Mitä mukaan mökille?

Asumisen ääni

8.8.2017 13:48:53 / Asumisen ääni

Kesä kutsuu mökkeilemään. Reissu alkaa kuitenkin pakkaamisella. Mitä mökille tulisi ottaa mukaan? Oli kyseessä sitten viikonlopun mittainen mökkivisiitti tai sitten koko lopun kesäloman kestävä mökkeily, on hyvä pakata mukaan tehokas, mutta kevyt selviytymispaketti.

Ensiapupakkaus mökille

Mökkireissu on rentouttava kokemus, mutta samalla on huomioitava riskit. Auringon polttama iho ei saisi pilata mukavaa mökkeilyä. Aurinko voi polttaa ihoa huomaamattakin, joten muista ottaa mukaan aurinkosuojakertoimella varustettuja tuotteita. Suojakerroin 30 riittää normaalisti, mutta herkästi palava tarvitsee 50+ -suojakerrointa. Muista käsien ja jalkojen lisäksi suojata kasvot, niska ja rintakehä. Lisää tarvittaessa aurinkosuojaa päivän mittaan, jotta iho ei jää UV-säteilyn armoille.

Jos iho kuitenkin palaa, tulee palamisen aiheuttama vaurio hoitaa äkkiä. After sun -tuotteet viilentävät, mutta kortisoni hoitaa ihoa. Aloe vera toimii tehokkaana kosteuttajana, joka suojaa ihoa palamisen jälkeen. Jos iho kuitenkin alkaa märkiä tai siihen ilmestyy rakkuloita, kannattaa ottaa yhteys lääkäriin.

Aurinkosuojan lisäksi on hyvä varautua ötökän puremiin. Hyttyset, hirvikärpäset ja ampiaiset kuuluvat kesään ja mökkireissulla niiltä ei voi välttyä. Pakkaa mukaan hyttyskarkoite, antihistamiineja ja jos allergia on erittäin paha, älä unohda adrenaliiniruiskua tai -piikkiä. Myös kyykäärmeisiin on hyvä varautua, joten kyypakkaus on vakiovaruste ensiapulaukussa.

Yleisesti laastarit ja haavanpuhdistukseen tarvittavat välineet kannattaa pakata reissuun. Jos apteekki on todella kaukana mökiltä, on ainakin perusensiapuun tarvittavat välineet lähellä. Muista tarkistaa ensiapupakkaus aina ennen mökkireissua ja vaihtaa esimerkiksi kyypakkaus tasaisin väliajoin.

Vaatteet säälle kuin säälle

Mökille ei ole tarkoitus pakata mukaan koko omaisuutta, joten on hyvä pohtia vaatteet etukäteen. Ota mökille vaatteita, jotka toimivat säästä riippumatta. Kesähelteellä ei tarvita suurta vaatekerrosta, mutta kerrospukeutuminen auttaa huonon sään yllättäessä. Ota mukaan kevyt takki, jonka alle voit halutessasi lisätä neuleen. Muista sadetakki tai muu vedenkestävä vaate ja jos sääksi on luvattu kylmempää, pakkaa mukaan villasukat. Jos kuuma pääsee yllättämään, saa vaatteita vähennettyä, mutta kylmältä on vaikea suojautua hentoisilla kesävaatteilla.

Muista! Valitse hyvät kävelykengät, jotka mielellään kestävät kosteutta. Jos pidät patikoinnista, älä unohda reppua.

Mökin ruoat ja juomat

Juomavesi on elintärkeä varsinkin, jos juotavaa vettä ei ole saatavilla helposti mökillä. Pakkaa mieluiten liikaa kuin liian vähän vettä, koska helteisellä kelillä keho vaatii nesteytystä. Vettä voi tarvittaessa joutua käyttämään myös ensiapuna palaneelle iholle.

Ota mukaan kylmälaukku. Pakkaa mukaan kesän herkut, mutta ota huomioon säilyvyys. Hyviä ja pitkäkestoisia aineksia ja ruokia ovat näkkileivät, keksit, mausteet, vehnäjauhot, kahvi ja tee. Foliota, säilytysrasioita ja leivinpaperia kannattaa pakata myös mukaan.

Älä unohda näitä

  • Hygieniatuotteet, kuten shampoot, pesuaineet ja kosteusvoiteet
  • Vessa- ja talouspaperi, halutessasi myös kosteuspyyhkeitä
  • Liinavaatteet ja niille sopiva pesuaine
  • Sakset ja pinsetit
  • Taskulamppu ja tulitikut, tarvittaessa kynttilöitä
  • Hyvä kirja ja muuta rentouttavaa tekemistä mökille, kuten lautapelejä

Löydä unelmiesi koti Avaralta! Tutustu Avaran asuntoihin täällä.

Topics: Koti ja asuminen

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.