Pastellinen sisustus

Asumisen ääni

13.2.2018 10:25:37 / Asumisen ääni

Pastellivärit ovat värejä, jotka sopivat niin suuriin kuin pieniin pinta-aloihin. Voit tehdä jännittäviä yhdistelmiä pastellivärien avulla, lisätä yksityiskohtia pienillä muutoksilla tai mullistaa koko kodin sisustuksen pastelliteemalla.

Hempeile pastelleilla

Pastellin hentous tuo rauhallisuutta sisustukseen. Voit tuoda keväistä valoa kotiisi esimerkiksi mintunvihreällä. Mintunvihreä sopii vaaleanpunaisen kanssa, sillä kokonaisuudesta ei tule liian räikeä. Jos liiallinen pastelli ei toimi asunnossasi, kokeile tummanharmaata väriä pohjavärinä. Esimerkiksi sohvan ollessa harmaa, musta tai ruskea, pastellivärit korostuvat kauniisti tummasta pohjasta. Lisää sekaan valkoista, jos pelkkä mintunvihreä tai vaaleanpunainen eivät sovi.

Makuuhuoneeseen voit kokeilla beigen, valkoisen ja puuteripinkin yhdistelmää. Se on hempeä, mutta voit tuoda siihen vahvuutta mustilla tai harmailla yksityiskohdilla. Esimerkiksi teräväreunaiset huonekalut, selkeät linjat ja kuviot tekevät pastellista kuin pastellista modernin.

Kokeile rohkeasti uudistaa vanhoja huonekaluja. Maalaa esimerkiksi vanha jakkara vaaleansiniseksi tai keltaiseksi. Jättämällä puukuvion näkyviin, saat vintage-huonekalun edullisesti. Jakkaran voit asettaa esimerkiksi koristetasoksi, jolle laitat valaisimen tai kynttelikön.

Vinkki! Jakkara sopii myös parvekkeelle erillisenä tasona. Laittamalla siihen tarjottimen tai muun alustan, voit käyttää sitä myös sivupöytänä.

Yhdistele materiaaleja

Yhdistämällä luonnonpuuta, metallia ja pastellia saat aikaan katseita kääntävän sisustuksen. Pastellit eivät ole hyökkääviä värejä, joten se ei haittaa, vaikka ne valtaisivat suuren pinta-alan. Luonnonpuiset huonekalut ja metalliset yksityiskohdat sopivat hyvin pastelliseen sävymaailmaan. Jos asunnosta löytyy esimerkiksi luonnonpuinen työpöytä, voit koristella sen pastellisävyisillä kukkaruukuilla, korurasioilla ja viimeistellä sen pastellinvärisellä työvalolla.

Jos haluat tuoda syvyyttä sisustukseen, voit kokeilla myös käyttää valitun pastellivärin muita, tummempia sävyjä. Esimerkiksi jos valitset vaaleanvihreän, voit yhdistellä sitä muiden vihreiden sävyjen kanssa. Tai jos pidät vaaleansinisestä, voit kokeilla tummansinistä, murrettuja sinisiä tai harmaansinistä. Vaaleasta väristä tummaan väriin -tyylinen sisustaminen ei riitele väriparien kanssa, kunhan sävymaailma on samankaltainen.

Lisää kimalle

Kimallus ja glitter sopivat pastellisävyjen kanssa. Jos haluat lisätä kimallusta kotiisi, kokeile esimerkiksi glittertyynyjä. Glitterkankaat sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen, mutta oikein valitut värit edustavat parhaiten tiettyä vuodenaikaa. Yhdistä valkoinen puuvillatyyny pinkin glittertyynyn kanssa ja saat keväistä valoa olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen. Alkutalveen sopiva väriyhdistelmä sisältää laventelia. Kokeile kimaltelevia kankaita laventelin väreissä ja yhdistä ne harmaaseen puuvillaan. Tuo ylellisyyttä paljeteilla ja kokeile rohkeasti esimerkiksi paljettireunoja koristetyynyliinoihin. Voit myös halutessasi lisätä paljetein kirjoitetun tekstin tyynyyn.

Pastelliset yksityiskohdat viimeistelevät sisustuksen

Jos liika pastelliväritys ei toimi asunnossasi, voit sisustaa pastelleilla myös pienessä mittakaavassa. Vaihda taulukehykset pastelliväreihin tai vaihda lampunvarjostin vaaleisiin sävyihin. Pastelliväriset kukat, kuten vaaleankeltaiset tai pinkit ruusut, viimeistelevät asuntosi.

Vinkki! Kauniin asetelman saat, kun maalaat vanhan teekannun pastellisävyyn. Asettele kukat kannuun. Asetelma sopii esimerkiksi keittiönpöydälle.

Pastellisävyjä voit käyttää myös astioissa. Vaaleat sävyt sopivat mukeihin ja lautasiin ja jos haluat, voit jättää osan pastellinvärisistä astioista esille keittiöön. Jätä esimerkiksi hyllylle mukeja tai koristele tasot hedelmäastioilla, jotka sopivat teemaan.

Kokeile uusia sisustusideoita uudessa asunnossasi. Kurkkaa Avaran kohteet täältä.

Topics: Kodin sisustus

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.