Näin sisustat sohvapöydän - 4 vinkkiä

Asumisen ääni

7.8.2019 13:48:08 / Asumisen ääni

Sohvapöytä on usein olohuoneessa keskeisimpiä kalusteita. Se vaikuttaa yleisesti koko huoneen ilmeeseen. Kuitenkin sohvapöydän sisustaminen voi olla haastavaa, sillä sisustusesineet saattavat haitata muun muassa television näkemistä. Näiden vinkkien avulla saat näyttävän sohvapöydän ilman, että koristelusta olisi turhaa vaivaa.

Korkeuseroilla on merkitystä

Jotta sohvapöydällä olevat esineet eivät haittaisi television näkyvyyttä, kannattaa keskittyä koristeiden korkeuseroihin. Yksi korkea esine voi olla esimerkiksi kukkamaljakko. Maljakon alle voi laittaa tarjottimen suojaamaan pöytää, mutta mitä korkeampi maljakko on, sitä enemmän siitä voi olla haittaa näkyvyydelle. Vaikka pöytä sijaitsisi sellaisessa kohdassa huonetta, että televisio näkyy, on hyvä asetella koristeet eri korkeuksille. Jos kaikki ovat samalla korkeudella, ei mikään herätä suoranaista mielenkiintoa.

Koristeiden alle voi laittaa muutakin kuin tarjottimia tuomaan korkeutta. Esimerkiksi kirjat ovat hyvä keino. Lisäksi kirjat ovat itsenään kaunis sisustuselementti. Muista myös tarkistaa sisustamisen jälkeen, että sohvapöytä näyttää hienolta muistakin kulmista. Käännä tarvittaessa tavaroita siten, että jokaisessa suunnassa on jotain katsetta kiinnittävää.

 

Pariton toimii sisustuksessa

Parittomuus näkyy muun muassa sisustustyynyjen laittamisessa. Lisäksi sama tekniikka on loistava sohvapöytää sisustaessa. Valitse kolme tai viisi esinettä, jotka koristavat sohvapöytää. Jos sohvapöytä on pieni, kolme pientä esinettä riittää. Pyri kuitenkin siihen, että myös sellaiset tavarat, joita tarvitset joka päivä, mahtuvat pöydälle. Tällainen esimerkki on muun muassa kaukosäätimet.

Jos pöydällä on paljon tyhjää tilaa, voit laittaa yhden muita koristeita selkeästi suuremman koristeen. Tämän koristeen tehtävä on kääntää katseet, joten voit valita jotain erittäin näyttävää. Tätä koristetta pienemmät koristeet voit sommitella siten, että ne tukevat suuren koristeen tyyliä. Jos kuitenkin sohvapöytä on pieni ja sohvapöydän lisäksi tarvitset apupöydän, voi tätä sisustuskikkaa käyttää myös apupöytään. Tällä tavalla saat myös apupöydästä yhtenäisen sohvapöydän kanssa. Esimerkiksi jos sohvapöydällä on kaksi koristetta, voi apupöydällä olla kolmas.

 

Näin sisustat sohvapöydän - 4 vinkkiä

 

Raskaat huonekalut vaativat kevyen pöydän

Jos olohuoneessa on paljon kalusteita, kannattaa sohvapöydän olla kevyt sisustukseltaan. Sohva, nojatuoli ja matto voivat olla niitä tekijöitä, joiden mukaan sohvapöytää voi koristaa. Esimerkiksi jos sohva on iso ja raskas (paljon tyynyjä ja iso ulkomuoto), voi sohvapöydälle laittaa parittoman määrän pieniä koristeita. Tällöin riittää myös yksi koriste pöydälle. Esimerkiksi tuikkuja tarjottimelle tai siron maljakon kukkineen.

Huomioi myös materiaalit silloin, kun muut huonekalut ovat suuria. Lasinen maljakko keventää koko huonetta, kun puolestaan peilitarjotin luo tilan tuntua. Minimalistiset värivalinnat tai jopa yhden värin käyttäminen tekee sohvapöydästä kiinnostavan, samalla pitäen sen kevyenä. Esimerkiksi valkoisesta väristä löytää lukuisia koriste-esineitä, mutta valkoiseen on helppo myös yhdistellä muita värejä myöhemmin.

 

Piilota ylimääräiset tavarat

Kaiken ei tarvitse olla aina esillä, vaikka kyseisiä esineitä tarvittaisiin päivittäin. Esimerkiksi jos pöydästä löytyy alataso, voit laittaa tasolle järjestelijöitä tai laatikoita. Näiden tehtävä on piilottaa ylimääräiset esineet tai lehdet pöydältä. Lisäksi voit sisustaa laatikoiden avulla siten, että ne sopivat sisustustyyliisi. Kauniit kuviot laatikoissa tai pelkistetty yhden värin laatikko voi toimia yksistään jo sisustuselementtinä.

Lisäksi pienet kulhot ja rasiat ovat hyviä säilytyskeinoja pikkutavaroille. Näin tavarat eivät huku ja sohvapöytä pysyy siistinä. Rasioiden ja kulhojen avulla voit kokeilla myös tehdä epäsymmetrisen sisustuksen sohvapöydälle. Valitse yksi rasia tai kulho, joka on muodoltaan erikoinen. Tämän jälkeen yhdistele epäsymmetrisen koristeen kanssa symmetrisiä koriste-esineitä.

Jos käytät rahia ja tarjotinta sohvapöydän sijaisena, kannattaa ylimääräiset tavarat laittaa laatikoihin ja rasioihin. Näin tarjotinta rahin päällä on helppo liikutella ja siirtää paikasta toiseen ilman, että tavarat lentelevät mihin sattuvat. Jos rahissa on säilytystilaa, kannattaa sitä hyödyntää sellaisilla tavaroille, joita ei tarvitse koko ajan.

Lähteet: Elle Decor, Home BNC

Miten sinä sisustaisit sohvapöydän uudessa asunnossa? Katso täältä Avara-kohteet läheltäsi!

Topics: Sisustus ja inspiraatio

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.