Pienkodinkoneet - Mitä oikeasti tarvitset keittiössä?

Asumisen ääni

12.8.2016 13:10:00 / Asumisen ääni

On leivänpaahdinta, tehosekoitinta, mehupuristinta, voileipägrilliä ja vohvelirautaa. Olet ostanut tai saanut lahjaksi erilaisia ruuanlaitto- ja leivontavälineitä. Jokainen laite vie paljon tilaa keittiötasoilta ja kysymys kuuluukin: Mitä oikeasti tarvitset keittiössäsi? Miten voit hyötyä nykyisistä laitteistasi?Aluksi pohdi minkälainen olet keittiössä. Teetkö ruokaa intohimolla vai pakolla? Leivotko itse ahkerasti vai ostatko mieluiten leivonnaiset aina kaupasta? Tapasi kertoo tarpeesi. Voit käyttää myös nykyisiä laitteita uudella tavalla, jolloin voit vähentää keittiön tasoilla olevaa kuormaa:

Vohvelirauta

Voit käyttää vohvelirautaa myös omeletin paistamiseen. Vohveliraudalla voit myös loihtia ihania leipomuksia nopeasti! Esimerkiksi kanelipullan paistaminen mullistaa helppoudellaan! Lisäksi proteiinipitoiset banaanilätyt onnistuvat helposti vohveliraudalla.

Voileipägrilli

Vaikka nimi on voileipägrilli, ei se tarkoita etteikö siinä voisi grillata myös kasviksia tai sitten lihatuotteita kuten makkaraa tai nakkeja. Muista vain puhdistaa pinnalta rasva käytön jälkeen!

Leivänpaahdin

Leivänpaahtimella voit paahtaa myös bataattia! Se on hyvä korvike leivälle, mutta myös erittäin hyvä lisuke pääruoalle.

Mitä pienkodinkoneita loppuen lopulta keittiössäsi oikein tarvitset?

Tehosekoitin, sauvasekoitin ja mehupuristin

Jos teet paljon keittoja tai smoothieita, on tehosekoitin hyvä olla keittiössä. Suosittelen hankkimaan koneen, joka kestää jään murskaamisen. Kuitenkin jos käytät harvoin tehosekoitinta ruoanlaitossa tai leivonnassa, riittää pelkkä sauvasekoitinkin tarpeisiisi!

Mehupuristin on täysin vapaavalintainen laite. Vain jos olet innokas tekemään smoothien lisäksi mehuja itse, suosittelen hankkimaan mehupuristimen. Kuitenkin jos tiedät käyttäväsi sitä todella harvoin, on silloin aika pistää kone kiertoon!

Vinkki! Investoimalla yleiskoneeseen voit minimoida pienkodinkoneiden määrän! Ostamalla yleiskoneeseen erilaisia osia, voit muokata konetta haluamallasi tavalla. Yleiskone on muun muassa leivontaan oivallinen ratkaisu!

Lisäksi suosittelen hankkimaan haudutuspadan, jolloin ruoanlaittaminen hoituu samalla kun teet muita askareita tai nautit vapaa-ajastasi. Haudutuspata on yksinkertainen ratkaisu, mutta niin nerokas keino tehdä terveellistä ruokaa helposti. Ainoa miinuspuoli on ruoan odottaminen, joten suosittelen valmistamaan ruoan reippaasti etukäteen ennen kurnivaa nälkää!

Olit sitten oman keittiösi masterchef tai nälän sanelema ruoanlaittaja, et tarvitse jokaista uutta vimpainta keittiöösi. Laitteet toimivat moneen tarkoitukseen, jolloin voit myös helpottaa ruoanlaittamista. Aina ei myöskään aika riitä ruoanlaittoon, joten monitoimilaitteen löytäminen on elintärkeää kiireiselle ruoanlaittajalle!

Topics: Koti ja keittiö

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.