Mitä lahjaksi ystävälle? - 5 aineetonta ystävänpäivälahjaa

Asumisen ääni

11.2.2019 17:22:21 / Asumisen ääni

Ystävänpäivä on nurkan takana ja on aika juhlistaa rakkaita ystäviä ja läheisiä. Ystävänpäivänä moni kiirehtii hakemaan lahjoja, mutta tänä vuonna lahjaksi voisi antaa jotain kestävää. Jotain, joka ei ole tavaraa. Anna tänä vuonna aineeton lahja ystävänpäiväksi ja tuo hymy huulille myös muille, joita tämä lahja voi koskettaa.

Hyväntekeväisyyttä ihmisille sekä luonnolle

Erinäiset hyväntekeväisyysjärjestöt ovat keino antaa rahaa suoraan sitä tarvitseville. Kohteeksi voit ottaa ulkomaat, mutta myös Suomessa voit lahjoittaa rahaa esimerkiksi lapsille sekä vähävaraisille. Ystävän kanssa voit valita kohteen, johon haluatte lahjoittaa. Erilaiset kummiohjelmat ovat myös mahdollisuus.

Myös luonto kannattaa huomioida. Jo pelkästään kotimaasta löytyy paljon erilaisia hyväntekeväisyyskohteita luontoa ja eläimiä ajatellen. Voit istuttaa esimerkiksi puun ystäväsi kunniaksi tai lahjoittaa rahaa ystävän toivomaan kohteeseen.

Mitä lahjaksi ystävälle_ - 5 aineetonta ystävänpäivälahjaa

Palvelus ystävälle

Tavaran sijasta palvelus voi pelastaa kiireen keskellä. Lisäksi voit auttaa ystävää tilanteen tullen. Halutessasi voit kirjoittaa korttiin kaikki palvelukset, joita tänä vuonna aiot ystäväsi vuoksi tehdä. Esimerkkejä voisivat olla illallisen tekeminen, lemmikkien hoitaminen, kahvilassa tarjoaminen tai vaikkapa yhteinen kävelylenkki ystävän lempipaikassa.

Voit myös tehdä palveluksista kuponkeja. Palvelusten ei tarvitse olla pelkästään arkisia asioita. Voit laittaa mukaan teille yhteisiä juttuja, jotka tekevät ystävyydestänne spesiaalia. Uudet harrastukset, pakohuonepeli tai elokuvaillat kannattaa myös merkitä kuponkeihin. Lisäksi ei sovi unohtaa sitä tärkeintä kuponkia, jolla ystävä saa halauksen!

Kehittäkää itseänne yhdessä

Lähde kaverisi kanssa opiskelemaan ja kehittymään. Oli kyseessä sitten urheilulaji tai opinnot, on oppiminen yhdessä ystävän kanssa hauskempaa. Jos ystävä opiskelee parhaillaan, voit auttaa häntä erilaisilla täydentävillä kursseilla. Jos puolestaan ystävä haluaa kokeilla jotain aivan uutta, lähde rohkeasti mukaan. Kokeilkaa esimerkiksi kiipeilyä, koodaamista tai keramiikkakurssia.

Myös positiivinen ajattelu on itsensä kehittämistä. Meditaatio yhdessä ystävän kanssa tai jooga, voivat rentouttaa ja tehdä raskaastakin arjesta mukavampaa. Ottakaa aikaa siis myös rentoutumiselle.

Rentouttava ilta ystävän kanssa

Aina ei tarvitse lähteä kotia kauemmas. Vie mukanasi hyvää ruokaa ja herkkuja, ja viettäkää esimerkiksi hauska elokuvailta ystävän luona. Myös yhdessä tekeminen on mukavaa. Tehkää siis yhdessä ruokaa tai leipokaa. Näin myös työ jaetaan, eikä kummankaan tarvitse erikseen järjestää.

Ylipäätään aika on lahja. Nykyään moni turvautuu sosiaalisen median helppouteen, mutta se ei korvaa ystävän näkemistä. Järjestä siis aikaa ystävälle ja käy moikkaamassa häntä, vaikka kuinka kiire ja aikataulut sotisivat vastaan.

Vinkki perheellisille! Tällaiset visiitit helpottavat ystävän arkea esimerkiksi pienen vauvan kanssa. Kun paikan päälle tuo herkut ja kahvit, voi ystävä hieman hengähtää arjen pyörityksen keskellä.

Kirjeitä ystävälle

Kirjoita esimerkiksi viisi kirjettä ystävällesi. Kirjeet saa avata vasta tiettynä hetkenä, jotka sovit ystävän kanssa etukäteen. Voit myös kirjoittaa kirjeisiin ajat, jolloin hän saa avata ne. Ensimmäisen kirjeen saa avata, kun ystävä on surullinen. Toisen kirjeen saa avata silloin, kun ystävää ärsyttää jokin asia. Kolmannen kirjeen ystävä avaa, kun hän kaipaa tai tuntee olevansa yksinäinen. Neljännen hän avaa silloin, kun hän haluaa positiivista palautetta ja viidennen silloin, kun hän ei tiedä mitä tehdä.

Kirjeisiin voit siis kirjoittaa ystävälle neuvoja, lohtua, positiivisia sanoja ja myös tunteita. Kirjeitä voit kirjoittaa niin paljon, kuin keksit sopivia tilanteita. Tunteiden kertominen ei ole aina helppoa ja lohdun antaminen sanojen muodossa voi olla haastavaa. Kirjeiden avulla se on helpompaa, ja samalla annat ystävällesi hyvän mielen.

Tärkeintä ystävänpäivässä on kuitenkin kertoa ja ilmaista ystävälle sekä rakkaalle, kuinka tärkeä tämä on. Lahjan sijasta voit aina tehdä palveluksen, antaa halauksen tai kertoa kuinka mahtava ihminen ystäväsi on. Ihanaa ystävänpäivää!


Ystävän kanssa uuden asunnon juhlistaminen on vieläkin hauskempaa. Kurkkaa Avaran asunnot täältä!

Topics: Tapahtumat ja teemat

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.