etusivu-matkalla-kotiin-background

Vuokra-asumisen blogi

Pimennysverho pelastaa kesäunettomuudelta

23.6.2021 13:01:18 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen

0 Kommenttia

Juhannuksen lähestyessä joku jaksaa aina muistuttaa päivien lyhenemisestä. Todellisuudessa valoisia iltoja ja aikaisia auringonnousuja on edessä vielä useampi kuukausi, ja monelle valoisassa nukkuminen aiheuttaa unihäiriöitä. Pidemmän päälle huonot unet ovat todellinen terveysriski, joten pimennysverhot saattavat hyvinkin olla kesän paras sisustushankinta. 

Lue lisää

7 vinkkiä sujuvaan muuttoon

24.5.2021 14:31:08 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen, Vuokra-asuminen

0 Kommenttia

Suomessa tehdään Tilastokeskuksen mukaan vuosittain melkein miljoona muuttoa. Muuttaminen on aina iso urakka, olipa tavaraa paljon tai vähän. Monesti muuttaminen aiheuttaa kaaosta, koska liikkuvia osia on liikaa. Järjestelmällisyys helpottaa työtä, mutta asioihin varautuminen on helpommin sanottu kuin tehty. Näiden vinkkien avulla voit välttää virheitä ja ongelmia, ja saada muuttamisesta miellyttävämmän kokemuksen.
Lue lisää

Järjestä vaatekaappisi kesäkuntoon

10.5.2021 10:07:29 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen

0 Kommenttia

Nyt se viimein saapuu, lämmin sää! Tosin jokainen Suomessa vuodenkin asunut tietää, ettei kesäkään ole yhtä hellettä vaan lämpimiä vaatteita saattaa tarvita heinäkuussakin ainakin iltaisin. Miten vaatekaappi kannattaa järjestää sellaisena vuodenaikana, kun siellä pitäisi säilyttää melkein koko vaatearsenaalia? 

Lue lisää

Luo asuntoosi viihtyisä kotitoimisto

15.4.2021 10:00:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen

0 Kommenttia

Viime vuonna yli miljoona suomalaista siirtyi työskentelemään kotoa käsin. Moni heistä on tykästynyt etätöihin ja aikoo jatkaa kotoa käsin työskentelyä ainakin osan viikkoa jatkossakin. Oman työtilan tarvitsevat myös opiskelijat ja omaa yritystä kotoa käsin starttailevat. Nyt on viimeistään aika laittaa kodin työpiste kuntoon!

Lue lisää

5 herkullista ja helppoa pirtelöreseptiä

10.7.2019 16:13:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen, Koti ja keittiö

0 Kommenttia

Kutsuit sitten pirtelöksi tai amerikkalaisittain milkshakeksi, on pirtelö kesäkuumalla ihana herkku, joka on helppo ja nopea tehdä. Valkosuklaata ja minttua, kesän mansikoita vai juustokakkupirtelö? Löytyykö uusi suosikkisi näiden viiden joukosta?

Lue lisää

Näin sisustat kodin kesään - 3 vinkkiä kesäiseen sisustukseen

3.7.2019 15:34:15 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen, Kodin sisustus

0 Kommenttia

Kesän sisustuksessa näkyvät vaalea sävymaailma, yllättävät väripilkut ja inspiroivat printit. Trendien lisäksi otetaan huomioon myös kesähelle, johon voi varautua sisustuksen keinoin. Miten sinä sisustat tänä kesänä?

Lue lisää

Juhannus kotona - 3 vinkkiä juhannusjuhlien valmisteluun

18.6.2019 16:38:50 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen, juhannus, juhlat

0 Kommenttia

Mökki ei ole ainoa paikka juhlistaa keskikesää ja juhannusta. Juhannusjuhlan voi järjestää myös kotona perheen ja ystävien kesken, tai mikseipä vaikka itsekseenkin. Näiden vinkkien avulla voit valmistella kotisi sekä saunasi juhannusjuhlaa varten. Miten sinä vietät juhannuksen?

Lue lisää

Mitä lahjaksi äidille? - Aineettomat äitienpäivälahjat

10.5.2019 15:16:49 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen, Juhlapyhä

0 Kommenttia

Mitä antaa lahjaksi äidille, joka ei halua tavaraa? Aina lahjan ei tarvitse olla fyysinen, vaan se voi olla aineeton. Aineeton lahja on samalla hyvä muistutus siitä, että elämykset ja kokemukset ovat lahja itsessään. Tärkeintä on, että lahja tekee äidin iloiseksi. Kurkkaa vinkit aineettomiin äitienpäivälahjoihin täältä!

Lue lisää

Lapsiystävälliset tilaratkaisut pieneen kotiin

26.4.2019 11:12:48 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen, Vuokra-asuminen, Kodin sisustus

0 Kommenttia

Lapset kasvavat, mutta tila sen kun kutistuu. Näin asian ei kuitenkaan tarvitse olla, jos tila on suunniteltu lapsia ajatellen. Pienessä tilassa on potentiaalia, jos tilaratkaisut hoidetaan oikealla tavalla. Lapsiystävällisyys voi olla myös käytännönläheistä. Kurkkaa täältä vinkit pienen kodin muokkaamiseen siten, että se on ihana paikka niin lapselle kuin aikuiselle.
Lue lisää

Pyörän keväthuolto - 3 vinkkiä pyörän huoltamiseen itse

5.4.2019 15:21:46 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen

0 Kommenttia

Kevät on vihdoin täällä, jos ei yllättäviä räntäsateita lasketa. Moni nostaa pyörän taas telineeltään, kun tiet ovat vapaat jäistä. Kuitenkin ennen kuin pyörä korkataan taas käyttöön, olisi hyvä tarkistaa sen kunto. Pyörä tarvitsee huoltamista, jotta se olisi pitkäikäinen ja turvallinen menopeli. Lukaise kolme vinkkiä pyörän perushuoltoon, jonka voit tehdä helposti itse.

Lue lisää