Näppärät säilytysratkaisut - Keittiö

Asumisen ääni

17.2.2017 9:07:16 / Asumisen ääni

Keittiö on kodin sydän. Siisti keittiö inspiroi ruoanlaittoon ja arkiset askareet helpottuvat nerokkailla säilytysratkaisuilla. Käytännöllisen keittiön saavuttaminen ei vaadi suuria investointeja. Pienillä muutoksilla ja uusiokäytöllä teet keittiöstäsi toimivan kokonaisuuden, joka innostaa kokkailemaan.

Koukut apuna järjestelyssä

Koukut toimivat perinteisesti rättien ja patahansikkaiden säilytyspaikkoina, mutta voit hyödyntää koukkuja myös patojen, paistinpannujen sekä kattiloiden kansien säilyttämiseen. Asettamalla kaksi koukkua vierekkäin noin 45 asteen kulmaan siten, että koukut osoittavat ylöspäin, saat telineen kansille. Koska koukkuja on kaksi, kannet eivät heilahda pois paikoiltaan tai kolise kaappia vasten.

Säilytysastioiden kannet voit järjestellä helposti vanhan CD-telineen avulla, joka pitää kannet suorassa. Näin kannet eivät ole toistensa päällä viemässä tilaa laatikostosta. Padat ja pannut voi myös asetella vanhaan lehtitelineeseen, jolloin vältyt myös pannujen naarmuuntumiselta. Päällekkäin asetellut pannut saattavat raaputtaa alimmaisen pintaa, jolloin pannun paistotehokkuus vähenee ja ruoka tarttuu sitkeästi pannun pintaan.

Veitsien säilyttäminen turvallisesti

Veitset tylsyvät ja naarmuuntuvat ollessaan laatikossa. Lisäksi on huomioitava riski, että saat haavan ottaessasi veistä laatikosta. Veitsiä kannattaakin säilyttää omassa telineessään, jonka voit myös tehdä itse. Esimerkiksi magneetti on hyvä ratkaisu painavillekin kokkiveitsille, jotka tarvitsevat enemmän tilaa. Myös tarpeeksi syvä puulaatikko täytettynä riisillä tai pavuilla toimii näppärästi pitäen veitset pystyssä niitä naarmuttamatta.

Kuvat (2 of 2).jpg

Lehtilaatikko uusiokäyttöön

Tarjottimet, vuoat ja pellit pysyvät siististi järjestyksessä, kun laitat ne vanhaan lehtikoriin. Asettele valitsemasi tarjottimet ja vuoat pystyyn lehtilaatikkoon. Kun tarvitset niitä ruoanlaittoon, pystyt helposti nostamaan yhden pois vaikuttamatta muihin. Tämä kikka säästää myös tilaa kaapissa, sillä nyt tarjottimet ja vuoat eivät vie liikaa tilaa olemalla päällekkäin. Lisäksi vältyt ylimääräisiltä naarmuilta, joita kaappien pintoihin voi tulla pellistä taikka tarjottimen reunasta.

Vinkki! Etiketit toimivat niin sisustuksessa kuin järjestelyssäkin. Kirjoittamalla säilytys- ja eväsrasioihin nimet ja päivämäärät pystyt vaivattomasti pitämään huolta ruokien säilyvyydestä. Lisäksi pystyt suunnittelemaan arkiruoat pidemmälle, sillä voit tarkistaa aina etiketistä päivämäärän ja sisällön.

Avaralta löydät unelmakeittiösi, joka kutsuu kokkailemaan!  Tutustu kohteisiin täältä.

Lähteinä käytetty: Migon is Home ja One Crazy House

Topics: Koti ja keittiö

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.