne voivat olla kooltaan paljonkin isommat, kuin normaalit tyynyt. Tämän jälkeen voit laittaa myös koristetyynyjä maun mukaan. Kokeile erilaisia tekstuureja sisustaessasi koristetyynyillä. Moni hotelli suosii neutraaleja sävyjä, sillä ne rauhoittavat nukkumaan mennessä. Kuitenkin omaa tyyliä saa ja pitää soveltaa.

Helposti saat luksusta makuuhuoneeseen helmalakanalla. Helmalakana peittää patjan ja tarpeen mukaan myös sängyn jalat. Samalla se tuo ylellisyyttä makuuhuoneen sisustukseen ilman kallista hintalappua. Helmalakanan lisäksi on olemassa muita koristeellisia vaihtoehtoja, joita voit sovittaa omaan tyyliisi.

Viimeistele sänky pehmeällä päiväpeitolla tai viltillä. Myös molemmat käyvät, jos kylmät ilmat yllättävät. Viltin voit asetella sängyn reunalle joko vinosti tai sitten lomittain päiväpeiton päälle siten, että päiväpeitto pilkistää viltin alta. Taita peitto samalla päiväpeiton päälle niin, että peiton reunaa näkyy hieman. Lisää koristetyynyt tyynyjen päälle siten, että ne nojaavat toisiinsa.

 

Luksusta arkeen_ Hotellitunnelmaa makuuhuoneeseen

 

Niksejä siisteyteen

Selkeä järjestys helpottaa arjessa. Samalla kun haetaan luksusta arkeen, on hyvä pitää makuuhuone kutsuvana siisteydenkin puolesta. Makuuhuoneeseen on myös mukavampi palata illalla, kun kaikki on siistiä. Valitse paikat tavaroille niin, että ne on helppo löytää aamulla. Esimerkiksi korut korulippaaseen tai tarjottimelle, asusteet omaan laatikkoonsa ja meikit peilikaappiin tai omaan järjestelijään.

Jätä tilalle persoonalliset ja tärkeät tavarat, jotka tekevät kodista kodin ja makuuhuoneesta oman. Lisäksi, kun kaikelle on oma paikkansa, on helpompi vaihtaa sisustusta tilanteen mukaan. Vinkkejä makuuhuoneen sisustukseen saat täältä!


Suosi hyviä materiaaleja

Jotta hotellimainen tunnelma olisi taattu, hyvät materiaalit tekevät suuren muutoksen huoneeseen. Vaihda tai hyödynnä muussa käytössä vanhat ja rikkinäiset lakanat. Vaihda ne uusiin, kestävästi tuotettuihin lakanoihin. Valitse materiaaliksi luonnonkuiduista tehtyä pellavaa, joka antaa ihon hengittää. Jos kuitenkin haluat todellista hotellin tuntua, kokeile puuvillapercalelakanoita. Percale materiaalina on tiheästi kudottua ja tämän vuoksi erittäin ylellistä iholla.

Petivaatteiden lisäksi verhot vaikuttavat koko huoneen ilmeeseen. Jos valo haittaa nukkumista, ovat pimennysverhot erittäin hyvä vaihtoehto. Kuitenkin voit keventää yleisilmettä läpinäkyvillä, ohuilla verhoilla, jotka tulevat pimennysverhojen alle. Näin saat näyttävän makuuhuoneen, mutta samalla hyötyä pimennysverhoista.


Viimeistele koristeilla

Tarkoitus ei ole kopioida tiettyä hotellia, vaan muokata makuuhuone omaan tyyliin sopivaksi - ripauksella luksusta. Tämä tarkoittaa sitä, että koriste-esineiden ei tarvitse olla kalliita, jotta ne toisivat hotellin tuntua. Tärkeintä on, että huoneessa on siistiä ja miellyttävää nukkua. Tuo kukkia tai viherkasveja huoneeseen tai järjestele lipaston päällä olevat tavarat. Viikkaa vaatteet pois tuolilta tai sängyltä.

Pienet, sirot koriste-esineet sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen ja ne näyttävät nätiltä pöydällä. Yöpöytää voit koristella samalla idealla. Tarjotinta voi käyttää hyvänä korujen tai yövoiteiden säilytyspaikkana, jolloin ne ovat siististi pöydällä. Tuoksukynttilät eivät sovi kaikille, mutta jos ne ovat juttusi, kannattaa niitä hyödyntää sisustuksessa. Hyvä valaisin, jossa on lämmin valo, sopii yöpöydälle. Lämmin valo helpottaa myös nukahtamista.


Lähteet: RD


Miten sinä sisustaisit makuuhuoneen? Katso täältä uudet Avara-kohteet.

Topics: Sisustus ja inspiraatio

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.