Seitsemän syytä muuttaa Rovaniemelle

Asumisen ääni

19.5.2016 10:11:33 / Asumisen ääni

Elämä etelä-Suomessa taitaa tehdä nössöksi. Ikäni etelän isossa kaupungissa asuneena en nimittäin uskaltaisi edes harkita Lappiin muuttamista. Arktisen erämaan armoilla saattaisi sattua mitä tahansa! Loputon luonnon rauhakin olisi todennäköisesti pidemmän päälle liikaa.

Yksi paikka pohjoisessa kuitenkin tuntuu etelän asukkaastakin vähintäänkin kiinnostavalta: Lapin oma pääkaupunki, arktisen luonnon keskellä turvallisen tuttua city-elämää sykkivä Rovaniemi.

Rovaniemi on portti Lapin kauniiseen luontoon ja erämaahan, jossa mieli lepää.
Noin 62 000 asukkaan yliopistokaupunki on etelään tottuneellekin sopivan urbaani. Lisäksi Rovaniemellä on valttikorttina monta ainutlaatuista ominaisuutta, joita samankokoisista etelän kaupungeista on turha hakea. Kaupungin ja Lapin ainutlaatuisten ominaisuuksien yhdistelmä tekeekin Rovaniemestä yhden Suomen houkuttelevimmista asuinpaikoista. Avaralla on luonnollisesti hyvä valikoima vuokra-asuntoja myös tässä kasvukaupungissa!

Jos en asuisi Tampereella tai Helsingissä, asuisin Suomessa ehdttomasti mieluiten juuri Rovaniemellä. Tässä seitsemän syytä, miksi:

1. Rovaniemellä on vielä oikea talvi

Siinä missä etelässä pääsee nykyisin hiihtämään ehkä kahdesti talvessa, Rovaniemen korkeudella luminen talvi on vielä itsestään selvä ilo. Lumi pysyy Rovaniemellä maassa tavallisesti marraskuun lopulta huhtikuulle asti. Keskitalvella lumisen maiseman viimeistelevät revontulet, jotka värjäävät taivaan pilvettöminä päivinä. Kaamoksen takia keskitalvi on Rovaniemellä vielä pimeämpi kuin
etelässä. Pimeyden kestää kuitenkin varmasti paremmin, kun loskan ja jäätävän vesisateen sijaan voi nauttia monta kuukautta pulkkamäestä, luistelusta, hiihtämisestä ja huurteisten puiden luomasta tunnelmasta.

2. Yötön yö tekee kesäpäivistä päättymättömiä

Pimeän talven vastapainona Rovaniemi nauttii kesällä yöttömästä yöstä. Jatkuvaa päivänvaloa kestää toukokuusta heinäkuuhun asti. Kun päivä ei lopu kesken, ehtii kesän lämpimistä päivistä nauttia juuri niin kuin itsestä parhaalta tuntuu – oli omin tapa sitten veneily joella, vaellusretket rauhallisessa luonnossa, kesäteatterin penkissä nauraminen tai villi juhliminen kaupunkifestivaaleilla. Rovaniemen kesässä on mahdollisuus näihin kaikkiin.

3. Kaupungin palvelut erämaan kupeessa

Vaikka Lapin erämaa on Rovaniemellä nurkan takana, keskustasta löytyvät käytännössä kaikki samat palvelut kuin eteläisemmistäkin kaupungeista. Keskustan kauppakeskuksissa on kymmeniä erilaisia myymälöitä ja kahviloita. Kaipasi sitten muotia, sisustustarvikkeita, urheiluvälineitä tai suurta markettia, josta voi ostaa kerralla kaiken tarpeellisen, Rovaniemen kompaktissa keskustassa kaikki on käden ulottuvilla!Rovaniemi-Vuokra-Asunnot

4. Korkeakoulut takaavat mahtavat opiskelumahdollisuudet

Lapin yliopisto ja Lapin AMK tekevät yhdessä Rovaniemestä yhden koko maan kiinnostavimmista opiskelukaupungeista. Rovaniemen korkeakouluissa onkin yhteensä noin 8000 opiskelijaa. Lapin yliopistossa voi opiskella esimerkiksi yhteiskuntatieteitä, taideteollista alaa, oikeustiedettä sekä kasvatustiedettä, ja ammattikorkeakoulusta voi valmistua esimerkiksi sairaanhoitajaksi, liikunnanohjaajaksi, sosionomiksi tai fysioterapeutiksi. Rovaniemi on opiskelijalle hyvä kaupunki siinäkin mielessä, että asuminen on halvempaa kuin etelässä. Tuhannet nuoret opiskelijat tuovat kaupunkiin pimeinä talvikuukausinakin aivan omanlaistansa eloa ja säpinää.

5. Loistava tapahtumatarjonta tekee vaikutuksen

Rovaniemellä on kaupungin kokoon nähden suorastaan hulppea tapahtumatarjonta. Väkilukua ympäri vuoden kasvattavat turistit takaavat sen, että kaupungissa kannattaa järjestää tapahtumia laidasta laitaan. Kansainvälinen Arctic Lapland Rally on koonnut autourheilun harrastajia Rovaniemelle jo yli viisikymmentä kertaa. Elokuussa järjestettävä Simerock on perinteeksi muodostunut ison luokan rock- ja pop-festivaali. Tänä kesänä järjestetään ensimmäisen kerran myös kokonaan uusi, kaksipäiväinen kaupunkifestivaali Rollopop, jonne sinnekin on tulossa näyttävä valikoima suomalaisen rockin ja popin kärkinimiä. Urheiluhaastetta kaipaava pääsee halutessaan juoksemaan heinäkuussa maratonin. Kulttuuritalo Korundissa voi nauttia ympäri vuoden kuvataiteesta ja esimerkiksi Lapin kamariorkesterin konserteista.

6. Upeat retkeily- ja liikuntamaastot kutsuvat harrastamaan

Napapiirin upea retkeilyalue sijaitsee vain puolen tunnin matkan päässä Rovaniemen keskustasta. Tottumattomammalle luonnossaliikkujalle löytyy helppojakin reittejä, mutta myös tosieräilijälle riittää nautittavaa. Kalastusta harrastavaa Rovaniemen lähiluonto hemmottelee komeilla koskilla. Kiitos matkailijoiden tarjolla on aina myös opastettuja luontoelämyksiä, muun muassa moottorikelkkailua ja huskysafareita. Ounasvaaran hiihtokeskuksessa voi talvella hiihtää upeissa maisemissa ja kesällä kävellä tai vaikka alamäkipyöräillä Ounasvaara Bike Parkissa. Miten ikinä haluatkin retkeillä tai liikkua, Rovaniemellä se on mitä luultavimmin mahdollista.

7. Onhan se nyt hienoa asua joulupukin naapurissa!

Seitsemänneksi syyksi asua Rovaniemellä voisi kirjoittaa esimerkiksi kaupungin kupeessa sijaitsevan lentokentän tai hyvin työllistävät matkailu- ja palvelualat. Niiden sijaan viimeisen noston ansaitsee kuitenkin yksinoikeutetusti Rovaniemen suurin julkkis - ei, ei Antti Tuisku - vaan joulupukki! Todellinen joulufani voi nauttia joulutunnelmasta pukin kotikaupungissa vaikka ympäri vuoden. Säännöllinen vierailu joulupukin pajakylään muistuttaa lapsille, että tontut tarkkailevat, eli kannattaa olla kiltti. Ja ihan ylipäänsäkin, jos luonnon ja kaupungin lisäksi ympärillensä voi saada myös maailman kutkuttavimpiin kuuluvan sadun, niin onhan kokonaisuus jo lähes vastustamaton!

Avaralla on kiinnostavia vuokra-asuntoja eri puolilla Rovaniemeä. Muun muasa keskustassa, yliopiston ja AMK:n läheisyydessä Viirinkankaalla ja Kemijoen sekä Ounasvaaran hiihtokeskuksen kupeessa Pullinrannassa.

Topics: vuokra-asuminen rovaniemi

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.