Siivouskaappi siistiksi!

Asumisen ääni

23.10.2017 12:07:10 / Asumisen ääni

Niin hassua kuin se onkin, tarvitsee siivouskaappikin välillä siivoamista. Epäjärjestys hidastaa silloin, kun on aikomus siivota nopeasti asunto. Lisäksi kaappi voi pitää sisällään ties mitä tarvikkeita, jotka ovat jääneet unholaan siksi, että kaappi on sekasorron vallassa. On siis aika siistiä siivouskaappi, jotta kaikki tarvikkeet löytyisivät nopeasti ilman, että kaapin sisältö kaatuu päälle ovea avatessa.

Vaaralliset työkalut ja pesuaineet ylähyllylle

Jotta työkalut eivät hukkuisi, on niille hyvä olla oma piste. Työkalupakit saattavat viedä paljon tilaa, joten kannattavinta on laittaa kaikki yhteen isompaan laatikkoon. Laita työkalut mahdollisimman korkealle, jos taloudessa on pieniä lapsia. Sama koskee myös vahvoja, myrkyllisiä pesuaineita. Jos tilaa ei löydy vaatteiden pesuaineiden ja huuhteluaineiden säilyttämiselle, voit tehdä tilaa myös niille siivouskaapissa. Tällöin kaikki lapsille vaaralliset työkalut ja myrkylliset pesuaineet ovat erossa pienten käsien ulottuvilta.

Katso täältä vinkit, kuinka kodin voi siivota myrkyttömästi!

Jos käytät jo myrkyttömiä pesuainevaihtoehtoja, voit tehdä tilaa esimerkiksi ruokasoodalle ja etikalle. Näin niitä ei tarvitse hakea keittiön kaapeista tarpeen tullen.

Pienille tarvikkeille oma paikka

Varapolttimoita ei voi olla koskaan liikaa. Polttimon sammuminen tapahtuu yllätyksenä, joten aina on hyvä varautua ennalta. Varaa yksi kori polttimoille ja oheistarvikkeille. Voit myös laittaa ledivalot samalle hyllylle, jotta nekin löytyvät tarvittaessa.

Koska polttimot ja valot eivät vie paljoa tilaa ollessaan korissa tai laatikossa, voit laittaa viereen esimerkiksi imurin filttereitä tai pesukoneen pyykkipallot. Muista kuitenkin, että polttimot eivät saa tärähdellä, sillä ne voivat hajota herkästi. Laita siis polttimot mahdollisimman kauas muista tarvikkeista, jotta et vahingossa osu niihin ottaessasi jotain muuta samalta hyllyltä.

Talous- ja vessapaperit voit laittaa vanhaan kenkiensäilytyspussiin tai järjestelijään. Näin ne ovat helposti saatavilla esimerkiksi ovesta tai kaapin sisäsivulta. Kuitenkin jos hyllytila antaa periksi, voit laittaa paketit hyllylle. Puhdistusliinat kannattaa laittaa riippumaan kaapin sisäoven naulakosta. Ripusta naulakkoon myös puuvilla- ja kumihanskat.

Vinkki! Helpottaaksesi järjestelyä, voit kirjoittaa tarvikkeiden nimet laatikoihin ja koreihin. Korin sijaan voit kokeilla myös vanhoja lehtijärjestelijöitä.

Säästä ohjekirjat

Kodinkoneiden, kuten pesukoneen, astianpesukoneen ja esimerkiksi hellan ohjeet kannattaa säilyttää yhdessä paikassa. Voit tehdä kansion näille ohjekirjoille, mutta myös kori sopii. On suositeltavaa, että kaikki kodin ohjekirjat löytyvät samasta paikasta. Voit siis laittaa esimerkiksi kansioon elektroniikalle, kodinkoneille ja huonekaluille omat sivut, jotta löydät helposti oikean ohjekirjan tilanteen tullen.

Viimesilaukset

Imurille on yleensä paikka kaapin matalimmalla tasolla, mutta tänne kannattaa laittaa niin mopit kuin höyrypesuritkin. Lisäksi on suositeltavaa laittaa muut painavat tarvikkeet, jotka eivät ole vaaraksi lapsille, matalalle. Tämä siksi, että selkä ei rasittuisi turhaan kurotellessa painavia tarvikkeita ylähyllyltä. Jos mopit ja harjat kaatuvat aina ovea avatessa, kannattaa niille tehdä ripustus tai sitoa ne löysästi yhteen siten, että ne nojaavat toisiinsa. Jos kaapissa ei ole paikkaa niille, voit laittaa ovenselkään sisälle naulakon, johon pitkävartiset harjat ja mopit voi ripustaa.

Lähteenä käytetty: Polished Habitat

Asumismukavuutta löydät Avaralta!

Topics: Kierrätys ja siivous

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.