Sisusta metalleilla

Asumisen ääni

23.1.2018 13:22:00 / Asumisen ääni

Metallisävyt kuten hopea, kulta ja ruusukulta eivät koskaan mene pois muodista. Yhdistelemällä metallin eri sävyjä sisustukseen, saat aikaan modernin, mutta ajattoman kokonaisuuden. Pienillä muutoksilla saat uuden ilmeen sisustukseesi ja muokkaat kodistasi paikan, joka kääntää katseet.

Hopea

Hopea on yksi suosituimpia sisustusvärejä, sillä se sopii niin monen värin ja teeman kanssa. Hopea on itsessään kylmä väri, mutta se toimii myös lämpimien yhdistelmien kanssa oikein käytettynä. Jos pidät kylmistä sävyistä tai haluat tuoda raikkautta kotiisi, kokeile hopeaa. Tumma hopea tai kulutettu hopea näyttävät kauniilta esimerkiksi vadelmanpunaisen tai tummansinisen kanssa. Kirkas hopea toimii melkein peilin lailla, jolloin sitä voi hyödyntää esimerkiksi taulukehyksissä tai kynttilänalusina. Näin tuot valoisuutta kotiisi, myös pimeinä iltoina.

Voit myös muuttaa vanhat astiat ja koriste-esineet hopeaksi maalin avulla. Esimerkiksi vanhat sisustuselementit saavat uuden ilmeen hopeasta väristä. Jos pidät mustavalkoisesta sisustuksesta, toimii hopea mainiosti aksenttivärinä mustan ja valkoisen keskellä.

Kulta

Kulta on lämmin ja ylellinen väri, joka toimii edukseen varsinkin muiden lämminsävyisten värien kanssa. Jos pidät kylmistä sävyistä, voit yhdistää kullan rohkeasti siniseen ja valkoiseen teemaan. Kultaa ei tarvitse olla jokaisessa kalusteessa, sillä se kääntää katseet pienissäkin määrin. Jos asunnossa on paljon valkoista, kultaiset koriste-esineet kehystävät vaaleita pintoja.

Kulta sopii jokaiseen vuodenaikaan, mutta talvella se tuo lämpöisyyttä sisustukseen. Yhdistä kulta runsaisiin väreihin, kuten punaiseen, viininpunaiseen tai tummansiniseen. Esimerkiksi jos sohvatyynyt ovat tummansiniset, kokeile lisätä kultaa sohvapöydälle koriste-esinein.

Ruusukulta ja pronssi

Ruusukulta on ollut pitkään muodissa. Se elävöittää sisustusta ja sopii loistavasti esimerkiksi pastellisten sävyjen sekaan. Vaaleanpunainen, beige, valkoinen ja vaaleanharmaa toimivat hyvin ruusukullan kanssa ja jos haluat kokeilla rohkeita yhdistelmiä, testaa mintunvihreää, tummanharmaata ja ruusukultaa.

GettyImages-621498748.jpg

Pronssiset yksityiskohdat näyttävät kauniilta ruskeiden sävyjen kanssa. Harmaanruskea, tummanruskea tai punertava ruskea ovat muun muassa niitä värejä, joiden pariksi pronssi sopii. Kokeile kuitenkin leikitellä myös kylmillä sävyillä, sillä pronssi herää eloon eri tavalla kylmien sävyjen parissa. Siniset, violetit ja muut tummat värit korostavat pronssia. Voit kokeilla esimerkiksi harmaanruskeaa, sinistä ja pronssia, jolloin saat kauniin syksyisen sisustuksen.

Metallimix

Metallisävyjä voi myös sekoitella. Kulta, hopea ja pronssi tai ruusukulta toimivat yhdessä, jos muualla sisustuksessa on niitä yhdistäviä tekijöitä. Esimerkiksi jos asunnossa on paljon hopeisia yksityiskohtia, voi metallikoristeet asetella siten, että vain kulta ja ruusukulta jäävät esille. Hopeinen tarjotin korostaa muita metalleja, kun taas pronssi tuo kullan hohteen esille.

Valkoinen marmori tai luonnonpuu yhdistävät hienosti muut metallit yhteen. Esimerkiksi valkoisella marmoritarjottimella ruusukulta ja hopea kiiltelevät kauniisti. Marmorialustat sopivat hyvin muun muassa korujen säilytykseen. Rannekorut ja -kellot näyttävät upealta ja voit yhdistellä vaivattomasti eri metalleja ilman, että sävyt riitelevät keskenään. Luonnonpuu on neutraali pinta, joka tuo myös rustiikkiset metallit esiin. Pronssi, messinki ja kulutetut hopeat tuovat vintagen kotiisi ja toimivat myös suurissa määrin yhdessä.

Vinkki! Kokeile vaihtaa lipaston tai kaapin vetimet mieleiseesi metallinsävyyn. Kulta ja hopea toimivat aina valkoisessa lipastossa, mutta taas ruusukulta näyttää kauniilta luonnonpuisessa lipastossa.

Löydä sisustusinspiraatio uudessa kodissa! Katso täältä Avara-asunnot.

Topics: Kodin sisustus

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.