Mistä inspiraatiota sisustamiseen? - 5 vinkkiä

Asumisen ääni

4.10.2019 16:08:43 / Asumisen ääni

Ideat eivät aina putkahda mieleen, kun mietitään sisustamista. Lisäksi joka paikasta tulee ehdotuksia, mutta mikään ei tahdo istua omaan tyyliin. Inspiraation löytäminen saattaa tuntua hankalalta juuri siksi, että on liikaa vaihtoehtoja. Näiden vinkkien avulla saat selkeitä inspiraation lähteitä, joiden mukaan on helpompi aloittaa sisustaminen.

Hyödynnä olemassa olevat elementit

Tutki huonekalujasi ja sisustusesineitä. Onko jotain, minkä ympärille voisit rakentaa loput sisustuksestasi? Mielenkiintoinen tuoli tai näyttävä taulu? Monesti huonekalut ympärillämme kertovat jo tyylistä, jonka ympärille on helppo rakentaa kokonaisuus. Esimerkiksi taulusta voit hakea värit huoneen sisustukseen tai tuolista sopivan ajankohdan: retroa, vintagea vai kenties modernia?

Sinun ei tarvitse ostaa uutta huonekalua, muuttaaksesi sisustusta. Siirtämällä huonekaluja saat jo aikaan muutoksen, joka voi piristää koko asuntoa. Lisäksi voit muokata olemassa olevia huonekaluja siten, että ne toimivat uudessa tarkoituksessa eri huoneessa. Kurkkaa täältä myös, miten voit piristää asuntoasi pikkurahalla!

 

Väripaletti tekstiileistä

Väriä valitessasi voit aina hakea omista lempiväreistä mallia. Kuitenkaan aina lempivärit eivät mene yksiin idean kanssa. Tässä tapauksessa on hyvä hakea inspiraatiota tekstiileistä, jotka jo omistat. Tämän kikan voit tehdä myös ostoksilla käydessäsi. Jos löydät kauniin koristetyynyn, jonka värimaailma miellyttää silmää, voit käyttää sitä sisustuksessa. Jos värien sovittelu sisustukseen on hankalaa, voit käyttää sääntönä seuraavaa: vaalein sävy voi olla sisustuksesi eniten käytetty väri, kun puolestaan tummimmat tai kirkkaimmat voivat toimia aksenttiväreinä.

Jos pidät askartelusta tai käsitöistä, voit yhdistää tämän vinkin myös harrastukseesi. Valitse työ, josta pidät eniten ja sisusta sen mukaan. Näin saat myös lisää persoonallisuutta omaan kotiisi. Voit käyttää omaa työtäsi koko sisustuksen päätähtenä, jolloin värien lisäksi kuviot, tekstuuri ja materiaali toimivat ohjeistuksena.

 

Luonto inspiraationa

Mikä onkaan parempi inspiraation lähde kuin luonto? Kävellessäsi asuntosi lähellä voit ottaa kuvia mielenkiintoisista kohteista, jotka innostavat sinua. Ne voivat olla istutettuja kukkia, metsän reuna tai rantahietikko. Tärkeintä on, että paikka innostaa sinua sisustamaan.

Luonto voi toimia myös materiaalien inspiraationa. Puukalusteet ovat ajattomia ja klassisia. Puuvilla on pehmeä ja hemmotteleva tekstiili, joka toimii monessa muodossa. Kivet puolestaan ovat itsessään kaunis sisustuselementti, jota voit käyttää esimerkiksi kynttilän tai viherkasvien koristeena.

Älä unohda myöskään ekologista sisustamista! Lisää vinkkejä löydät luontoystävälliseen sisustamiseen täältä.

Mistä inspiraatiota sisustamiseen_ - 5 vinkkiä

Sisusta persoonatyyppisi mukaan

Oletko koskaan tehnyt persoonallisuustestiä? Myers-Briggsin testin avulla voit kokeilla, mikä persoonallisuustyyppi olet. Jos tiedät, voit käyttää persoonallisuuttasi aivan uudella tavalla sisustuksessa.

Jos olet esimerkiksi ENFP, saatat pitää näyttävistä väreistä, boheemista yleisilmeestä ja hallitusta kaaoksesta. Sisustusesineitä saattaa olla paljon, mutta jokainen niistä on jollain tavalla sinulle tärkeä. Puolestaan ISTJ voi innostua modernista, järjestelmällisestä ja minimalistisesta tyylistä. ISTJ arvostaa tilaa ja selkeyttä, joka tekee arjesta helpompaa.

Industrial-tyyli voi toimia ENTJ:lle, joka haluaa toimivuutta sisustukseen. Kaiken pitää olla käytännöllistä, ja jokaisella tavaralla on oma paikkansa. ESTP saattaa sisustaa retrosti. Suuret kuviot, katseenkääntävät huonekalut ja vintage-tyyli näkyvät sisustuksessa.

Muista! Vaikka persoonallisuustyyppisi ei sopisi nykyisen sisustuksesi kanssa, voit tuoda siihen jotain uutta testin avulla. Kaikkea ei tarvitse viedä äärimmilleen, vaan tarkoitus on nimenomaan hakea inspiraatiota.

 

Kirpparilöydöillä uutta ilmettä

Kirpputoreilta voi löytää piristystä sisustukseen edullisesti. Yhden löydön avulla voi sisustaa helposti vaikka koko asunnon. Sisustuksen eri aikakaudet ovat usein esillä kirpputoreilla. Jos sinulla on jokin tietty aikakausi mielessäsi, on etsiminen vielä nopeampaa. Retro-henkiset kulhot, maljakot tai lasit ovat muun muassa näppärä keino tuoda uutta kotiin. Puolestaan isompi huonekalulöytö voi määrittää koko huoneen sisustuksen. Kirpparilöydön lisäksi kannattaa kaverin kanssa pohtia, löytyisikö kaverilta jotain vanhaa, joka olisi sinulle uutta.

Tärkeintä on, että sisustus miellyttää sinua. Kaiken ei tarvitse olla heti keskenään yhteensopivaa. Kukaan ei ole määrittänyt sitä, minkälainen kodin pitäisi olla. Jos inspiraatio on edelleen hukassa, löydät ideoita Avaralta. Avara on koonnut inspiroivia sisustusideoita ja käteviä vinkkejä, joiden avulla oman asunnon sisustaminen on hauskaa ja helppoa. Tutustu blogin muihin artikkeleihin täältä ja löydä juuri sinun kotiisi sopiva tyyli.

Lähteet: The Spruce

Onko koti vielä hakusessa? Kurkkaa Avaran uudet kohteet täältä!

Topics: Sisustus ja inspiraatio

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.