etusivu-matkalla-kotiin-background

Vuokra-asumisen blogi

Opas kodin myrkyttömiin puhdistusaineisiin

13.9.2019 16:03:15 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Siivous ja kodinhuolto

0 Kommenttia

Täällä blogin puolella mainitaan useasti myrkyttömät puhdistusaineet siivousaiheisissa artikkeleissa. Myrkyttömyydellä tarkoitetaan sellaisia aineita, jotka eivät vahingoita pintoja, lapsia, eläimiä tai yleisesti asujia. Lisäksi myrkyttömät puhdistusaineet eivät jätä jäämiä, joista voisi olla haittaa myöhemmin. Oppaassa selvitetään mitä mikäkin ainesosa ja aine tekee, ja mihin kohteeseen puhdistusainetta tulisi käyttää.

Lue lisää

Konmarita lastenhuone siistiksi! - 5 askelta siistiin lastenhuoneeseen

6.9.2019 16:05:52 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Siivous ja kodinhuolto

0 Kommenttia

Marie Kondon KonMari-teoriassa on tärkeä muistaa, mikä tavara on oikeasti merkityksellinen, käytännöllinen tai henkilökohtainen. Jos tavara tai vaate ei enää aiheuta iloa tai sitä ei oikeasti tarvitse, voi se siirtyä seuraavalle käyttäjälle. KonMarissa olennaista ovat viisi askelta, joiden mukaan siivoaminen on helpompaa: vaatteet, kirjat, paperit, komono eli sekalaiset, käytännölliset tavarat ja henkilökohtaiset, tärkeät tavarat. Oli kotona sitten pieniä taaperoita, koulu- tai teini-ikäisiä, toimivat nämä KonMari-askeleet huoneen siivoamisessa.

Lue lisää

Siisti ja järjestelmällinen työpöytä auttaa keskittymään - 5 vinkkiä työpöydän siistimiseen

30.8.2019 16:50:54 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Siivous ja kodinhuolto

0 Kommenttia

Työpöytä voi olla täynnä papereita, kyniä, sekalaisia tavaroita. Moni saattaa sanoa sitä hallituksi kaaokseksi, mutta totuus on, että epäsiisteys hankaloittaa keskittymistä. Jotta työpöytä pääsee oikeuksiinsa, ja sinä voit keskittyä olennaiseen, on aika siistiä työpöytä käyttöön sopivaksi. Teitpä sitten kotona töitä, opiskelet tai luet pääsykokeisiin, ovat nämä vinkit sinulle.

Lue lisää

Meikkien järjestäminen - 3 vinkkiä meikkipöydän ja peilikaapin järjestelyyn

3.8.2019 18:18:22 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Siivous ja kodinhuolto

0 Kommenttia

Tiedätkö, koska meikki on vanhentunut? Onko sinulla lukuisia meikkejä, jotka tarvitsevat siivoamista sekä järjestelyä? Oli sinulla sitten kasvava meikkikokoelma tai muutama arjen luottotuote, voit poimia täältä toimivat vinkit meikkien järjestelyyn sinulle sopivalla tavalla!

Lue lisää

Miten järjestää vaatehuone? - 5 vinkkiä toimivaan ja esteettiseen vaatehuoneeseen

24.7.2019 7:27:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Siivous ja kodinhuolto

0 Kommenttia

Vaatehuone ilman järjestystä on yhtä kaaosta. Vaatteita on vaikea löytää, tavarat tippuvat päälle ja mikään ei mahdu mihinkään. Oli vaatehuone minkälainen tahansa, näiden vinkkien avulla saat selkeyttä ja toimivuutta pieneen että suureen vaatehuoneeseen.

Lue lisää

Johtoviidakon kitkeminen - Näin saat johdot piiloon ja järjestykseen

15.7.2016 10:38:05 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Siivous ja kodinhuolto

3 Kommenttia

Epämääräinen johtokasa odottaa siivoamistaan. Johtokerien keskellä oleva pölymäärä on järkyttävä ja sen siivoaminen on ärsyttävää puuhaa. Kompastut pariin johtoon ja ärsyynnyt. Eikö olisikin ihanaa, jos johdot voisi järjestää ja piilottaa kätevästi?

Lue lisää

Kodin ikkunat voi pestä, vaikka siitepölykausi on kesken!

12.5.2016 12:35:01 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Siivous ja kodinhuolto

0 Kommenttia

Pitkälle iltaan jatkuvat valoisat päivät paljastavat ikkunoihin talven aikana kertyneen lian ikävästi. Tekee mieli aloittaa pesuprojekti heti, mutta takaraivossa kolkuttelee äidin vinkki, ettei ikkunoita kannata pestä ennen kuin siitepölykausi on ohi. Ongelma vaatii mielipiteen siivouksen vankkumattomilta asiantuntijoilta eli Martoilta!

Lue lisää

Tyhjiöpussit taikovat varastoitavat talvivaatteet olemattomaan tilaan

9.4.2016 11:07:20 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Siivous ja kodinhuolto

0 Kommenttia

Kevään tulossa on vain yksi huono puoli: Eteisen naulakosta tursuavalle toppavaatevuorelle pitäisi keksiä kesäksi säilytysratkaisu. Omassa vanhassa puutalossamme ullakolla on tilaa, mutta lämpötila ja kosteus vaihtelevat niin paljon, että vaatteet helposti kärsivät. Sisällä asunnossa takki- ja haalarivuorta taas on turha edes yrittää sulloa siististi yhteen paikkaan.

Lue lisää

Siivoa kodista keidas, jossa on vain rakkaita tavaroita

1.4.2016 18:43:54 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Siivous ja kodinhuolto

0 Kommenttia

Onko edessä muutto? Tai kaipaako koti perusteellista kevätsiivousta? Jos vastasit kyllä, on otollinen aika tutustua tämän hetken kuumimpaan siivoustrendiin: tavaroiden karsimiseen.

Turhat tavararöykkiöt yhdistetään liian helposti vain omakotitaloihin, joihin perheet ovat hamstranneet kymmeniä vuosia sitä sun tätä. Ainakin oma kokemukseni on nimittäin osoittanut, että kotiin ehtii kertyä vaikka mitä ylimääräistä jo parin vuoden vuokra-asumisenkin jäljiltä. Yleensä ongelman huomaa viimeistään muuttaessa, kun pakkaaminen ja loppusiivous tulevat ajankohtaisiksi.

Lue lisää

Jos osaa purkaa ostokset kaappeihin, osaa lajitella kodin jätteet

20.3.2016 20:16:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Siivous ja kodinhuolto

0 Kommenttia

Tunnustan olevani kierrätysintoilija! Moni ystäväni ihmettelee tarvettani kuljettaa pahvi-, metalli- ja lasiroskia puolen kilometrin päähän lähikaupan kierrätyspisteelle. Pientä hilpeyttä on herättänyt myös esimerkiksi se, miten keittiöremonttimme valmistuttua hehkutin suurimpaan ääneen uuttaa valtavaa roskakaappiamme, johon mahtuu omat ämpärit sekä pulloille, biojätteelle, kartongeille, metallille että lasille.

Lue lisää