Pienen kodin joulukoristeet

Asumisen ääni

18.12.2019 11:07:00 / Asumisen ääni

Pieni koti ei tarkoita sitä, etteikö joulukoristeita voisi laittaa. Vaikka kotiin ei mahtuisikaan suurta joulukuusta, ei joulun tunnelmasta tarvitse tinkiä. Kokeile näitä neljää vinkkiä siihen, miten saat koristeltua pienen tilan jouluiseksi.

Valot luovat tunnelmaa

Koristevalot vievät vähän tilaa, mutta tekevät suuren vaikutuksen huoneeseen kuin huoneeseen. Ripustettavat valot voit laittaa sisällä esimerkiksi kirjahyllyyn tai avohyllyyn. Pienemmät valosarjat voit laittaa läpinäkyvään astiaan tai maljakkoon, jolloin valo heijastuu kauniisti lasin läpi tuoden tunnelmaa koko huoneeseen. Voit myös halutessasi koristella kodin älyvaloilla, joiden avulla voit säätää valoja makusi mukaan lämpöiseksi tai jopa eri värisiksi. Kokeile esimerkiksi joulun värejä, vihreää ja punaista!

Kynttilät ovat perinteinen valonlähde talvisin, mutta aina ne eivät sovi. Jos esimerkiksi taloudessa on allergiaa tai kynttilät aiheuttavat oireita, ovat tekotuikut oiva ratkaisu. Tällaisia valoja myydään useassa paikassa, joten kynttilöiden ihanan hehkun saa kotiin ilman savua ja allergiaoireita.

 

 

Jouluiset vihjeet

Koko kotia ei tarvitse vuorata joulupalloilla ja koristenauhoilla, jotta joulun tunnelma tulisi varmasti esille. Sen sijaan voit vihjailla joulun tuloa pienillä muutoksilla. Voit esimerkiksi piristää asuntoasi vaihtamalla eteisen maton jouluteemaiseksi tai kylpyhuoneen pikkupyyhkeet punaisiksi. Kirjoita liitu- tai valotauluun joulutoivotus tai kerää saamasi joulukortit ja laita ne esille.

Vaihda verhot jouluun sopivaksi tai lisää sängylle jouluun sopivat koristetyynyt. Siivoa koti joulua varten, vaikka viettäisitkin joulun muualla. Pienet muutokset vaikuttavat koko kotiin, mutta eivät vie runsaasti tilaa. Lisäksi, jos et pidä perinteisestä joulutyylistä, voit muokata sitä sopivaksi vihjeiden avulla.

 

Pöytäkoristeet

Säästä tilaa laittamalla tarvittavat koristeet yhdelle tasolle. Esimerkiksi ruokapöytään voit laittaa koristeellisen asetelman, joka sopii jouluun. Jos kukat eivät sovi allergian takia, voit käyttää tekokukkia tai tekokranssia. Voit myös halutessasi askarrella oman koristeen. Esimerkiksi suloisen joulukuusen saat leikkaamalla kaksi kuusen muotoista palasta vihreästä kartonkipaperista. Koristele glitterillä ja kun liima on kuivunut, leikkaa kuuset irti paperista. Leikkaa sitten toisen kuusen yläpäästä pieni viilto siten, että toisen kuusen voi asettaa sen väliin. Näin saat pöydälle koristeen, joka myös pysyy paikoillaan ilman tukea.

Jos et piittaa askartelusta, voit sommitella olemassa olevilla koristeilla kauniin pöytäkoristeen. Valitse mieleisesi joulukoriste, joka on esimerkiksi aiemmin ollut joulukuusenkoriste. Leikkaa tarvittaessa pieni lanka pois, jos et aio laittaa sitä enää roikkumaan. Asettele pöydälle tarjotin, johon voit laittaa kynttilän palamaan omassa astiassaan tai lasissaan. Laita koriste kynttilän lähelle siten, että se ei osu lasiin. Viimeistele koriste kivillä, oksilla tai joulunauhalla.

Myös maljakkoa voi käyttää hyödyksi koristeen tekemisessä. Tarvitset koristetta varten vain joulunauhaa, läpinäkyvän maljakon ja joulupalloja. Aloita laittamalla joulunauhaa maljakon pohjalle. Asettele sitten joulupallot tasaisesti nauhan päälle ja viimeistele laittamalla lisää nauhaa. Voit myös laittaa pieniä jouluvaloja maljakkoon, jolloin saat näyttävän koristeen pöydälle.

pienet-joulukoristeet

Pieni joulukuusi

Iso joulukuusi vie runsaasti tilaa, joten pienemmälläkin pärjää. Esimerkiksi minikuuset, joita voit ostaa kukkakaupasta, ovat loistava ratkaisu ison kuusen tilalle. Jos allergia vaivaa, on tekokuusi hyvä vaihtoehto. Koristele pieni kuusi siroilla koristeilla, jotta oksat kestävät koristeet. Jos puolestaan tuntuu, että tilaa ei ole pienelle kuuselle, voi sen asettaa myös parvekkeelle.

Jos kuusi ei miellytä silmää tai sille ei vain löydy tilaa, ovat pienet kranssit aina hyvä vaihtoehto. Kransseja löytyy erilaisia, mutta voit halutessasi myös tehdä sellaisen. Itse tehtyyn kranssiin tarvitset vain havunoksia tai teko-oksia, rautalankaa, joulupalloja ja koristeellista nauhaa. Aloita muodostamalla kranssi siten, että oksat osuvat päistään toisiinsa. Kun olet varma kranssin muodosta, voit muotoilla rautalangasta samanlaisen. Aloita kiinnittämällä ensimmäinen oksa siten, että se pysyy varmasti rautalangassa. Voit lisätä oksia maun mukaan niin, että rautalanka peittyy. Käytä tarvittaessa liimaa, jos oksat eivät pysy. Sido nauhat haluamaasi kohtiin. Voit tarvittaessa sitoa nauhat rusetille, jolloin ne näyttävät kauniilta. Ripusta lopuksi nauha, josta voit laittaa kranssin roikkumaan. Kranssin voit laittaa pöydälle koristeeksi tai ripustaa narulla verhotangosta roikkumaan ikkunaa vasten.

 

Vinkki! Jos haluat erilaisen kuusen, voit myös harkita näitä vaihtoehtoja.

Missä sinä vietät seuraavan joulusi? Katso täältä Avara-asunnot!

Topics: Juhlapyhät

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.