Tee itse sisustustaulu

Asumisen ääni

7.4.2018 9:42:00 / Asumisen ääni

Sisustustaulut ovat aina muodissa. Ne koristavat eri huoneita ja piristävät hauskoilla sloganeillaan. Kuitenkin itse tehty sisustustaulu on näyttävä ja ennen kaikkea ainutlaatuinen. Tässä vinkit siihen, miten voit tehdä itse sisustustaulun juuri sinun makusi mukaan.

Valitse slogan tai tyyli

Onko perheelläsi tai ystävilläsi sanonta tai motto, jota käytätte usein? Onko olemassa vitsi, joka on vain sinun juttusi? Näitä kannattaa hyödyntää sisustustaulun tekemisessä. Kun motto tai sanonta on valittu, voi sisustustaulun tekeminen alkaa. Valitse seuraavaksi kehys. Modernista tyylistä tykkäävä voi harkita esimerkiksi mustaa, hopeaa tai kultaista kehystä. Jos pidät vintagesta tai antiikista, kokeile rohkeasti pronssista, messinkistä tai luonnonpuista kehystä. Koristeelliset raamit toimivat myös modernien keskellä, joten yhdistele mieleisiäsi tyylejä yhteen. Näin saat myös hauskan sisustuselementin esimerkiksi olohuoneen lipaston päälle.

sisustustaulut_kotona

Sisustustaulu sopii myös hyvin lahjaksi, sillä se on itse tehty ja persoonallinen. Voit muokata sitä ystäväsi tai perheenjäsenesi tyylin mukaan ja paketoida lahjaksi. Valitse lausahdukseksi jotain teille omalaatuista tai painata esimerkiksi jokin teille tärkeä päivä tauluun. Jos haluat humoristisen taulun, voit liimata kasvokuvien päälle esimerkiksi lehdistä leikattuja asusteita. Voit myös askarrella itse aurinkolaseja, kylttejä tai muita vastaavia asusteita kuvaan ja liimata ne suoraan kuvan henkilöiden päälle. Tällaisen sisustustaulun tekeminen lasten kanssa on hauskaa, joten ota myös heidät mukaan askarteluun. Vaihtoehtoja on monia ja siksi itse tehtynä sisustustaulu on ainutlaatuinen.

Kuvat ja kokemukset tauluksi

Perhepotretit, hääkuvat ja valmistujaiskuvat ovat erittäin hyvä inspiraation lähde. Valitse kuvalle sopiva kehys ja lisää kuvan viereen kaikki kyseiseen juhlapäivään liittyvät muistot. Esimerkiksi jos valmistujaiset ilmoitettiin lehdessä, voi lehtileikkeen lisätä valmistujaiskuvan viereen tai kehyksen reunaan. Hääpari voi lisätä konfetteja tai muita hääkoristeita kuvan viereen. Voit myös halutessa laittaa kuvan kehykseen, joka on kuvaa paljon suurempi. Kuvan voi laittaa keskelle, kun puolestaan valitut koristeet voivat ympäröidä kuvaa. Hääpäivän voi kirjoittaa kaunokirjoituksella kuvan ylä- tai alapuolelle.

Ristiäiskuvat ja taaperoiden ensimmäiset kuvat voi koristella esimerkiksi kummien tervehdyksillä ja vanhemman lapsen kuvaan voi laittaa lapsen ensimmäiset sanat. Monen kuvan kehystäkin voit koristella. Liimaa jokaisen kuvan reunaan jokin tarra tai koriste, joka muistuttaa perheenne henkilökohtaisista muistoista.

Valotaulut koristavat huoneen kuin huoneen

Valotaulun tekeminen on helppoa oikeanlaisilla välineillä. Tarvitset vain kehyksen, läpinäkyvää kangasta tai harsokangasta, ledivaloja ja liimaa.

  1. Liimaa ledivalot siten, että johto jää ulkopuolelle. Johto voi tulla esimerkiksi taulun nurkasta, taulun takaa. Tarvittaessa voit tehdä kolon kehykseen, jolloin johto ei vaikuta taulun asetteluun.
  2. Tarkista, että ledivalot toimivat.
  3. Liimaa valitsemasi kangas valojen päälle siten, että ledeille jää tilaa ja kangas ei ole suorassa kosketuksessa ledien kanssa.
  4. Liimaa kangas taulun kehyksen yli, jolloin kehykset jäävät kankaan alle. Liimaa taulun takaa kangas kiinni kehyksen reunoihin niin, että kangas on tiukasti taulun päällä.
  5. Ripusta haluamaasi paikkaan.

Jos pidät ledivaloista, mutta et halua kankaista taulua, voit kokeilla tehdä myös puutaulun. Puutauluun voit liimata pienen lasitölkin, johon laitat ledivaloja nipuksi. Puutaulu voi olla minkä muotoinen vaan, mutta esimerkiksi neliön mallisessa voit leikitellä valon sijainnilla. Ledit voivat myös roikkua puutaulussa vapaasti.

Katso täältä myös, miten voit ripustaa taulut ilman nauloja!

Ainutlaatuista asumista Avaralla! Kurkkaa täältä Avara-kohteet läheltäsi.

Topics: Kodin sisustus

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.