Suloiset pääsiäiskoristeet kotiin ja parvekkeelle

Asumisen ääni

28.3.2018 13:33:39 / Asumisen ääni

Pääsiäinen on täällä taas ja on aika koristaa koti suloisilla pääsiäiskoristeilla. Hempeät värit, hauskat koristeet ja keväinen teema tuovat pääsiäisen kotiin ja parvekkeelle. Oli pääsiäisesi sitten perinteinen tai moderni, kokeile näitä sisustuskikkoja tänä pääsiäisenä.

Pääsiäismunat twistillä

Jos pääsiäisperinteisiisi kuuluu kananmunien koristelu, on tämä juttusi. Pääsiäismunat voi värjätä turvallisesti ilman teollisia värejä tai väriaineita. Tässä ohjeet siihen, miten saat kauniin värisiä pääsiäismunia vihannesten ja mausteiden avulla. Tarvitset aloittamiseen keitettyjä kananmunia.

Sinisen värin saat punakaalin avulla. Valitse lämpöä kestävä astia ja leikkaa punakaalia puolen desilitran verran. Laita punakaali astiaan ja sekoita 2 ruokalusikallista viinietikkaa sekaan. Lisää kiehuvaa vettä noin 10 desilitran verran. Sekoita hyvin. Anna värin irrota punakaalista muutaman minuutin. Mitä pidempään pidät kaalia astiassa, sen tummempi väri siitä lähtee. Nostele punakaali pois ja anna seoksen jäähtyä kylmäksi ennen kananmunien laittoa.

pääsiäismunat.jpg

Laventelin värin saat hibiscus-teellä. Laita hibiscus-teepusseja tai irtoteetä lämpöiseen veteen. Vesi saa olla myös kiehuvaa. Anna hibiscuksen värjätä vesi ja jäähdyttele se kylmäksi. Tämän jälkeen voit upottaa kananmunat veteen värjäytymään.

Kuminan avulla saat kananmunista keltaisia. Mittaa vesi siten, että kananmunat jäävät veden peittoon. Kuitenkin ennen kananmunien laittamista, mittaa vain vesi astiaan. Laita kuminaa sen verran, että väri muuttuu kellertäväksi. Voit laittaa niin paljon kuminaa kuin haluat, sillä määrä vaikuttaa keltaisen värin tummuuteen. Lisää viinietikkaa ruokalusikallinen seokseen ja kiehauta. Anna seoksen jäähtyä ja upota sitten kananmunat väriin.

Punajuuri tuo pirteän punaisen värin kananmuniin. Leikkaa 5 desilitran verran punajuurta ja lisää 2 ruokalusikallista viinietikkaa. Lisää 5 desilitraa vettä ja keitä 15 minuutin ajan. Anna seoksen jäähtyä ja laita tämän jälkeen kananmunat veteen. Kuten keltaisen värin kanssa, kananmunista tulee tummempia väriltään, mitä kauemmin pidät niitä seoksessa värjäytymässä.

Parvekkeelle väriä

Tämän koristeen kohdalla saa revitellä. Tarvitset koristeeseen vain läpinäkyvän maljakon, eri värisiä koristekiviä, tyhjiä pääsiäismunia tai koristepääsiäismunia ja pajunkissoja. Jos taloudessa on allergiaa, voit käyttää tekokukkia. Myös narsissit näyttävät kauniilta tässä koristeessa, mutta niitä varten on hyvä laittaa ravinnetta.

Aloita täyttämällä maljakko koristekivillä. Tukeva pohja varmistaa, että maljakkoon pystytetyt koristeet pysyvät suorassa. Ripottele koristepääsiäismunia paksu kerros kivien päälle. Jos käytät oikeiden kananmunien kuoria, voit myös halutessasi rikkoa ne palasiksi. Kuitenkin jos käytät oikeita kananmunia ja haluat pitää kuoret ehjänä, lisää ne vasta viimeiseksi.

Ripottele päälle lisää koristekiviä, glitteriä tai muita koristeita. Myös harsopaperista leikatut palaset sopivat hyvin tähän. Työnnä lopuksi koristeiden sekaan pajunkissat tai valitsemasi koristeet. Valitse koristeelle paikka parvekkeelta.

Sateenkaarivärit käyttöön

Väriä saat myös muualle asuntoon helpolla kikalla. Tarvitset vain elintarvikevärejä lempiväreilläsi, vettä, pieniä maljakoita ja tekokukkia.

Täytä maljakot vedellä ja sekoita jokaiseen maljakkoon oma värinsä. Väreinä voivat olla esimerkiksi keltainen, vihreä ja sininen, jotka sopivat hyvin pääsiäiseen. Kuitenkin voit käyttää myös violettia ja punaista. Sekoita hyvin esimerkiksi puutikulla. Elintarvikeväriä voit laittaa niin paljon kuin haluat sen mukaan, että saat haluamasi värin. Voit myös sekoitella eri elintarvikevärejä keskenään. Viimeistele tekokukalla ja asettele maljakot haluamaasi paikkaan. Voit laittaa maljakot esimerkiksi keittiöpöydän keskipisteeksi koristamaan pääsiäislounasta.

Lähteet: Alloy ja Brit

Kevät on muuttoaikaa! Löydä kotisi Avaralta!

Topics: Koti ja asuminen

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.