Turku ja Raisio tarjoavat raikasta kulttuuria ja kaupunkitunnelmaa

Asumisen ääni

24.8.2017 17:41:09 / Asumisen ääni

Suomen vanhin kaupunki ja Varsinais-Suomen keskus Turku sijaitsee Aurajoen suulla Saaristomeren kupeessa. Noin 190 000 asukkaan kaupunki on Suomen kolmanneksi suurin kaupunkialue Helsingin ja Tampereen jälkeen. 

Suomen ensimmäinen pääkaupunki Turku on tunnettu nykyään raikkaana kulttuuri- ja kesäkaupunkina, joka tarjoaa kirjavia virkistäytymismahdollisuuksia laidasta laitaan. Turku valittiinkin vuonna 2011 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi yhdessä Viron pääkaupungin Tallinnan kanssa. Kaupunki hellii etenkin sen asukkaita eri nähtävyyksillä, joihin lukeutuu mielenkiintoisten museoiden lisäksi muun muassa Turun Tuomiokirkko, Turun Linna, Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha ja kulttuurikeskus Logomo. Aurajoki on kaupungin ylpeys. Joen molemmin puolin ovat kävely-ja pyörätiet. Uusimmat Teatteri- ja kirjastosillat helpottavat kulkua ”Täl ja tois puol jokke.” Vanhin kaupunkilautta Föri kulkee säännöllisesti joen yli maksutta vieden kaupunkilaisia ja turisteja rannalta toiselle. Maailman kaunein saaristo on lähellä ja Aurajoelta lähtee useampi laiva kaupungin omiin saariin Vepsään, Ruissaloon ja Maisaareen.

Vuonna 2007 Turku sijoittui kolmanneksi European Smart Cities -luokituksessa, jossa keskikokoisia eurooppalaisia kaupunkeja vertaillaan väestöön, talouteen, hallintoon, asumiseen, ympäristöön ja liikenteeseen liittyvien kriteerien pohjalta. Turku sopiikin niin nuorille opiskelijoille, perheille sekä vanhemmille asukkaille monipuolisten ja kattavien asumis-, -palvelu -ja julkisliikennetarjonnan ansiosta. Myös turistien suuressa suosiossa paistatteleva Turku on virallisesti kaksikielinen kaupunki ja sen väestöstä noin 5 % on ruotsinkielisiä.

Turun suosittu rajanaapuri Raisio on vain kivenheiton päässä Turusta. Matka autolla Raisiosta Turkuun taittuu alle 15 minuutissa, etäisyyden ollessa vain 7 kilometriä. Arki Raisiossa on helppoa, sillä pienessä 25 000 asukkaan kaupungissa on kaikki lähellä: Raisio tarjoaa kattavasti kaikki julkiset ja yksityiset palvelut eri ikäryhmille. Raisio mahdollistaa loistavat puitteet myös liikunnasta ja kulttuurista kiinnostuneelle, sillä kaupungissa on erilaisia urheilukenttiä, kuntoratoja ja liikuntakeskuksia. Perheellisille Raisiosta löytyy myös koulut peruskoulutuksesta lukioon asti.

Avara tarjoaa Turun ja Raision kohteissa asukkailleen raikasta kulttuuria ja kaupunkitunnelmaa hyvillä kulkuyhteyksillä kauniita rannikkomaisemia unohtamatta. Avaran Turun ja Raision seudun asunnot sijaitsevat Martissa, Kerttulassa ja Raision keskustassa. 

Topics: Vuokra-asuminen, Raisio, Turku, Vuokra-asunnot

Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.