Tupareiden järjestäminen

Asumisen ääni

[fa icon="calendar"] 2.10.2017 16:39:52 / Asumisen ääni

Onnea uuden kodin johdosta! Nyt on aika juhlistaa uutta kotia tupaantuliaisilla. Tupareiden ei tarvitse olla hintava juhla, vaan sen voi järjestää myös budjettia noudattaen. Näiden vinkkien avulla järjestät hauskat tuparit ilman järjestämisen stressiä.

Helppoja ruokia tarjolle

Tupareita varten ei tarvitse järjestää suurta menua. Vaivattomat, sormin syötävät herkut toimivat hyvin tupareissa. Esimerkiksi tex mex -henkiset ruuat toimivat hyvin, sillä kaikki vieraat saavat koota oman taconsa tai tortillansa. Toisena vaihtoehtona ovat suolaiset piirakat, joita on helppo napostella suoraan lautaselta. Jos tarkoituksena ei ole tarjoilla ruokaa, voi tupareissa keskittyä kahvitteluun.

Helppoja sormin naposteltavia herkkuja ovat muun muassa juustot ja keksit. Niistä saa edullisesti koottua herkullisen tarjottimen. Laita reunalle viinirypäleitä, pähkinöitä ja omenoita valintasi mukaan. Juustoiksi sopivat homejuustot ja kermajuustot, joita on kätevä laittaa keksien päälle ilman suurempaa sotkua. Jälkiruoaksi voit laittaa mansikoita ja suklaata, sillä tämä yhdistelmä ei koskaan petä.

Vinkki! Jälkiruoaksi sopii myös karkkibuffetti, josta nauttivat niin aikuiset kuin lapset. Karkkibuffetin voi koristella mieleisillä väreillä ja karkit voidaan hankkia sopimaan teemaan väreiltään. Karkkien omat laatikot toimivat astioina. Näin ei tarvitse hankkia uusia, kalliita astioita tupareita varten. Järjestä laatikoiden viereen paperipusseja, jotta vieraat voivat ottaa myös karkkia mukaan lähtiessään juhlista.

Kertakäyttömukit käyttöön

Kertakäyttömukit ovat helppo ja vaivaton keino tarjoilla juotavaa sekä ruokaa vieraille. Lisää mukaan lusikka tai haarukka ja kattaus on sillä hoidettu. Esimerkiksi salaatit ja keitot menevät helposti pahvimukissa. Voit erottaa juomamukit ja ruokamukit toisistaan käyttämällä läpinäkyviä mukeja. Pahvimukit voi kierrättää käytön jälkeen ja tiskiä ei tule suuria määriä.

Voit personoida mukeja kirjoittamalla kylkiin nimet. Lisäksi jos inspiraatio iskee, voit käyttää värikkäitä pahvimukeja, jotka ovat tarkoitettu jäätelöille ja jälkiruuille. Näin voit valita samalla väriteeman juhlia varten.

Hauskaa tekemistä vieraille

Tarvitset tätä varten vain taulun, jonka sisälle menee valkoinen kartonkipaperi. Pyydä vieraitasi kirjoittamaan paperille kuin vieraskirjaan. Kaikki toivotukset ja tervehdykset sopivat. Näin saat hyvän muiston tupareista, jonka voit laittaa nojaamaan esimerkiksi eteisen senkin päälle. Kurkkaa täältä, miten saat taulut kiinni ilman reikiä.

Hauskan leikin saat aikaiseksi, kun laitat vieraat kilpailemaan siitä, kuka saa kasattua tai paketoitua nopeimmin paketin patahansikkaat kädessä. Tämä leikki on myös lapsille, jos tuparit ovat tarkoitettu kaiken ikäisille juhlijoille. Lisää peliin jännitystä ajastimen avulla. Laita ajaksi esimerkiksi 30 sekuntia.

Vieraille muistoksi

Jos haluat muistaa vieraita hauskalla lahjalla, on tässä lista ideoista, jotka toimivat:

  • Popcorn-paketti
  • Keksimuotti ja ohje keksireseptiin
  • Tuoksukynttilä, jossa on vieraan nimi
  • Avaimen muotoinen suklaa

Jos sinulla on aikaa ja inspiraatiota, voit pakata herkut kauniiseen pussiin tai tehdä niille lahjapaketti. Lahjapaketti voi näyttää esimerkiksi muuttolaatikolta, johon voi kirjoittaa kylkeen ”helposti särkyvää” tai ”käsiteltävä varoen”.

Lähteenä käytetty: Valeventgal ja Cooking with Alison

Uusi koti odottaa jo Avaralla!

Topics: Koti ja asuminen

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.