etusivu-matkalla-kotiin-background

Vuokra-asumisen blogi

Ekologiset siivousvinkit kodin suursiivoukseen

23.1.2019 15:54:15 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen, Kierrätys ja siivous, Vastuullisuus, Ympäristöystävällisyys

0 Kommenttia

Zero Wasten tyyliin on aika tehdä koko asunnon suursiivous. Suursiivoukseen ei tarvitse uusia laitteita tai kalliita pesuaineita, jotta kodista saisi kiiltävän puhtaan. Ekologiset siivousvinkit auttavat vähentämään jätettä uudella tavalla, samalla kun teet kodistasi viihtyisän ja siistin.

Lue lisää

Joulun jälkeinen siivous - Miten säilyttää koristeet ja lahjapaperit ensi vuoteen

18.1.2019 11:00:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen, Kierrätys ja siivous, Joulu, Säilytys

0 Kommenttia

Joulu on taas ohi ja se tarkoittaa sitä, että on aika korjata pois koristeet ja löytää säilytyspaikka kaikelle jouluiselle. Voit jättää hyvästit solmussa oleville jouluvaloille ja huokaista vuoden etukäteen helpotuksesta, kun kaikki joulukoristeet ja tarvikkeet ovat järjestyksessä seuraavaa joulua varten. Jos pidät askartelusta, voit yhdistää vinkit myös askartelutarvikkeiden säilyttämiseen!

Lue lisää

Tilan säästäminen asunnossa

22.11.2018 12:00:07 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen, Kierrätys ja siivous

0 Kommenttia

Välillä tila ei vaan riitä ja ahtaus ärsyttää. Huonekalut vievät liikaa tilaa, mutta silti jää paljon epäkäytännöllisiä alueita ja paikkoja, jotka voisi käyttää paremmin. Lisätilaa ei tarvitse taikoa, vaan täsmällinen suunnittelu ja toteutus ratkaisevat tilaongelman – unohtamatta tyyliä.

Lue lisää

Zero Waste: kuinka vähentää jätteen määrää - 10 vinkkiä

30.10.2018 15:05:51 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen, Vuokra-asuminen, Kierrätys ja siivous, Vastuullisuus, Ympäristöystävällisyys

0 Kommenttia

Zero Waste -elämäntapa perustuu jätteen vähentämiseen, päästöjen pienentämiseen ja roskattomaan elämään. Vaikka nimessä onkin nolla, ei kaikelta jätteeltä ja roskalta voi välttyä. Täydellistä roskattomuutta on vaikea saavuttaa, mutta roskattomampaa elämää kohti voidaan pyrkiä pienin askelin - yksi hävitetty roska kerrallaan.

Lue lisää

10 vinkkiä muovin vähentämiseen kotona

11.9.2018 13:10:46 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen, Vuokra-asuminen, Kierrätys ja siivous, Vastuullisuus, Ympäristöystävällisyys

0 Kommenttia

Muovin vähentäminen kodissa on ekoteko. Kuitenkin muovin vähentäminen saattaa aiheuttaa päänvaivaa. Mistä aloittaa? Miten muovi tulisi kierrättää? Voisiko muovisia esineitä hyödyntää uudella tavalla? Muovin vähentämisen ei tarvitse olla haaste, vaan tavoite. Kurkkaa vinkit, joiden avulla vähennät muovia kodistasi ja elämästäsi.

Lue lisää

Näin siivoat kodin nopeasti

23.8.2018 9:05:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Kierrätys ja siivous

0 Kommenttia

Vieraita tulossa ja koti on kaaoksen vallassa. Aina ei ehdi siivoamaan perusteellisesti, joten nopea siivoaminen pelastaa kiireen keskellä. Tällaisia tilanteita tulee ja menee, mutta onneksi voit siivota pikaisesti ja saada silti hyvää jälkeä aikaiseksi. Lisäksi nopea siivous edistää sitä, että koti pysyy jatkossakin siistinä. Oli aikaa sitten 30 minuuttia tai kaksi päivää, siivoat näiden vinkkien avulla tehokkaasti pahimmat sotkut, jolloin suurempaa urakkaa ei pääse syntymään jatkossa.

Lue lisää

Kalkinpoisto pinnoilta ja kodinkoneista

13.8.2018 8:35:36 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Kierrätys ja siivous

0 Kommenttia

Kalkkitahroja muodostuu muun muassa vesihanojen ja lavuaarien pintoihin vesijohtovedessä olevan kalkin vuoksi. Kun esimerkiksi hanoja käytetään, voi vettä roiskua pintojen päälle, jolloin kalkki tarttuu ja näkyy vaaleana tahrana. Nämä ärsyttävät tahrat ovat hankala poistaa, jos ne ehtivät jämähtää pintaan. Jos näin on kuitenkin jo päässyt käymään, löytyy myös vaikeille tahroille menetelmät. Kurkkaa täältä siis vinkit kalkkitahrojen poistoon eri pinnoilta sekä kodinkoneista.

Lue lisää

Opas uunin puhdistamiseen

20.2.2018 14:55:22 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Kierrätys ja siivous

0 Kommenttia

Uunin puhdistamiseen ei tarvita lukuisia puhdistusaineita. Uunin voi puhdistaa ilman myrkkyjä ja pistävän hajuisia aineita, vaikka uuni olisi täynnä pinttynyttä likaa. Kokeile myrkyttömiä keinoja näiden vinkkien avulla.

Lue lisää

Miten sulatat pakastimen turvallisesti?

9.1.2018 8:59:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Kierrätys ja siivous

0 Kommenttia

Kun pakastimen reunat täyttyvät jäästä ja laatikot eivät aukea normaalisti, on aika sulattaa pakastin. Pakastin tulisi sulattaa ainakin kerran vuodessa, jotta se pysyy toimintakuntoisena pitkään. Talvella onkin hyvä aika tyhjentää ja sulattaa pakastin, sillä ruoat voi viedä parvekkeelle odottelemaan siksi aikaa, että työ valmistuu. Näiden vinkkien avulla sulatat pakastimen turvallisesti ja helposti.

Lue lisää

Helpot DIY-projektit - Uusiokäyttäminen

22.11.2017 12:53:08 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Kierrätys ja siivous

0 Kommenttia

Aina ei tarvitse ostaa uutta, vaan voit kierrättää vanhaa ja löytää uusia käyttötarkoituksia vanhoille esineille. Kierrättäminen ja uusiokäyttäminen säästävät luontoa ja samalla saat aikaan jotain kaunista sekä luovaa kotiisi. Muuta peltipurkit säilytyspurkeiksi ja kenkälaatikot koriste-esineeksi näillä vinkeillä.

Lue lisää