Matkaajan sisustus

Asumisen ääni

30.1.2018 13:22:00 / Asumisen ääni

Jos rakastat matkailua, on tämä sisustustyyli juttusi. Olit sitten ulkomaanmatkaaja tai kotimaanreissaaja, saat sisustukseen ilmettä, joka kuvaa matkaseikkailujasi. Korista kotisi matkamuistoin ja tuo ihanat muistot osaksi sisustustasi.

Matkamuistot keskipisteenä

Matka on takana, mutta muistot jäävät ikuiseksi. Matkalta tuodut matkamuistot pääsevät tässä sisustuksessa keskipisteeksi. Pidit sitten modernista, minimalistisesta tyylistä tai näyttävästä koristelusta, voit muokata matkamuistot sopivaksi kotiisi. Pienet matkamuistot pysyvät tallella avohyllyssä kynttilänalusen päällä. Näin ne ovat esillä, mutta eivät tipu tai katoa. Jos et pidä liiasta tavaramäärästä, voit kokeilla korurasiaa säilytysratkaisuna. Jätä korurasian kansi auki siten, että pienet matkamuistoesineet jäävät näkyviin. Näin pienet ja myös helposti hajoavat muistoesineet pysyvät tallessa ja rikkoutumattomana.

GettyImages-658045378.jpg

Matkaliput voit laittaa kauniisti esille lasipurkkiin. Voit tehdä saman myös kolikoille tai seteleille, joita matkalta on jäänyt. Jos pidät valokuvaamisesta, voit lisätä purkin taakse lempimatkakuvasi. Matkakuvista voi tehdä myös kollaasin, joka koristaa olohuonetta tai makuuhuonetta. Lisää kollaasiin aina merkintä siitä, missä olet käynyt ja milloin matka on ollut.

Matkaajan karttataulu

Karttataulun voit tehdä helposti itse ja se on hauska tapa seurata omia matkojaan taulun muodossa. Tulosta mustavalkoinen kartta haluamastasi maasta, alueesta tai tulosta koko maapallon kartta. Väritä ne maat, missä olet käynyt matkalla. Käytä väreinä sellaisia värejä, jotka sopivat sisustukseen. Voit halutessasi värittää kartassa olevat maat värillä, joka kuvaa seuraavaa maata tai paikkaa, jossa haluaisit käydä.

Jos haluat koristella karttataulua lisää, voit kirjoittaa pieniä lisäyksiä maiden viereen. Esimerkiksi parhaat muistot, päivämäärät ja lempipaikat kannattaa kirjoittaa tauluun. Näin taulu kuvaa myös muistojasi ja on henkilökohtainen sisustuselementti kodissasi.

Vinkki! Tällainen taulu sopii myös loistavasti matkaajaystävälle lahjaksi.

Voit myös kartan lisäksi tehdä taulun, josta riippuu matkamuistoja. Jos keräät paljon pieniä matkamuistoesineitä, voit laittaa ne magneetilla kiinni liitutauluun tai ripustaa koukuilla ja nuppineuloilla ne kiinni korkkitauluun.

Matkalaukut osana sisustusta

Monesti matkalaukut ovat muovisia, koristelemattomia laukkuja, jotka ajavat tehtävänsä matkalla eikä niinkään sisustuksessa. Kuitenkin jos omistat kauniin matkalaukun, älä turhaan piilottele sitä kaapissa. Jos käyt usein esimerkiksi työmatkoilla, jätä laukku esimerkiksi yöpöydän viereen koristeeksi.

Jos pidät vintagesta, nahkaiset matkalaukut näyttävät upealta sisustuksessa. Laukut voi kasata päällekkäin, jolloin ne toimivat myös pöytänä. Lisää päälle tarjotin tasoittamaan laukun pintaa, jos nahkapinta on pehmeää tai joustavaa. Voit lisätä lopuksi laukkupöydän päälle esimerkiksi valaisimen ja lisäksi matkamuistoja, jotka sopivat teemaan.

Sisusta kelloilla

Matkaaja on tottunut eri aikavyöhykkeisiin ja jet lagiin. Nyt voit muokata perinteisistä seinäkelloista hauskan sisustuselementin. Tarkoituksena on siirtää kellot muiden maiden aikaan. Valitse kellot maiden mukaan, missä olet käynyt tai missä haluat käydä. Lisää kellon alapuolelle merkintä maasta, jota aika edustaa. Esimerkiksi Lontoo, Tokio tai New York. Voit laittaa kellot niin seinälle kuin hyllylle.

Katso myös vinkit pakkaamiseen täältä!

Matkalla uuteen kotiin. Löydä kotisi Avaralta.

Topics: Kodin sisustus

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.